A hotelszoba titkai


Oriskó Renáta  2018.8.20. 2:25

Valami megváltozott. Úgy tűnt, mintha egyik percről a másikra történt volna.

Persze tudta, hogy nem így volt. Hogy ez az egész egy ideje már inkább terhelő számára, minthogy feltöltené. Nem kézzelfogható dolog volt, benne változott meg valami, legbelül. Már nem akarta őt. Egyáltalán nem. Arra sem vágyott, hogy megérintse. Hogy hozzábújjon. Pedig régen mindent megadott volna érte. Most az ágyon fekve lepergett előtte a rengeteg emlék.

Mindig vággyal, izgalommal telve érkeztek a hotel recepciójára. Mindig ugyanaz a hotel. Már lassan egy éve. A recepciós minden alkalommal ismerősként üdvözölte őket, s ők alig bírták kivárni a kötelező formaságokat.

Igen, már egy éve tart ez az egész. S azóta az az együtt töltött pár óra jelentette a nőnek a legtöbbet. Mióta megismerte a férfit, fenekestül felfordult az élete. Nem ismer önmagára. Sosem gondolta volna, hogy egy házas férfiba szeret bele. Ő, aki mindig elvből elítélte azokat a nőket, akik családapákkal szűrik össze a levet! De ez most más volt. Persze hazudna, ha azt mondaná, sosem jutott az eszébe. Mégis: megpróbálta erről elterelni a gondolatait, hiszen csak önmagát emésztette volna vele.

De voltak olyan napok, amikor majd beleőrült a magányba, az egyedüllétbe, abba hogy nem hívhatja fel bármikor. Pedig csak rá vágyott. Hányszor képzelte már azt, hogy valahol végre nyilvánosan jelennek meg, hogy nem csak ez a hotelszoba lesz találkozásaik helyszíne. Nem kell bujkálni, bemutatja a barátainak, és végre kiléphet a szerető szerepéből. Hogy több lesz ez az egész, mint egy heti egyszeri párórás szenvedélyes együttlét. Mert bárhogy is próbálta elnyomni magában, ennél többre vágyott.

Egyre jobban akarja a férfit, de nem ennyire, nem pár napra és pár órára, többre. Már hetek óta motoszkál a fejében a gondolat. Próbálja elhessegetni, de egyre nehezebben megy. Mindig ugyanazok a kérdések jártak a fejében: Mi van akkor, ha ebből sosem lesz több? Ha beleragadok egy olyan kapcsolatba, ahol mindig csak a harmadik leszek, a másodhegedűs? Igazából ki az, aki hosszútávon másodhegedűs akar lenni? Mi lesz, ha évek múlva is ugyanezt a szerepet játszom majd? Vergődöm egy kapcsolatban, egy viszonyban egy olyan férfivel, akinek talán mindig csak a szeretőt, a kikapcsolódást, az otthonról való elmenekülés lehetőségét fogom jelenteni. Lehet, sose többet... Nem egy hosszú távú tartós kapcsolatot, amelyben szerepelnek közös tervek.

Ma hétkor találkozik vele. Érzi, hogy bármilyen nehéz, de lépnie kell, a szokásos forgatókönyv nem ismétlődhet meg. Már nem! Amikor majd elé áll és elmondja neki, a férfi nem fogja érteni. Talán azért sem, mert az együttléteik alatt teljesen felszabadult volt, életvidám, boldog. De a találkozások között eltelt idő maga volt a pokol. Ezt a poklot pedig már nem tudja és nem is akarja tovább elviselni...Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Karácsonyi versek

Lehet, hogy ma sem kapna más szállást a Szent család, mint egy állatok által belehelt istállót, ahol a jászolban maga a szeretet ölt testet.

2019.12.12.   


Advent van

Póda Erzsébet

Már most tengernyi szeretetről szóló, giccses idézettel találkozhatunk karácsony kapcsán, főleg a közösségi oldalakon.

2019.12.1.   


A kapcsolat kerékkötői

Tóth Nóra

A legtöbb lánynak van egy ideálja, ahogy nagy szerelmét elképzeli: szőke, kék szemű, izmos...

2019.11.24.    11


Igaz barátság

Jády Mónika

Befutott a távolsági busz. Egy idős néni mellé ültem le.

2019.11.8.   


Pénz nélkül

Póda Erzsébet

A pénz fontos dolog: boldogság és bánat, gazdagság és szegénység forrása.

2019.11.3.   


Normális

Póda Erzsébet

Világunk rohamosan változik. Ma már az a normális, ami még pár évtizeddel ezelőtt nem normális volt.

2019.9.25.    35


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2019.8.24.    14


Szivárványos világbéke

Póda Erzsébet

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

2019.7.29.   


Míg a halál el nem választ

Dráfi Emese

Szomorú út ez. Gondolataimba merülve egyre csak nyomom a gázt.

2019.5.11.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2019.5.5.  2    3


Fogadalmak

Oriskó Renáta

Az év első hónapjához sokan kötnek újrakezdést, változást, változtatást.

2019.1.3.    14


A telt idomok szépek

Joó Fruzsina

A nőideálok az évszázadok során mindig változtak.

2018.6.11.    60