Felhőangyal


Olinka Seregi  2016.11.7. 1:01

Az éjszakát sokféleképpen „átélhetjük”: eltölthetjük a barátainkkal, végigtáncolhatjuk, nézhetjük a tévét, szeretkezhetünk, átaludhatjuk, vagy gondolkodhatunk is.

Újra reggel van. Nos, hogy sikerült az éjszakánk? Az éjszakát sokféleképpen „átélhetjük”: eltölthetjük a barátainkkal, végigtáncolhatjuk, nézhetjük a tévét, szeretkezhetünk, átaludhatjuk, vagy gondolkodhatunk is. Mi az elmúlt éjjel nem tudtunk aludni, úgy döntöttünk hát, hogy fokhagymát fogunk pucolni. Öt kiló várt tisztításra. A csöndes, varázslatos éjszakában nekifogtunk a férjemmel. Nemsokára csatlakozott hozzánk a nyolcvanéves édesanyám is, aki felébredt a mozgolódásra, és nem ment a fejébe, mit csinálunk ilyenkor a teraszon.


A fokhagymatisztítás közben igyekeztem csak a jó dolgokra gondolni. Eszembe jutott, hogy a fokhagymának igenis jelentése van. Annak is, hogy éppen éjjel tisztítom. Hatással bír a vámpírok és az összes többi vérszívó ellen. Így hát pozitívan álltam a dologhoz, és gondolataimban oda jutottam, hogy a fokhagyma tisztítása nagyon fontos tennivaló.

Bizonyára mindenki ismer a környezetében néhány vámpírt...

Nos, mikor a fokhagymapucolás végére értünk, és magam köré néztem, azt láttam, hogy ez az éjszaka valóban varázslatos volt. Körülöttem ott fehérlett a sok fokhagymahéj: úgy nézett ki minden, mint a karácsonyi hóeséskor. És amikor az égre emeltem a tekintetemet, éppen öt perccel éjfél előtt, láttam a ragyogó holdat, amint rózsaszínre festette a felhőket. A többi felhő pedig fehéren ragyogott, és olyan alakot öltöttek, mint egy pár kitárt, hatalmas, fehér, tollas szárny. Mint az angyalszárny. Egy hatalmas angyal szárnya.

Az angyalok mindenhol ott vannak. Az én kis falum egén is ott voltak ezen az éjszakán.

Ne figyeljünk a vámpírokra, ne is vegyünk róluk tudomást! Megkeserítik az életünket. Csak az angyalokat engedjük be az életünkbe! Higgyünk a létezésünkben, és abban, hogy mindig számíthatunk rájuk!

Cseh eredetiből fordította: Póda ErzsébetHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Ne gyere közel!

Nagy Csivre Katalin

A híradások tele vannak azzal a témával, amiről én most NEM kívánok írni.

2021.5.11.  1   


A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.  1    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3