A ráncok ellen


Almási Anikó, kozmetikus  2003.11.3. 9:20

Bárhogy is igyekszünk a különféle csodaszerekkel, praktikákkal szembeszállni a természettel (és az idővel), előbb-utóbb megjelennek arcunkon, bőrünkön a bosszantó ráncok.

Már sok huszonévesnek is szarkalábas a szemkörnyéke, hiszen nemcsak a kor, hanem az örökletes tényezők is befolyásolják a bőr szöveteinek fellazulását, petyhüdtté válását. Ha időben elkezdjük a megfelelő ránctalanító kozmetikumok használatát, egy időre elodázhatjuk az öregedés jeleinek kialakulását.

A ráncképződés egyik oka, hogy a szarusejtek szorosan, szinte görcsösen kapcsolódnak össze. A különböző eredetű glikolsavak eredményesen lazítják, oldják ezt a szoros, szinte reumatikus, rugalmatlan kapcsolódást, és simítják a ráncokat.

Ha csak a szemünk környékén lévő szarkalábacskáktól szeretnénk megszabadulni, használjunk szemránckrémet, melyet óvatosan vigyünk fel a szem környékére. Vigyázzunk, ne kenjük túl közel a szem sarkához, mert a krém a szembe jutva irritálja azt. (Amennyire a bőrnek szüksége van, a szem mozgása segítségével úgyis a megfelelő helyre jut.)

Nézzük meg a szemünket is! Ha a szemünk fehérjén tág erecskék, kis sárgás, kocsonyás lerakódásokat észlelünk, máris gyanakodhatunk a fogainkra. Gyakran az amalgámtömések okozzák a szem alatti ödémákat, táskákat is. Ajánlatos tehát amalgámtöméseinket kicseréltetni.

A duzzadt szemhéjat gyorsan és hatékonyan kezelhetjük, ha egy nyers, reszelt burgonyát két gézlap közé teszünk, és szemünket ezzel borogatjuk. A kozmetikusok különböző elektromos kezelésekkel is meg tudják szüntetni a szem körüli duzzanatokat.

A szép szem és szemkörnyék érdekében óvatosan bánjunk a kamillás borogatással! Nagyon sokan allergiásak ugyanis erre a gyógynövényre, s alkalmazásával épp az ellenkező hatást érik el: a szem begyullad. A vastagon felvitt zsíros krémek sem nyújtanak megoldást, mert a bőr nem tud lélegezni alattuk.

Az elmondottakon kívül persze sok minden mást is tehetünk annak érdekében, hogy ráncaink ne mélyüljenek el túlságosan. Nagyon fontos a helyes életmód, és a megfelelő mennyiségű alvás. Alvás előtt mindig zuhanyozzunk le meleg vízzel, majd főzzünk magunknak egy nagy bögre citromfű teát, melyet ízesítsünk egy kevéske finom mézzel! Kortyolgassuk el lefekvés előtt. Aludjunk naponta nyolc órát, jóízűen, mélyen – persze nem altató segítségével!

S vegyük észre az élet minden apró örömét – hogy tekinteteink, ha találkoznak, mosolyogjanak!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Mit tegyünk a neszesszerbe?

Tilajcsík Dóra

A szépségipar folyamatosan újabbnál újabb vívmányokkal áll elő, amelyek azt hivatottak segíteni, hogy megjelenésünk a lehető legtökéletesebb legyen.

2019.2.12.    5


Gyorstippek a csinos külsőért

Nőként minden reggel ugyanazt a rutint csináljuk végig a fürdőszobában - ám sajnos ennek vannak kellemetlen, sőt néha egyenesen praktikátlan és időigényes részei is.

2019.1.26.    2


Szépségtippek a királyi udvarból

Tilajcsík Dóra

Meghan Markle elvált amerikai színésznőből lett Megán sussexi hercegné, amikor a windsori kastély kápolnájában kimondta a boldogító igent Harry hercegnek tavaly márciusban.

2019.1.11.    5


Arcápolás télen

Palkó Emese

A téli időszakban arcbőrünk fokozottabb odafigyelést igényel. Hiszen az egyre hidegebb hőmérséklet nagyon megviseli arcbőrünket. Jótanácsok következnek.

2019.1.8.    13


Otthoni fürdőzés

Both Tímea

A fürdés egyidős az emberiséggel, kapcsolódik az emberi kultúra mindennapjaihoz.

2018.12.16.    11


Kézápolási kisokos

Tilajcsík Dóra

„Ha kíváncsi vagy egy nő valódi korára, nézd meg a kezét!“ Hangzik az ismert mondás, és az állítás egyáltalán nem áll messze az igazságtól.

2018.11.25.    2


Testápolás illóolajakkal

Both Tímea

Az illatoknak nagy erejük van. Hatnak testünkre, lelkünkre, szellemünkre egyaránt.

2018.11.10.    12


Nyaralás utáni bőrápolás

Both Tímea

Tanácsainkkal szeretnénk megtanítani az olvasót a tudatos bőrápolásra, szépségápolásra, nőiességének megtartására.

2018.9.20.  3    11


A napozás tökéletes kellékei

Kozma Eszter

Remek receptek alapján akár magunk is készíthetünk nagyszerű házi naptejet.

2018.6.25.    11


Egészséges élet, fiatalos arcbőr

Both Tímea

Megfogadandó tippek az ránctalan sima bőrért. (1. rész)

2018.3.6.    4


Szépségtörténelem(3)

Jády Mónika

A forradalmi változásokat a szépségtörténelemben az 1905-ös év hozta meg.

2017.11.20.    2


Szépségtörténelem(2)

Jády Mónika

A férfiakra vonatkozó szépségminta a történelem folyamán nem sokat változott (széles váll, izmos lábak, feszes test).

2017.10.15.    7