A hotelszoba titkai


Oriskó Renáta  2018.8.20. 2:25

Valami megváltozott. Úgy tűnt, mintha egyik percről a másikra történt volna.

Persze tudta, hogy nem így volt. Hogy ez az egész egy ideje már inkább terhelő számára, minthogy feltöltené. Nem kézzelfogható dolog volt, benne változott meg valami, legbelül. Már nem akarta őt. Egyáltalán nem. Arra sem vágyott, hogy megérintse. Hogy hozzábújjon. Pedig régen mindent megadott volna érte. Most az ágyon fekve lepergett előtte a rengeteg emlék.

Mindig vággyal, izgalommal telve érkeztek a hotel recepciójára. Mindig ugyanaz a hotel. Már lassan egy éve. A recepciós minden alkalommal ismerősként üdvözölte őket, s ők alig bírták kivárni a kötelező formaságokat.

Igen, már egy éve tart ez az egész. S azóta az az együtt töltött pár óra jelentette a nőnek a legtöbbet. Mióta megismerte a férfit, fenekestül felfordult az élete. Nem ismer önmagára. Sosem gondolta volna, hogy egy házas férfiba szeret bele. Ő, aki mindig elvből elítélte azokat a nőket, akik családapákkal szűrik össze a levet! De ez most más volt. Persze hazudna, ha azt mondaná, sosem jutott az eszébe. Mégis: megpróbálta erről elterelni a gondolatait, hiszen csak önmagát emésztette volna vele.

De voltak olyan napok, amikor majd beleőrült a magányba, az egyedüllétbe, abba hogy nem hívhatja fel bármikor. Pedig csak rá vágyott. Hányszor képzelte már azt, hogy valahol végre nyilvánosan jelennek meg, hogy nem csak ez a hotelszoba lesz találkozásaik helyszíne. Nem kell bujkálni, bemutatja a barátainak, és végre kiléphet a szerető szerepéből. Hogy több lesz ez az egész, mint egy heti egyszeri párórás szenvedélyes együttlét. Mert bárhogy is próbálta elnyomni magában, ennél többre vágyott.

Egyre jobban akarja a férfit, de nem ennyire, nem pár napra és pár órára, többre. Már hetek óta motoszkál a fejében a gondolat. Próbálja elhessegetni, de egyre nehezebben megy. Mindig ugyanazok a kérdések jártak a fejében: Mi van akkor, ha ebből sosem lesz több? Ha beleragadok egy olyan kapcsolatba, ahol mindig csak a harmadik leszek, a másodhegedűs? Igazából ki az, aki hosszútávon másodhegedűs akar lenni? Mi lesz, ha évek múlva is ugyanezt a szerepet játszom majd? Vergődöm egy kapcsolatban, egy viszonyban egy olyan férfivel, akinek talán mindig csak a szeretőt, a kikapcsolódást, az otthonról való elmenekülés lehetőségét fogom jelenteni. Lehet, sose többet... Nem egy hosszú távú tartós kapcsolatot, amelyben szerepelnek közös tervek.

Ma hétkor találkozik vele. Érzi, hogy bármilyen nehéz, de lépnie kell, a szokásos forgatókönyv nem ismétlődhet meg. Már nem! Amikor majd elé áll és elmondja neki, a férfi nem fogja érteni. Talán azért sem, mert az együttléteik alatt teljesen felszabadult volt, életvidám, boldog. De a találkozások között eltelt idő maga volt a pokol. Ezt a poklot pedig már nem tudja és nem is akarja tovább elviselni...Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Uborkaszezon?

Nagy Csivre Katalin

A felszínen úgy tűnik, minden rendben van, de figyeljünk: forrong a mélység!

2022.7.22.   


Egy kép, ezer szó

Nagy Csivre Katalin

Egy kép többet ér ezer szónál... Bevezetés a Tarot és más "furcsaságok" rejtelmeibe.

2022.6.6.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2022.5.16.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2022.4.18.    2


Labirintusra kergetve

Póda Erzsébet

A hétmilliárd megmondóember korában nem könnyű az újságírónak.

2022.3.28.   


Sapkaárusok

Nagy Csivre Katalin

A cikkben ez a hasonlat a mai vírusos-háborús világunkra. Olvassuk!

2022.3.16.  1   


Kiforgatott orvosi eskü

Nagy Csivre Katalin

Az embernek joga van maga és kiskorúgyermekei nevében szabadon dönteni, arról, hogy megfelelő információk birtokában elfogad vagy elutasít bármilyen orvosi beavatkozást.

2022.2.1.   


Riasztás

Póda Erzsébet

Második éve éljük a lehetetlent, a logikátlant, az abszurdot. Elhisszük a hihetetlent, az ésszerűtlent, a képtelenséget.

2022.1.10.   


Kifordult világ

Nagy Csivre Katalin

Ami eddig csak lassan változni látszott, megfordult és fejre állt a látható világ felszínén. Ma már semmi sem az, amit szemeinkkel látunk.

2022.1.9.   


Megváltásra várva

Nagy Csivre Katalin

Az adventi üzenetekkel teletűzdelt médiafelületek giccses idézetei sem takarhatják el azt a képmutatást és álszentséget, amit naponta láttat a való világ.

2021.12.17.   


Felejtés

Póda Erzsébet

Rövid az ember memóriája: nem emlékszünk a tegnapra, nem még tavalyra, tavalyelőttre!

2021.12.6.   


Üresség

Póda Erzsébet

A minap az aktuális kérdést feszegették ismét – mi mást, mint a „járványhoz” kapcsolódó oltás/nemoltás témáját

2021.12.6.