Mosogatógépet a konyhába!


Fülöp Éva  2006.1.5. 9:05

Mostanáig nem igen foglalkoztam azzal, kell-e nekem mosogatógép…

…különben sem nagyon szeretem az effajta háztartási segítőket, még mikrohullámú sütőnk sincs.

A párommal mindketten dolgoztunk és a vacsora után elmosogatni tényleg nem vett igénybe öt percnél többet. Úgy gondoltam, a mosogatógépnek sokáig tart a ez a művelet és hogy eközben rengeteg vizet pazarol. Megtudtam, hogy tévedek.

Akkor került szóba a mosogatógép, mikor elpanaszkodtam a férjemnek, mennyire unom már az egész napos mosogatási rituálékat, mert most már másfél éve, hogy anyaságin vagyok, naponta főzök, és ez sok mosatlannal jár. Elképzeltem, hogy minden mosatlant szépen belerakok a gépbe, bekapcsolom és kész! Milyen jó lenne! Miközben a gép elvégzi a piszkos munkát, mi a gyerekkel rajzolhatunk, babázhatunk, könyveket olvashatunk.

És miután a férjem felvilágosított, hogy a mosogatógép bizony nem pazarolja a vizet, hanem éppen hogy kevesebbet használ el, mint egy kézi mosogatásnál, komolyan beleszerettem a gondolatba, hogy nekünk is lesz egy ilyen jó segítőnk a konyhában.

Úgyhogy kedves hölgyek, tessék mosogatógépet kérni szülinapra, évfordulóra, karácsonyra, vagy csak úgy. Nem egy olcsó mulatság, az igaz. De ha spórolni lehetett az új házi mozira, erre miért ne lehetne?

Megkönnyíti a munkát, kíméli a kezünket és visszaadja a mosogatással elvesztett szabadidőnket.

Félreértés ne essék, ez itt nem a reklám helye! Csak egy icipici bogarat akarok ültetni minden nő fejébe, aki még nem szerzett magának egy ilyen intelligens, segítőkész barátot...Hozzászólások

Zita, 28. 02. 2006 12:47:23 kommentar
Kedves Eva! A mosogatogep nem a nok kivaltsaga, mint ahogyan a mosogatas es a hazimunka sem, eppen ezert nem hinnem, hogy a sajat szuletesnapunkra, netan valamilyen evfordulora kellene azt kernunk a ferjunktol. Ez a gondolatmenet szamomra azt sugallja, hogy a ferfiak az iranyitok es ok rendelkeznek az anyagiakkal, sot mi tobb, ok donthetnek a “gepesitesunkrol” is. En mosogatogepet edesanyamnak ajandekoztam, de nem szuletesnapjara es nem is evfordulora, hanem azert, hogy a vasarnapi ebed utani szokasos vita helyett, (hogy ki mosogasson el) a csalad tobb idot tolthessen egyutt az asztalnal, hiszen talan sok helyutt ez az egyetlen alkalom, amikor igazan egyutt vannak es megoszthatjak egymassal gondolataikat.
@


A rovat további cikkei

Ne gyere közel!

Nagy Csivre Katalin

A híradások tele vannak azzal a témával, amiről én most NEM kívánok írni.

2021.5.11.  1   


A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3