A tökéletes nyári alapozó


Tilajcsík Dóra  2019.7.12. 8:07

A nyári hőség nemcsak a vízfogyasztásunk mennyiségére, hanem külsőnk állapotára is hatással van.

Ami az öltözködést illeti, legszívesebben még a munkahelyünkre is fürdőruhába mennénk. Mivel ez a legtöbb szakma esetében nem elfogadott, igyekszünk azokat a darabokat előnyben részesíteni, amelyek lengék és nem fojtanak meg minket. A sminkelésre szintén nem „énidőként”, vagy önbizalomjavító hatású tevékenységként tekintünk ilyenkor, sokkal inkább szükséges rossznak érezzük. Ennek legfőbb oka valószínűleg az alig pár perc után olvadásnak induló, és folyamatos igazításra szoruló alapozó.


Elkeseredni azonban nem kell, ugyanis néhány olyan tippel szolgálunk, amelyek segítségével könnyen kiválaszthatjuk a megfelelő terméket. Azt, ami nemcsak a felforrósodott levegőre reagál megfelelően, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy reggel ismételten boldogan foglaljunk helyet a tükör előtt.

Folyékony állag előnyben – Annak ellenére, hogy a reklámok és a sminkesek legújabb kedvence a kitekerhető, gyerekkorunk ragasztóira emlékeztető csomagolásban elhelyezett tömény állagú készítmény, az év ezen szakaszában egyáltalán nem ajánljuk. A cseppfolyósabb változatok jóval praktikusabbak, ugyanis képesek vagyunk szabályozni a fedőréteg vastagságát. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben nyaraláskor véletlenül otthon marad az ecsetünk, nem kell azonnal pánikba esni, vagy a legközelebbi boltba rohanni, hiszen ujjaink segítségével is könnyen felvihető.

Folyamatosan változó színek – Az előző pont után könnyen abba a téveszmébe ringathatnánk magunkat, hogy elég a megfelelő szilárdságú terméket beszereznünk, és már orvosoltuk is a problémánkat. Ne feledkezzünk azonban meg arról, hogy a meleg hónapok alatt nem csupán a testünkön lesz majd észrevehető a napozás utáni barna, napcsókolta eredmény, hanem az arcunkon is. Emiatt nem árt figyelmet fordítani az árnyalat kiválasztására is, ugyanis valószínű, hogy picit sötétebb változatra lesz szükségünk. Mindig tartsuk észben, hogy nem a kézfejünk a megfelelő hely az alapozó kipróbálására. A tökéletes eredmény érdekében a nyakunkon teszteljük az választott produktumot!


BB és CC – A furcsa rövidítések mögött megbújó nevek a legközkedveltebb árucikkek csoportját erősítik. A BB krém tulajdonképpen egy színezett nappali arcápoló, amely könnyed és légies állagával biztosít némi fedést. Ezen kívül megfelelő védelemmel szolgál az UV-sugárzás ellen is. A CC krém is hasonló elven működik, viszont sokkal jobban takarja az esetleges tökéletlenségeket. Az sem elvetendő tény, hogy hosszabb távú használat esetén javítja a bőr tónusát. A párás kánikula idején megfelelő alternatívát jelenthet azoknak, akik a kényelmet részesítik előnyben. Amennyiben kis mennyiségben ki szeretnénk próbálni vásárlás előtt, fogjuk a régi jól bevált alapozónkat és keverjük össze az általunk preferált hidratálóval. Az adagolást végezzük kis mennyiségekben, és mindenképpen figyeljünk az arányokra!

Tartósságot növelő titok – Különleges alkalmakra készülve, amikor hozzáértő kézbe helyezzük magunkat bizonyára megfigyeltük, hogy mielőtt a „mester” késznek nyilvánítaná a csodálatos make-upot előkerül a fixáló spray. Ez nemcsak a frissességről és természetes ragyogásról gondoskodik, hanem azért is felelős, hogy bármilyen körülményeknek tesszük is ki a minket ékesítő kozmetikumokat, azok hosszan tartóak lesznek. Ez a kis varázslat pedig nem csupán mulatságok alkalmával jöhet jól, hanem az izzasztó mindennapok során is.

Egy kis pihenés mindenkinek jár! – A „mindenki” alatt ez alkalommal az arcunkat értjük. Ugyanis a naponta használt több réteg vakolat után jó néha fellélegezni. Hétvégenként, amikor meglátogatjuk a családot, vagy éppen nagybevásárlást tartunk, hagyjuk a kencéket, elég, ha a munkahét kezdetén térünk vissza hozzájuk. A vakációnk alkalmával szintén ajánlott otthon felejteni a sminktáskát.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Melyik a legjobb sampon?

PR-cikk

Erre nehéz választ adni, hiszen mindannyiunk haja más igényekkel rendelkezik. De...

2020.10.7.   


Bőrünk ősszel

A kellemes megjelenést minden korban a jó közérzet és az egészség jelének tartották. Ennek pedig fontos feltétele a helyes bőrápolás.

2020.10.1.   


Bízd a szépséged esküvői sminkesre!

PR-cikk

A nagy napon mindennek tökéletesnek kell lennie, a ruhádnak, a hajadnak és a sminknek is.

2020.9.26.   


Sissy hajpakolása

Sajtóhír

Életre keltették Sissy királyné legendás, eredetileg konyak és tojássárgája keverékéből készült hajpakolását.

2020.9.14.   


Instant hajdúsítás

PR-cikk

A póthajak, parókák, pepik az évtizedek során igencsak nagy fejlődésen mentek keresztül.

2020.7.7.   


Arcápolási praktikák

Oriskó Renáta

Bőrünk az egészségünk tükre, s mivel mindenki számára látható, éppen ezért kellő figyelmet kell rá fordítanunk.

2020.5.27.   


Melyik fehérítő fogkrém a legjobb?

Sokunk vágya, hogy fogaink ne csak egészségesek, de tökéletesen fehérek is legyenek.

2020.5.17.   


Arctisztítás otthon

PR-cikk

Fontos ismerni az igényeinket, legyünk professzionálisak!

2020.4.16.   


Profi körömdíszítés

PR-cikk

A nők különös odafigyeléssel bánnak a körmeikkel, hiszen tudják, igen árulkodó lehet.

2020.3.14.   


Tavaszi sztárdiéta

A tavaszi sztárdiétával bárki formába jöhet a nyárra!

2020.3.13.   


A szép mosoly, fél siker

Tökéletes mosoly kötöttségek nélkül: átlátszó fogszabályzó!

2020.2.21.   


Alakformáló fehérnemű

PR-cikk

A mai világban már megannyi csodatévő eszköz segítségét vehetjük igénybe és ehhez még csak varázsolnunk sem kell.

2020.1.29.