Jól érzem magam a bőrömben!


Oriskó Renáta  2015.5.18. 1:01

Ahogy melegszik az idő, lekerül rólunk a több réteg ruha, s előbukkannak a téli napok nassolásainak nyomai.

Megállíthatatlanul közeleg a nyár. Ahogy melegszik az idő, lekerül rólunk a több réteg ruha, s bizony előfordulhat, hogy a hosszú, szürke napok nassolásainak látható nyomait fedezzük fel magunkon. Bár azt vallom: nőiességünket nem a testalkatunk határozza meg, tisztában vagyok azzal is, hogy az a bizonyos ideális testalkat mindenkinek mást jelent. És most nem aktuális ideálok hajszolására gondolok, hanem arra, amikor igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben, azt meg, ugye, embere válogatja.


A kérdés már csak az, hogyan is érhető el a „Jól érzem magam a bőrömben!” állapot? Ha fellapozunk egy magazint, ezernyi igazsággal, féligazsággal és jól eladható, hangzatos reklámmal találjuk szembe magunkat. Csodabogyók, azonnali eredményt hozó hatásosnál hatásosabb diéták ígérnek garantált fogyást, amelyek mellett általában épp annyi az érv, mint az ellenérv. Szóval ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajtuk. Mielőtt elvesznénk ebben a rengetegben és kétségbe esnénk, vannak olyan praktikák, amelyeket ajánlatos megfogadni és beiktatni a mindennapjainkba. Apróságok, mégis hatásosak.

Kezdjük a sporttal, mert egy kis mozgás senkinek sem árt. S milyen igaz! Sportolhatunk a szabadban vagy edzőteremben, lehet csoportos vagy egyéni, relaxáló vagy energizáló, kihez épp mi áll közel. A lehetőségek tárháza mondhatni végtelen. Válasszunk olyat, amelyet tényleg örömmel végzünk, amely kikapcsol és feltölt, így a boldogsághormonok termelődése garantált!

Az étkezésekben törekedjünk a rendszerességre. Ha szeretnénk megszabadulni pár kilótól abban a gyümölcs és zöldségnapok is segíthetnek, vagy akár az is, ha a köretet salátára cseréljük.

Igyunk elegendő folyadékot! És igen, még mindig a víz a legjobb, naponta minimum két liter. Ha úgy érezzük, hogy kevés az energiánk, állandó fáradtságra panaszkodunk, azt talán a szervezetünkben felgyülemlett méreganyagok is okozhatják. Ilyenkor iktassunk be tisztítókúrát, amely során nem veszünk magunkhoz szilárd táplálékot. Nem kell önsanyargatásra gondolni! Kezdetben elég heti egyszer, amikor is csak vizet, gyümölcs- vagy zöldségleveket és gyógyteát iszunk. A szervezetünk hálás lesz érte.

Lehet, páran csak legyintenek. Tény, hogy a fentiek csak apróságok, de ha napi szinten alkalmazzuk őket, biztos segítenek a súlyvesztésben is. Hiszen az apró lépésekben, a fokozatosságban, az akaraterőben és a kitartásban rejlik a tartós eredmény. Épp ezért nem pártolom azt, hogy sanyargassuk a testünket vagy gyógyszereket szedjünk azért, hogy megszabaduljunk a pluszkilóktól! Elég egy kis odafigyelés meg némi sport, s már azzal is tettünk az egészségünkért.

Hiszen milyen jó érzés is az, ha a tavaly vásárolt nyári ruha ugyanolyan jól áll, mint egy éve! Ez pedig szintén egy ok lehet a „Jól érzem magam a bőrömben!” állapotra.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Átlagos lányok

Póda Erzsébet

Úgy vagyunk szépek, ahogyan természetesen vagyunk.

2017.2.8.    18


Bárcsak meghíznék!

Tompa Orsolya

Nem sok nő szájából hangozhat el ez a mondat...

2016.5.24.    7


A szépség ezer arca

Oriskó Renáta

A világ állandóan változik, mindig más a követendő példa, mások az aktuális trendek.

2016.3.23.    13


Test-kép-zavar

Kulcsár Tímea Ágnes

Nem lehet mindenkinek tökéletes alakja, mégis ez az általános elvárás, aminek egyszerűen lehetetlen megfelelni. De miért is kéne?

2015.5.28.    34


Teltkarcsú az új divat

Kulcsár Tímea Ágnes

Végre elindul egy egészséges divathullám?

2015.1.6.    202

A rovat további cikkei

Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2016.12.14.    14


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1


Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2016.10.27.    10


A maratoni futás hősnője

Póda Erzsébet

Sok mindent tanulhatunk az egykori, 86 évesen is maratont futó, Joy Johnson történetéből. Elsősorban azt, hogy mindenre képesek vagyunk, ha akarjuk.

2016.10.19.    39