Töltsük a nyarat a szabadban! (1)


Kulcsár Tímea Ágnes  2015.7.3. 0:14

Végre itt a nyár és a jó idő: irány a természet! De előbb még készítsünk piknikkosarat!

A hétvégék és forró délutánok arra csábítják az embert, hogy minél több időt töltsön a szabadban. Egy kirándulás a természetbe, vagy egy könnyed piknik a közeli réteken, parkokban pihentető és egyben szórakoztató kiruccanás lehet az egész családnak. Nem kell mindig otthon csücsülni, főleg akkor nem, ha olyan az idő, mint mostanában. Meleg van, süt a nap, így a gyerekek nyugodtan rohangálhatnak, és a szülők sem fáradnak le az árnyékban, ha közös játékra kerül a sor.

Egy piknik tökéletes program lehet pároknak, fiatal baráti társaságoknak, vagy kisgyerekes családoknak. De egész gyorsan rémálommá válhat a nap, ha a rendezetlen holmik állandó pakolgatásával megy el a délután nagyobbik fele.


Ügyes kezűek előre! Itt egy gyors ötlet, hogyan is készítsünk piknikkosarat, amivel elkerülhetjük a káoszt!

Az alap, amire szükség lesz igen sok helyen és könnyedén beszerezhető, de akár magunk is elkészíthetjük. A fonott tároló dobozokat, vagy ládákat a legtöbb bútorboltban megvásárolhatjuk, vagy a kreatív hobbival foglalkozó üzletet is felkereshetjük, hátha találunk hasonlót.

Egy időben nagy divat volt a DIY közösségekben a papírból készített fonott kosár, amire itt található egy példa. Ennél azonban érdemes figyelembe venni, hogy nem feltétlenül fog elbírni tömérdek mennyiségű tányért és ételt. Használjunk erős ragasztót és anyagokat!

Ha kész a kosár, már nincs is olyan sok teendő. A kosár fedelére evőeszköztartókat készíthetünk, ha gumírozott anyagból apró hurkokat erősítünk fel. Kés, villa, kanál, innentől biztosan nem fog elkallódni a fűben!


Akik további rendszerezést szeretnének, azok készíthetnek elválasztókat, fakkokat a kosár belsejébe. Így a tányérok is biztosabban megállnak majd a helyükön. Fiókrendszerezők használatával még profibb kivitelezés vihető véghez.

Végül ragasszunk egy erős szalagot a fedél és a kosár karimája közé, hogy a fedél ne zuhanjon a kosár oldalára, így nem fognak kiesni az evőeszközök minden egyes alkalommal, amikor kinyitjuk a kosarat.

A zárhatóság egy gomb és újabb gumírozott anyag használatával oldható meg.

Minél színesebb, annál jobb: így az elválasztókat, tartókat színes anyagból készítsük! Elvégre a nyár vidám színekkel teli, a piknikkosarunk is ezt tükrözze!

Ezután már csak el kell készíteni a szabadban is könnyedén fogyasztható ételeket, amikről a sorozat következő részében írok – és már mehetünk is!

Jó szórakozást!

Az ötleteket az alábbi webhelyről merítettük:
lovelyindeed.comHozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

A napozás tökéletes kellékei

Kozma Eszter

Remek receptek alapján akár magunk is készíthetünk nagyszerű házi naptejet.

2022.6.28.    11


A kánikula aranyszabályai

Timár Tímea

Kánikulának nevezzük azt az időszakot, amikor az átlaghőmérséklet több napon át eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

2017.8.1.    4


Nyár van, nyár!

Oriskó Renáta

Hogy mivel tesszük idei nyarunkat emlékezetessé, csak rajtunk múlik.

2015.8.4.    6


Töltsük a nyarat a szabadban! (3)

Kulcsár Tímea Ágnes

Nincs is hívogatóbb, mint egy szépen dekorált kert!

2015.7.27.    1


Nyár Angliában

Kabók Zita

A britek az időjárás megszállottai. Bármikor képesek az időjárás kérdéseit megvitatni.

2015.7.15.   


Töltsük a nyarat a szabadban! (2)

Kulcsár Tímea Ágnes

Mit vigyünk a piknikre? Pár ötlet, ami gyorsan elkészül, és mindenki imádni fogja.

2015.7.9.    1

A rovat további cikkei

Utazunk

Póda Erzsébet

Ha legalább egy órán át utazunk, buszon vagy vonaton, akkor biztosan szem- és fültanúi lehetünk néha egy-egy érdekes történetnek.

2015.6.11.