A ráncok ellen


Almási Anikó, kozmetikus  2003.11.3. 9:20

Bárhogy is igyekszünk a különféle csodaszerekkel, praktikákkal szembeszállni a természettel (és az idővel), előbb-utóbb megjelennek arcunkon, bőrünkön a bosszantó ráncok.

Már sok huszonévesnek is szarkalábas a szemkörnyéke, hiszen nemcsak a kor, hanem az örökletes tényezők is befolyásolják a bőr szöveteinek fellazulását, petyhüdtté válását. Ha időben elkezdjük a megfelelő ránctalanító kozmetikumok használatát, egy időre elodázhatjuk az öregedés jeleinek kialakulását.

A ráncképződés egyik oka, hogy a szarusejtek szorosan, szinte görcsösen kapcsolódnak össze. A különböző eredetű glikolsavak eredményesen lazítják, oldják ezt a szoros, szinte reumatikus, rugalmatlan kapcsolódást, és simítják a ráncokat.

Ha csak a szemünk környékén lévő szarkalábacskáktól szeretnénk megszabadulni, használjunk szemránckrémet, melyet óvatosan vigyünk fel a szem környékére. Vigyázzunk, ne kenjük túl közel a szem sarkához, mert a krém a szembe jutva irritálja azt. (Amennyire a bőrnek szüksége van, a szem mozgása segítségével úgyis a megfelelő helyre jut.)

Nézzük meg a szemünket is! Ha a szemünk fehérjén tág erecskék, kis sárgás, kocsonyás lerakódásokat észlelünk, máris gyanakodhatunk a fogainkra. Gyakran az amalgámtömések okozzák a szem alatti ödémákat, táskákat is. Ajánlatos tehát amalgámtöméseinket kicseréltetni.

A duzzadt szemhéjat gyorsan és hatékonyan kezelhetjük, ha egy nyers, reszelt burgonyát két gézlap közé teszünk, és szemünket ezzel borogatjuk. A kozmetikusok különböző elektromos kezelésekkel is meg tudják szüntetni a szem körüli duzzanatokat.

A szép szem és szemkörnyék érdekében óvatosan bánjunk a kamillás borogatással! Nagyon sokan allergiásak ugyanis erre a gyógynövényre, s alkalmazásával épp az ellenkező hatást érik el: a szem begyullad. A vastagon felvitt zsíros krémek sem nyújtanak megoldást, mert a bőr nem tud lélegezni alattuk.

Az elmondottakon kívül persze sok minden mást is tehetünk annak érdekében, hogy ráncaink ne mélyüljenek el túlságosan. Nagyon fontos a helyes életmód, és a megfelelő mennyiségű alvás. Alvás előtt mindig zuhanyozzunk le meleg vízzel, majd főzzünk magunknak egy nagy bögre citromfű teát, melyet ízesítsünk egy kevéske finom mézzel! Kortyolgassuk el lefekvés előtt. Aludjunk naponta nyolc órát, jóízűen, mélyen – persze nem altató segítségével!

S vegyük észre az élet minden apró örömét – hogy tekinteteink, ha találkoznak, mosolyogjanak!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A haj tisztántartása

Fokozódó hajhullás, lelapuló haj és kellemetlen szagok: hajunk számára nem várt kellemetlenségeket tartogat a hűvösebb, őszi idő.

2023.10.24.   


Hogyan válasszunk szempillaspirált? 2.

Hogyan spirálozzunk úgy, mint a profik? A legjobb hatás elérésének titkai mesterkurzusunk keretében.

2023.9.5.   


Hogyan válasszunk szempillaspirált? 1.

Hogyan választhatjuk ki a számunkra legjobb szempillaspirált? A legjobb hatás elérésének titkai mesterkurzusunk keretében.

2023.8.31.   


7 szépségtipp csajos estékre

PR-cikk

Egy ilyen együtt töltött este arra is remek lehetőséget kínál, hogy megosszuk egymással a kedvenc szépségápolási trükkjeinket.

2023.8.24.   


A női kesztyű

A női kesztyűk nemcsak az elegancia és a stílus szimbólumai, hanem egyenesen a kéz kifinomultságának megtestesítői.

2023.8.17.   


Hogyan viseljünk megfelelő frizurát?

A rosszul megválasztott hajviselet azt hangsúlyozza, ami kevésbé előnyös a kinézetünknek.

2023.7.20.   


Nyári frissesség

A forró nyári napokon a testápolásban az üde, friss termékekért nyúlunk szívesebben.

2023.7.6.    3


Mit tegyünk a neszesszerbe?

Tilajcsík Dóra

A szépségipar folyamatosan újabbnál újabb vívmányokkal áll elő, amelyek azt hivatottak segíteni, hogy megjelenésünk a lehető legtökéletesebb legyen.

2023.7.4.    5


A tökéletes nyári alapozó

Tilajcsík Dóra

A nyári hőség nemcsak a vízfogyasztásunk mennyiségére, hanem külsőnk állapotára is hatással van.

2023.6.27.   


Mire figyelj, ha diétázol?

Fontos, hogy figyelj a tested jelzéseire, legyen szó fogyókúráról, vagy akár egy teljes életmódváltásról! Olvasd el tippjeinket!

2023.5.14.   


Tavaszi megújulás

Így készítsd fel a bőröd a tavaszi megújulásra! Arctisztítás, toner, növényi kivonatok...

2023.4.2.   


Szépítő olívaolaj

Faar Ida

Nem véletlen a mediterrán országok lakosainak kiemelkedően pozitív egészségügyi állapota, és a helyi nők szépsége.

2023.3.16.    19