A hotelszoba titkai


Oriskó Renáta  2018.8.20. 2:25

Valami megváltozott. Úgy tűnt, mintha egyik percről a másikra történt volna.

Persze tudta, hogy nem így volt. Hogy ez az egész egy ideje már inkább terhelő számára, minthogy feltöltené. Nem kézzelfogható dolog volt, benne változott meg valami, legbelül. Már nem akarta őt. Egyáltalán nem. Arra sem vágyott, hogy megérintse. Hogy hozzábújjon. Pedig régen mindent megadott volna érte. Most az ágyon fekve lepergett előtte a rengeteg emlék.

Mindig vággyal, izgalommal telve érkeztek a hotel recepciójára. Mindig ugyanaz a hotel. Már lassan egy éve. A recepciós minden alkalommal ismerősként üdvözölte őket, s ők alig bírták kivárni a kötelező formaságokat.

Igen, már egy éve tart ez az egész. S azóta az az együtt töltött pár óra jelentette a nőnek a legtöbbet. Mióta megismerte a férfit, fenekestül felfordult az élete. Nem ismer önmagára. Sosem gondolta volna, hogy egy házas férfiba szeret bele. Ő, aki mindig elvből elítélte azokat a nőket, akik családapákkal szűrik össze a levet! De ez most más volt. Persze hazudna, ha azt mondaná, sosem jutott az eszébe. Mégis: megpróbálta erről elterelni a gondolatait, hiszen csak önmagát emésztette volna vele.

De voltak olyan napok, amikor majd beleőrült a magányba, az egyedüllétbe, abba hogy nem hívhatja fel bármikor. Pedig csak rá vágyott. Hányszor képzelte már azt, hogy valahol végre nyilvánosan jelennek meg, hogy nem csak ez a hotelszoba lesz találkozásaik helyszíne. Nem kell bujkálni, bemutatja a barátainak, és végre kiléphet a szerető szerepéből. Hogy több lesz ez az egész, mint egy heti egyszeri párórás szenvedélyes együttlét. Mert bárhogy is próbálta elnyomni magában, ennél többre vágyott.

Egyre jobban akarja a férfit, de nem ennyire, nem pár napra és pár órára, többre. Már hetek óta motoszkál a fejében a gondolat. Próbálja elhessegetni, de egyre nehezebben megy. Mindig ugyanazok a kérdések jártak a fejében: Mi van akkor, ha ebből sosem lesz több? Ha beleragadok egy olyan kapcsolatba, ahol mindig csak a harmadik leszek, a másodhegedűs? Igazából ki az, aki hosszútávon másodhegedűs akar lenni? Mi lesz, ha évek múlva is ugyanezt a szerepet játszom majd? Vergődöm egy kapcsolatban, egy viszonyban egy olyan férfivel, akinek talán mindig csak a szeretőt, a kikapcsolódást, az otthonról való elmenekülés lehetőségét fogom jelenteni. Lehet, sose többet... Nem egy hosszú távú tartós kapcsolatot, amelyben szerepelnek közös tervek.

Ma hétkor találkozik vele. Érzi, hogy bármilyen nehéz, de lépnie kell, a szokásos forgatókönyv nem ismétlődhet meg. Már nem! Amikor majd elé áll és elmondja neki, a férfi nem fogja érteni. Talán azért sem, mert az együttléteik alatt teljesen felszabadult volt, életvidám, boldog. De a találkozások között eltelt idő maga volt a pokol. Ezt a poklot pedig már nem tudja és nem is akarja tovább elviselni...Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3


A változás kora

Póda Erzsébet

Egy ideje a hazugságterjesztés és a manipuláció óriási méreteket ölt. Bárki lehet tudás és műveltség nélkül is véleményalakító és nézetbefolyásoló.

2020.4.15.   


Minden rosszban van valami jó

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az optimisták által gyakran emlegett közmondás igaz most a koronavírus kapcsán is.

2020.3.21.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2020.3.7.   


Beszűkülés

Póda Erzsébet

Valószínűleg minden kornak megvolt a maga ökológiája.

2020.2.14.   


Kiskorúság

Póda Erzsébet

A vének tanácsáról már a bibliában is olvashatunk, az öregekről, akikre még az uralkodók is hallgattak.

2020.2.3.   


Pozitív igények

Póda Erzsébet

Borzasztó dolog történik velünk: téli időszak lévén hideg van!

2020.1.3.    5


Gondolatok az ünnep előtt

Tompa Orsolya

Karácsony luxuskiadásban, és egyszer az ünnepek is véget érnek...

2019.12.22.    23


Karácsonyi versek

Lehet, hogy ma sem kapna más szállást a Szent család, mint egy állatok által belehelt istállót, ahol a jászolban maga a szeretet ölt testet.

2019.12.12.