Pedofilok az interneten


Nyitrai Angelika  2008.3.9. 9:19

Manapság minden második háztartásban van internet hozzáférés.

Sajnos sok szülő dolgozni kényszerül késő délutánig, rosszabb esetben estig. A felügyelet nélkül hagyott gyermekek sokszor szörfölnek a neten, kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket keresve. Vannak, akik ismerkednek, chatelnek, barátokat keresnek, dumcsiznak egyet, kibeszélik mindennapi ügyes-bajos dolgaikat, vagy csak kíváncsiságból teszik ez. A legtöbben azonban, valljuk be, odafigyelésre vágynak: valaki csak rájuk figyeljen, csak velük beszélgessen. Ez utóbbi szó kulcsfontosságú, közhelyes és egyszerűnek hangzik, mégis a legtöbb családban nem történik meg. Az agyonhajszolt, kimerült, fáradt szülő, embert is alig akar látni hazaérve a munkából, nem még hogy beszélgessen. Ráadásul ott van még a vacsora készítés, mosogatás, hadd ne soroljam a többi házimunkát. Nem tudom, bűn-e, ha kikapcsolódásként megnéz egy szappanoperát, legalább azoknak ott jobb sorsuk van, mint neki. A lényeg, nem jut idő beszélgetni, odafigyelni, megkérdezni, mit is csinált a gyerek délután.

A pedofilok nagyon is tudatában vannak ennek a ténynek, és ezt kihasználva az internetes társalgóprogramokon keresztül próbálnak kapcsolatba kerülni a fiatalokkal. Megpróbálnak elbeszélgetni velük, megtudni mi az, amit szeret a gyerek, mire terjed ki az érdeklődési köre. Gyakran olyan fiatalokat szemelnek ki, akiknél a rendszer jelzi, hogy be van kapcsolva a webkamerájuk. A bizalmukba férkőzve, könnyen rá tudják őket beszélni, hogy vetkőzzenek le. A legnagyobb siker számukra az, ha sikerül rábeszélniük a fiatalokat, hogy maszturbáljanak. Különböző pszichológiai (pszichopata?) trükkökhöz folyamodnak. Gyakran szokták bemesélni, hogy orvosok, és on-line kivizsgálást végeznek… Szakértők szerint a kiskorúakat nem nehéz rávenni ezekre a dolgokra, mert az a pszichológiai szempont játszik közre miszerint a gyereknek engedelmeskednie kell a felnőttnek.

A szülőknek, ha már előfizetik az internetet, pontosan tudniuk kellene, hogy a kiskorú gyermekre vigyázni kell, hiszen a világhálón számtalan veszély leselkedik rájuk. Egy hat-tíz éves gyermek még nem mindig tudja felmérni, mi a rossz, ezért kell rájuk sokkal jobban odafigyelni. Ha belenézünk a Nézet ponton a Böngészősáv-Előzmények menüpontokba, részletes szétírást kapunk az elmúlt hetekben látogatott oldalakról. (Vigyázat ez visszafelé is érvényes! A gyerekeink is "ellenőrizhetik" szüleik mozgását az interneten!)

A pénz fontos dolog, a mindennapi megélhetésünk fő forrása. D nem lehet fontosabb mindennél, és főleg nem gyermekeink boldogságánál, ami pedig nem a drága játékokon, nyaraláson múlik, hanem a sok együtt töltött perceken, beszélgetéseken, odafigyelésen.

Csak így kerülhetjük el azt, hogy gyermekeink más emberek társaságát keressék, akiknek elmesélhetik vágyaikat, álmaikat, mindennapi, számukra fontos dolgaikat. Akik pedig visszaélnek a gyerekek kiszolgáltatottságával.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Legyünk résen! 5.

Bernád Emese

Hajlamosak vagyunk azt hinni, minket a pedofília semmilyen oldalról sem érinthet. Pedig egyikünk gyermeke sem garantáltan védett ellene!

2006.12.4.   


A tudatlanság veszélyes! 4.

Bernád Emese

Beszélgetés a pedofíliáról dr. Jozef Šiška pszichiáterrel.

2006.11.27.   


Segítséget a bántalmazottnak! 3.

Bernád Emese

Edit felháborodottan olvasta az újságban a szexuálisan bántalmazott ministránsokról és katonákról szóló cikkeket.

2006.11.13.   


Hogyan tovább? 2.

Bernád Emese

A szülők számára az első sokk, az önvádaskodás első hulláma után következett a második. (A pedofíliáról szóló cikk következő része.)

2006.10.26.   


Pedofília -- gyerekeinket fenyegető rém 1.

Bernád Emese

Fiatalkorú gyermekünk szexuális zaklatásának veszélye, a lányos szülők visszatérő rémálma...

2006.10.18.   

A rovat további cikkei

Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2021.10.18.    10


Drága nagymamák!

Póda Erzsébet

Kincs, melyet senki más nem adhat az embernek, csak a nagymama: mesék, hangulatok, tapasztalatok, bölcsességek – és sok-sok feltétel nélküli szeretet.

2021.6.1.    1


Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.