A hotelszoba titkai


Oriskó Renáta  2018.8.20. 2:25

Valami megváltozott. Úgy tűnt, mintha egyik percről a másikra történt volna.

Persze tudta, hogy nem így volt. Hogy ez az egész egy ideje már inkább terhelő számára, minthogy feltöltené. Nem kézzelfogható dolog volt, benne változott meg valami, legbelül. Már nem akarta őt. Egyáltalán nem. Arra sem vágyott, hogy megérintse. Hogy hozzábújjon. Pedig régen mindent megadott volna érte. Most az ágyon fekve lepergett előtte a rengeteg emlék.

Mindig vággyal, izgalommal telve érkeztek a hotel recepciójára. Mindig ugyanaz a hotel. Már lassan egy éve. A recepciós minden alkalommal ismerősként üdvözölte őket, s ők alig bírták kivárni a kötelező formaságokat.

Igen, már egy éve tart ez az egész. S azóta az az együtt töltött pár óra jelentette a nőnek a legtöbbet. Mióta megismerte a férfit, fenekestül felfordult az élete. Nem ismer önmagára. Sosem gondolta volna, hogy egy házas férfiba szeret bele. Ő, aki mindig elvből elítélte azokat a nőket, akik családapákkal szűrik össze a levet! De ez most más volt. Persze hazudna, ha azt mondaná, sosem jutott az eszébe. Mégis: megpróbálta erről elterelni a gondolatait, hiszen csak önmagát emésztette volna vele.

De voltak olyan napok, amikor majd beleőrült a magányba, az egyedüllétbe, abba hogy nem hívhatja fel bármikor. Pedig csak rá vágyott. Hányszor képzelte már azt, hogy valahol végre nyilvánosan jelennek meg, hogy nem csak ez a hotelszoba lesz találkozásaik helyszíne. Nem kell bujkálni, bemutatja a barátainak, és végre kiléphet a szerető szerepéből. Hogy több lesz ez az egész, mint egy heti egyszeri párórás szenvedélyes együttlét. Mert bárhogy is próbálta elnyomni magában, ennél többre vágyott.

Egyre jobban akarja a férfit, de nem ennyire, nem pár napra és pár órára, többre. Már hetek óta motoszkál a fejében a gondolat. Próbálja elhessegetni, de egyre nehezebben megy. Mindig ugyanazok a kérdések jártak a fejében: Mi van akkor, ha ebből sosem lesz több? Ha beleragadok egy olyan kapcsolatba, ahol mindig csak a harmadik leszek, a másodhegedűs? Igazából ki az, aki hosszútávon másodhegedűs akar lenni? Mi lesz, ha évek múlva is ugyanezt a szerepet játszom majd? Vergődöm egy kapcsolatban, egy viszonyban egy olyan férfivel, akinek talán mindig csak a szeretőt, a kikapcsolódást, az otthonról való elmenekülés lehetőségét fogom jelenteni. Lehet, sose többet... Nem egy hosszú távú tartós kapcsolatot, amelyben szerepelnek közös tervek.

Ma hétkor találkozik vele. Érzi, hogy bármilyen nehéz, de lépnie kell, a szokásos forgatókönyv nem ismétlődhet meg. Már nem! Amikor majd elé áll és elmondja neki, a férfi nem fogja érteni. Talán azért sem, mert az együttléteik alatt teljesen felszabadult volt, életvidám, boldog. De a találkozások között eltelt idő maga volt a pokol. Ezt a poklot pedig már nem tudja és nem is akarja tovább elviselni...Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Menedék

Póda Erzsébet

Talán még sose volt annyira bizonytalan a jövő, mint a mai időkben. Hiába bújunk a hamisan biztonságosnak vélt maszk mögé, és hiába oltatjuk be magunkat...

2021.9.28.   


Látszatvilág

Póda Erzsébet

Az emberiség apró kis tagjai – akik hatalmas és erős tömeget alkotnak, de nem irányítanak – évezredek óta ugyanazokkal a gondokkal küszködnek.

2021.8.22.   


Hátsó szándék

Fodor Tekla

Mutogatós bácsik helyett anyámasszony katonái?

2021.8.6.  1   


Ne gyere közel!

Nagy Csivre Katalin

A híradások tele vannak azzal a témával, amiről én most NEM kívánok írni.

2021.5.11.  1   


A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.  1    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.