A McKenzie-torna jótékony hatása


PR-cikk  2023.8.14. 15:24

Tapasztalatok és eredmények a hátproblémák kezelésében.

A McKenzie-féle, világszerte elismert kezelés a gerinc- és a végtagfájdalom vizsgálatában és gyógyításában ért el jelentős eredményeket, magába foglalva a gerincbetegségek specifikus és egyénre szabott gyógyítását. Az új-zélandi terapeuta nevéhez fűződő módszer csökkentheti a sérült porckorong okozta fájdalmat, illetve kezdeti stádiumban gyógyíthatja a porckorongsérvet.

„Ha bizonyos pozíciókat veszünk fel, vagy olyan mozdulatokat végzünk, amelyek károsítják a gerincet, és mély problémák merülnek fel, akkor ajánlott olyan további mozgásokat és pozíciókat azonosítani, amelyeket, ha kitartóan használunk, megváltoztathatja ennek a folyamatnak a fejlődését” – vallotta Robin Mckenzie. A McKenzie-torna gyakorlatok komplexuma, amely mind krónikus, mind akut fájdalom esetén hatékony.Ez a program progresszív gyakorlatok sorozatát használja a fájdalom lokalizálására és megszüntetésére, amely rengeteg embernek adott esélyt, és fájdalommentes életre.

A McKenzie módszer a gerinc rehabilitációjának egyik legfőbb módja, amivel a következő eredmények várhatók:
● gyors fájdalomcsillapítás;
● visszatérés a normális működéshez a napi tevékenységek során;
● a fájdalom kiújulásának minimalizálása;
● a gerincfájdalmak kezelésére irányuló orvosi látogatások számának kiaknázása.

Mitől a McKenzie módszer, a hátproblémák egyik legjobb gyógymódja?

A McKenzie program gyakorlatok komplexuma, amely mind krónikus, mind akut fájdalom esetén hatékony. Progresszív gyakorlatok sorozatát használja, célja a páciens fájdalmának lokalizálása és végső soron megszüntetése. Az edzési terv minden betegnél egyéni módon történik, csak azok a mozgások épülnek be a kezelésbe, amelyek a tünetek szempontjából relevánsak.

A protokoll kulcsa a porckorong kiemelkedésének csökkentése, majd a porckorong hátsó szerkezetének fenntartása, így heg képződik, amely védelmet nyújt a további kiemelkedések ellen. Erre úgy kerül sor, hogy a kezelés ismétlődő mozdulatai során, testünk mechanikai erejével hatunk a porckorongra.

A módszer eredményessége érdekében a betegeknek kerülniük kell az előrehajlást, mivel ez befolyásolja az erősítő mozgást. A McKenzie gyakorlatok olyan emberek számára is hasznosak, akiknek degeneratív porckorong betegségei okozzák a fájdalmat.

Ez a sikeres terápia 3 legfontosabb előnye

1. A kezelést egy konkrét és megbízható vizsgálat előzi meg, amely megadja a szükséges információkat a személyre szabott kezelési program kidolgozásához, ezért biztonságosan és MRI nélkül alkalmazható;

2. A terapeuta minden kezelés során figyelemmel kíséri a páciens mechanikai reakcióit, minden alkalommal újra megvizsgálja, ami alapján az előző program módosulhat is, így a kezelés folyamatosan alkalmazkodik annak állapotához, olyan testhelyzeteket és/vagy gyakorlatokat alkalmazva, amelyek számára a leghatékonyabbak;

3. A terápia nem igényel napi találkozást, a programot a beteg egyedül, otthon is végzi. Mivel a terápiás foglalkozások nem az előírt gyakorlatok sorozatának megismétléséből állnak, hanem ismételt vizsgálatból és a vizsgálat által jelzett mozgás helyes elsajátításából, ezért ezen megszerzett ismeretek alapján a beteg is képes lesz kezelni tüneteit;

A McKenzie terápia hatékonysága ideális választássá teszi olyan állapotok kezelésére is, mint az ágyéki diszkopátia, vagy a gerinc egyéb degeneratív elváltozásai. A kezelés időtartamát nehéz megjósolni, mert a betegek kezelési reakcióitól függ, de végül is akkor van vége, amikor a beteg megszabadul a fájdalomtól. Az időben elkezdett terápiával nemcsak a fájdalom szüntethető meg, hanem a sokak által rettegett porckorongsérv műtét is elkerülhető, amit akár gyógytorna, fizioterápia vagy manuálterápia kombinációjával is lehet alkalmazni.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Hogy ne fájjon a fejünk!

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Tanácsok a fejfájás megelőzéséhez és gyógyításához.

2023.9.11.   


A mellciszta felszívódása

PR-cikk

Mi segítheti a mellciszta felszívódását? Manapság a mell cisztásodása egyre gyakoribb jelenség a nők körében.

2023.6.17.   


A torokfájás természetes gyógymódjai

Télen szinte folyamatosan jelen van az életünkben a torokfájás, amely leggyakrabban a megfázás és az influenza egyik tünete.

2023.1.10.   


Alvászavarok kezelése

Milyen következményei lehetnek a folytonos kialvatlanságnak?

2022.11.30.   


Október az idősek hónapja

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Nekik még fontos a személyes kapcsolat, a nagy beszélgetések.

2022.10.26.   


Allergia elleni szemcsepp

PR-cikk

Szemcsepp allergiára – melyiket válasszuk a felhozatalból?

2022.7.27.   


Teherbeesés PCOS-szel

PR-cikk

5 dolog, amire érdemes jobban odafigyelned!

2022.5.19.   


Kimerültség ellen

PR-cikk

Kimerültnek érzed magad? A magnézium segíthet!

2022.4.23.   


Leküzdhető a fogorvosfóbia

Pszichológusi kanapé a fogorvosnál? Mit tehetünk, ha rettegünk a fogorvosi kezelésektől?

2022.3.15.   


A tesztoszteron fontossága

PR-cikk

A tesztoszteron az egyik legfontosabb hormon, amire szüksége van a férfiaknak, nőknek egyaránt.

2022.3.7.   


Ingyenes tünetellenőrző

PR-cikk

Online elérhető ötperces teszt. Részletek a cikkben.

2022.2.24.   


Az epilepszia világnapján

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Más is kötődik még február 14-éhez, mégpedig az epilepszia világnapja.

2022.2.14.