Álprofilba burkolózva


Kulcsár Tímea Ágnes  2015.2.9. 1:00

Nőként még az interneten is nehezen nyilvánulhat meg az ember, de megvannak a módszerek!


Ott ülsz a képernyő előtt és azon gondolkozol, hogy vajon le merd-e írni a gondolataidat. Elvégre ez egy igen népszerű téma. Lehet, hogy csak te vagy ilyen elfuserált, hogy egyáltalán nem találod viccesnek, de még érdekesnek sem.
Nőként durvának, talán sértőnek tartod, és nem is tetszik a videó, de ma ilyen az elvárás. Ez a férfiak álma! Ez az, amire a tizenéves kisfiúk azt mondják, hogy milyen jó nő!
A saját neveddel biztosan nem írhatod ki azt, hogy ez egy nagy semmi, hogy azok a lányok, akik a klipben szerepelnek egyszerűen szánalmasak. Mert hát ma ez a divat. Nem?

Ha a saját nevedet adod a véleményedhez, akkor holnap a suliban, munkahelyen biztosan rá fognak kérdezni a többiek, hogy mégis hogy gondoltad ezt? A férfiak a fórumon majd leszólnak, mert nőként jobb, ha csöndben maradsz. Vagy csak trágár megjegyzéseket fognak kiírni a trollok, különböző ajánlatokkal fűszerezve, hogy bizony ágyba vinnének.
Talán ha lecseréled a profilképed és letiltod, hogy idegenek láthassák a képeidet, akkor ezt megelőzheted. De akkor is ott vannak még a gyűlölködők, meg azok, akik kifejezetten szeretik a videóban látható ízléstelen vonaglást.
Ekkor villan át az agyadon az ötlet: mi van, ha csinálsz egy álprofilt? Mi van, ha férfinevet aggatsz magadra, felrakod pár ismeretlen színészpalánta vagy modell képét – és kész is! Lehet, hogy így is lesz majd sárdobálás, de azt már nem te kapod. Attól el tudod magad különíteni.


Ez a kicsavart példa is mutatja, hogy mennyi lehetőséget ad számunkra az internet. Nem nélkülivé válhatunk, vagy nemet válthatunk a gender problémáktól való félelmünkben és kiírhatjuk magunkból a gondolatainkat anélkül, hogy kéretlen ajánlatokat kapnánk. Olyan ez, mint amikor az írónők nemtelen neveket választanak maguknak. Bár felháborító lehet a gondolat, de bizonyos zsánerekben a mai napig lenézik a nőket. Ilyen például a sci-fi, mert hát mit ért egy nő a technikához!

Jó dolog, ha valaki felvállalja a véleményét, de nagyon kevés hang fog eljutni az igazi céljához, ha nőként akarjuk azt hallatni, így néha a cél valóban szentesíti az eszközt. Az anonimitás lehetősége rengeteg kaput nyithat ki előttünk, csak azt ne felejtsük el, hogy kik is vagyunk valójában!

Ne ez legyen az első eszköz, amihez nyúlunk, de legyen ott az eszköztárunkban ez a trükk! Ha végképp nem tudjuk érvényesíteni a véleményünket, akkor indítsunk blogot! Válasszunk olyan felhasználónevet, ami nem árulja el a nemünket, és használjunk hangzatos címeket, hogy az emberek felfigyeljenek rá. Egy idő után már nem fog számítani, hogy a bejegyzéseket nő vagy férfi írta. Azok, akik ugyanúgy gondolkodnak, meg fognak találni.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Boldogság a neten

Póda Erzsébet

Azt mondják, az igazságnak mindig két oldala van. Vagy lehet több is. Manapság már a valóságnak is két oldala van. Sőt, lehet több is.

2015.4.21.    11


Pasizás a neten

Nagy Erika

Soha nem értettem, mi a jó abban, ha valaki az interneten keresi a szerelmet.

2015.2.2.    12


Virtuális anyák

Kovács Márta

Még meg sem születik a várva várt kisbaba, de már posztolják a közösségi oldalon...

2015.1.30.    54


(El)árulhatjuk-e magunkat?

Kiss Adrienn Éva

Aktuális témánk keretében ezúttal a online ismerkedés témáját boncolgatjuk.

2015.1.26.    17


Klisékirálynők fókuszban

Palkó Emese

Mindenkiben ott van a vágy, hogy élményeit, képeit, gondolatait megossza másokkal.

2015.1.23.    43


A "hibátlan" élet titka

Oriskó Renáta

Az élet színtere, ahol azt játsszuk, hogy minden szép és jó, már-már tökéletes.

2015.1.20.    10

A rovat további cikkei

Menekülés a virtuális világba

Kabók Zita

A közösségi média szerint mindenki tökéletes életet él.

2015.1.13.    27