Pedofilok az interneten


Nyitrai Angelika  2008.3.9. 9:19

Manapság minden második háztartásban van internet hozzáférés.

Sajnos sok szülő dolgozni kényszerül késő délutánig, rosszabb esetben estig. A felügyelet nélkül hagyott gyermekek sokszor szörfölnek a neten, kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket keresve. Vannak, akik ismerkednek, chatelnek, barátokat keresnek, dumcsiznak egyet, kibeszélik mindennapi ügyes-bajos dolgaikat, vagy csak kíváncsiságból teszik ez. A legtöbben azonban, valljuk be, odafigyelésre vágynak: valaki csak rájuk figyeljen, csak velük beszélgessen. Ez utóbbi szó kulcsfontosságú, közhelyes és egyszerűnek hangzik, mégis a legtöbb családban nem történik meg. Az agyonhajszolt, kimerült, fáradt szülő, embert is alig akar látni hazaérve a munkából, nem még hogy beszélgessen. Ráadásul ott van még a vacsora készítés, mosogatás, hadd ne soroljam a többi házimunkát. Nem tudom, bűn-e, ha kikapcsolódásként megnéz egy szappanoperát, legalább azoknak ott jobb sorsuk van, mint neki. A lényeg, nem jut idő beszélgetni, odafigyelni, megkérdezni, mit is csinált a gyerek délután.

A pedofilok nagyon is tudatában vannak ennek a ténynek, és ezt kihasználva az internetes társalgóprogramokon keresztül próbálnak kapcsolatba kerülni a fiatalokkal. Megpróbálnak elbeszélgetni velük, megtudni mi az, amit szeret a gyerek, mire terjed ki az érdeklődési köre. Gyakran olyan fiatalokat szemelnek ki, akiknél a rendszer jelzi, hogy be van kapcsolva a webkamerájuk. A bizalmukba férkőzve, könnyen rá tudják őket beszélni, hogy vetkőzzenek le. A legnagyobb siker számukra az, ha sikerül rábeszélniük a fiatalokat, hogy maszturbáljanak. Különböző pszichológiai (pszichopata?) trükkökhöz folyamodnak. Gyakran szokták bemesélni, hogy orvosok, és on-line kivizsgálást végeznek… Szakértők szerint a kiskorúakat nem nehéz rávenni ezekre a dolgokra, mert az a pszichológiai szempont játszik közre miszerint a gyereknek engedelmeskednie kell a felnőttnek.

A szülőknek, ha már előfizetik az internetet, pontosan tudniuk kellene, hogy a kiskorú gyermekre vigyázni kell, hiszen a világhálón számtalan veszély leselkedik rájuk. Egy hat-tíz éves gyermek még nem mindig tudja felmérni, mi a rossz, ezért kell rájuk sokkal jobban odafigyelni. Ha belenézünk a Nézet ponton a Böngészősáv-Előzmények menüpontokba, részletes szétírást kapunk az elmúlt hetekben látogatott oldalakról. (Vigyázat ez visszafelé is érvényes! A gyerekeink is "ellenőrizhetik" szüleik mozgását az interneten!)

A pénz fontos dolog, a mindennapi megélhetésünk fő forrása. D nem lehet fontosabb mindennél, és főleg nem gyermekeink boldogságánál, ami pedig nem a drága játékokon, nyaraláson múlik, hanem a sok együtt töltött perceken, beszélgetéseken, odafigyelésen.

Csak így kerülhetjük el azt, hogy gyermekeink más emberek társaságát keressék, akiknek elmesélhetik vágyaikat, álmaikat, mindennapi, számukra fontos dolgaikat. Akik pedig visszaélnek a gyerekek kiszolgáltatottságával.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Legyünk résen! 5.

Bernád Emese

Hajlamosak vagyunk azt hinni, minket a pedofília semmilyen oldalról sem érinthet. Pedig egyikünk gyermeke sem garantáltan védett ellene!

2006.12.4.   


A tudatlanság veszélyes! 4.

Bernád Emese

Beszélgetés a pedofíliáról dr. Jozef Šiška pszichiáterrel.

2006.11.27.   


Segítséget a bántalmazottnak! 3.

Bernád Emese

Edit felháborodottan olvasta az újságban a szexuálisan bántalmazott ministránsokról és katonákról szóló cikkeket.

2006.11.13.   


Hogyan tovább? 2.

Bernád Emese

A szülők számára az első sokk, az önvádaskodás első hulláma után következett a második. (A pedofíliáról szóló cikk következő része.)

2006.10.26.   


Pedofília -- gyerekeinket fenyegető rém 1.

Bernád Emese

Fiatalkorú gyermekünk szexuális zaklatásának veszélye, a lányos szülők visszatérő rémálma...

2006.10.18.   

A rovat további cikkei

Különleges sárkányrepülés

Zana Anita

Különleges élményben lehetett részük a gyengénlátóknak a közelmúltban, amikor is sárkányrepülésen vehettek részt. Pintér Erika mesél az élményeiről.

2023.9.15.   


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2023.1.20.    19


Fodrásznak születtem

Póda Erzsébet

Fennállásának 20. évfordulóját tartotta a dunaszerdahelyi Linda Hair Salon, melynek tulajdonosa Horváth Linda.

2022.9.19.   


Nagymellűek, figyelem!

Palkó Emese

Sportmelltartót vásárolni majdnem minden aktívan sportoló nő számára hatalmas kihívást jelent, főleg, ha nagy mellekkel van megáldva.

2022.8.10.    7


Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.