Jól érzem magam a bőrömben!


Oriskó Renáta  2015.5.18. 1:01

Ahogy melegszik az idő, lekerül rólunk a több réteg ruha, s előbukkannak a téli napok nassolásainak nyomai.

Megállíthatatlanul közeleg a nyár. Ahogy melegszik az idő, lekerül rólunk a több réteg ruha, s bizony előfordulhat, hogy a hosszú, szürke napok nassolásainak látható nyomait fedezzük fel magunkon. Bár azt vallom: nőiességünket nem a testalkatunk határozza meg, tisztában vagyok azzal is, hogy az a bizonyos ideális testalkat mindenkinek mást jelent. És most nem aktuális ideálok hajszolására gondolok, hanem arra, amikor igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben, azt meg, ugye, embere válogatja.


A kérdés már csak az, hogyan is érhető el a „Jól érzem magam a bőrömben!” állapot? Ha fellapozunk egy magazint, ezernyi igazsággal, féligazsággal és jól eladható, hangzatos reklámmal találjuk szembe magunkat. Csodabogyók, azonnali eredményt hozó hatásosnál hatásosabb diéták ígérnek garantált fogyást, amelyek mellett általában épp annyi az érv, mint az ellenérv. Szóval ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajtuk. Mielőtt elvesznénk ebben a rengetegben és kétségbe esnénk, vannak olyan praktikák, amelyeket ajánlatos megfogadni és beiktatni a mindennapjainkba. Apróságok, mégis hatásosak.

Kezdjük a sporttal, mert egy kis mozgás senkinek sem árt. S milyen igaz! Sportolhatunk a szabadban vagy edzőteremben, lehet csoportos vagy egyéni, relaxáló vagy energizáló, kihez épp mi áll közel. A lehetőségek tárháza mondhatni végtelen. Válasszunk olyat, amelyet tényleg örömmel végzünk, amely kikapcsol és feltölt, így a boldogsághormonok termelődése garantált!

Az étkezésekben törekedjünk a rendszerességre. Ha szeretnénk megszabadulni pár kilótól abban a gyümölcs és zöldségnapok is segíthetnek, vagy akár az is, ha a köretet salátára cseréljük.

Igyunk elegendő folyadékot! És igen, még mindig a víz a legjobb, naponta minimum két liter. Ha úgy érezzük, hogy kevés az energiánk, állandó fáradtságra panaszkodunk, azt talán a szervezetünkben felgyülemlett méreganyagok is okozhatják. Ilyenkor iktassunk be tisztítókúrát, amely során nem veszünk magunkhoz szilárd táplálékot. Nem kell önsanyargatásra gondolni! Kezdetben elég heti egyszer, amikor is csak vizet, gyümölcs- vagy zöldségleveket és gyógyteát iszunk. A szervezetünk hálás lesz érte.

Lehet, páran csak legyintenek. Tény, hogy a fentiek csak apróságok, de ha napi szinten alkalmazzuk őket, biztos segítenek a súlyvesztésben is. Hiszen az apró lépésekben, a fokozatosságban, az akaraterőben és a kitartásban rejlik a tartós eredmény. Épp ezért nem pártolom azt, hogy sanyargassuk a testünket vagy gyógyszereket szedjünk azért, hogy megszabaduljunk a pluszkilóktól! Elég egy kis odafigyelés meg némi sport, s már azzal is tettünk az egészségünkért.

Hiszen milyen jó érzés is az, ha a tavaly vásárolt nyári ruha ugyanolyan jól áll, mint egy éve! Ez pedig szintén egy ok lehet a „Jól érzem magam a bőrömben!” állapotra.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

A szépség ezer arca

Oriskó Renáta

A világ állandóan változik, mindig más a követendő példa, mások az aktuális trendek.

2017.6.1.    15


Átlagos lányok

Póda Erzsébet

Úgy vagyunk szépek, ahogyan természetesen vagyunk.

2017.2.8.  3    18


Bárcsak meghíznék!

Tompa Orsolya

Nem sok nő szájából hangozhat el ez a mondat...

2016.5.24.    7


Test-kép-zavar

Kulcsár Tímea Ágnes

Nem lehet mindenkinek tökéletes alakja, mégis ez az általános elvárás, aminek egyszerűen lehetetlen megfelelni. De miért is kéne?

2015.5.28.    34


Teltkarcsú az új divat

Kulcsár Tímea Ágnes

Végre elindul egy egészséges divathullám?

2015.1.6.    202

A rovat további cikkei

Különleges sárkányrepülés

Zana Anita

Különleges élményben lehetett részük a gyengénlátóknak a közelmúltban, amikor is sárkányrepülésen vehettek részt. Pintér Erika mesél az élményeiről.

2023.9.15.   


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2023.1.20.    19


Fodrásznak születtem

Póda Erzsébet

Fennállásának 20. évfordulóját tartotta a dunaszerdahelyi Linda Hair Salon, melynek tulajdonosa Horváth Linda.

2022.9.19.   


Nagymellűek, figyelem!

Palkó Emese

Sportmelltartót vásárolni majdnem minden aktívan sportoló nő számára hatalmas kihívást jelent, főleg, ha nagy mellekkel van megáldva.

2022.8.10.    7


Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.