Zsanett és a rendőrök


Kiss Julianna  2007.7.25. 10:28

Hírek Abszurdisztánból (2.rész)

A Zsanett-ügy kirobbanásakor épp jól megérdemelt pihenésemre készültem, és utazási lázamban eléggé meg nem bocsátható módon nem vettem tudomást a körülöttem lévő dolgokról. Reményem, hogy mire hetek múltán hazaérkezem, minden megoldódik, talán nem tűnik alibizmusnak. Hiszen ennek minden normális jogállamban így kellene működnie. Főként egy ilyen nagy port felvert ügyben.

Zsanett-üggyel indultam, Zsanett-ügyre érkeztem, de a végkifejlet minden várakozásomat alulmúlta. Már szó sem volt megerőszakolásról, meg a szolgálati jogkörök túllépéséről, visszaélésről. Szinte minden médium a bántalmazott lány előéletével foglalkozott, meg az erőszakkal vádolt rendőrök romantikus terveivel. Egy hármas esküvő talán végképp befogja az erőszakot tényként kezelők egyre fogyatkozó táborának száját. Hiszen aki nősülésre és családalapításra adja a fejét, az rossz ember nem lehet!

Lám, milyen gonosz ez a feljelentő lány, mennyi boldog kapcsolatot akart szétrombolni. Ez egy önző perszóna, aki még arra sem volt képes, hogy állandó partnert találjon. Ahelyett, hogy rendbe rakná saját életét, inkább mások boldogságának szétzúzásával foglalkozik. Szörnyű!!!

Az viszont röhej, hogy a rendőrök azzal érvelnek: megesett a szívük a síró lányon, ezért hazakísérték. Mind az öten! Boldog az az ország, ahol minden gépkocsivezető ilyen szépszámú kíséretet kap. Isten tartsa meg jó szokásukat!

Még nem tudható, hogy hova fajul az ügy. Talán egyszer majd kiderül, kinek van igaza: történt-e erőszak, avagy a lány csak kitalálta az egészet? Ettől függetlenül már most sejthető a szomorú következmény. Ezek után nem lesz az országban egyetlen nő sem, aki feljelentést merne tenni a rajta erőszakot elkövető(k) ellen.

És ebből a szempontból teljesen közömbös, hogy Zsanettnak igaza van vagy sem. Az áldozatnak éppen elég a saját kínja, kinek van szüksége egy ilyen lejárató hadjáratra? Mert nincs kímélet! Minden napvilágra kerül: szeretők és szerelmek, eltitkolt betegségek, iskolai rossz osztályzatok, munkahelyi viselt dolgok, gyerekkori csínytevések.

Aztán mikor már az ember lányát jól földbe döngölték, újabb eladható hír, eldobható emberi sors után néznek.

The show must go on!...Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Megerőszakolt nők kíméljenek!

Bernád Emese

Hírek Abszurdisztánból. (6.rész)

2007.11.9.  1   


Adókedvezmény

Kiss Julianna

Hírek Abszurdisztánból (5.rész)

2007.9.25.   


Tabu

Bernád Emese

Hírek Abszurdisztánból (4.rész)

2007.9.4.   


Szépség vagy szörnyeteg?

Bernád Emese

Hírek Abszurdisztánból (3.rész)

2007.8.18.   


Vérfertőző (v)iszonyok

Kiss Julianna

Hírek Abszurdisztánból (1.rész).

2007.5.21.  2   

A rovat további cikkei

Női kategóriáink

Póda Erzsébet

Nők: férjezettek, elváltak, szinglik, újraházasodtak, gyermektelenek, sokgyermekesek.

2021.2.26.    26


Egyedül

Póda Erzsébet

Nemrég egy idézet indult körútjára a közösségi oldalon: „Ha összebarátkozol saját magaddal, sosem leszel egyedül.”

2020.10.17.    17


Független

Tilajcsík Dóra

A „függetlenség” kifejezést hallva az utóbbi években valahogy mindenki elborzad.

2020.6.27.   


És mivel folytatódik? (2)

Póda Erzsébet

A lélekbúvárok szerint az egész nagyon egyszerű: az ember papírt és ceruzát vesz a kezébe, és feljegyzi a házasság mellett szóló érveket.

2020.5.8.    9


Az esküvővel kezdődik (1)

Póda Erzsébet

A házasság arról szól, hogy a kezdeti eufórikus, érzelmekben gazdag időszakot felváltják a szürke hétköznapok.

2020.4.26.    10


Nőnap – a miénk!

Póda Erzsébet

Ünnepeljük-e a nőnapot vagy sem? Egy ideje nagy dilemma.

2020.3.8.    31


Eltévedt feminizmus

Póda Erzsébet

Egy ideje mélyen hallgatnak a feminista mozgalmak képviselői. Ma már nem feszülnek olyan vehemensen egy-egy női témának. (Egy régebbi írásunk a nőnap alkalmából...)

2020.3.7.  16    14