Hibátlan smink a nagy napra


  2022.8.24. 9:30

Az esküvői smink 3+1 alapszabálya, hiszen ez a legfontosabb a nagy napon!

A stílusidegen, elfolyt smink akár egy sima hétköznapunkat is könnyedén tönkreteheti, miért kockáztatnánk a lekülönlegesebb napokon? Akár menyasszony, akár koszorúslány szerepében pompázunk, de még vendégként is érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk sminkünk elkészítésére és arra, hogy egész nap tökéletes fényében tündökölhessen. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője elárulta nekünk az esküvői sminkek alapszabályait, amelyeket betartva biztosan nem kell majd sminkünk miatt feszengenünk a nagy napon.


1. Passzoljon stílusunkhoz!

Nincs furcsább egy felismerhetetlen menyasszonynál. Nagyon fontos, hogy sminkünk elkészítésekor ne csupán az aktuális divatot és hóbortokat vegyük figyelembe, mindig tartsuk szem előtt saját, hétköznapi stílusunkat is, hiszen így hozhatjuk ki a legtöbbet önmagunkból. Szép összhatást kelt, ha a sminkünk színvilágában megjelennek ruhánk, csokrunk és esküvői dekorációnk árnyalatai, de fontos, hogy ezek is illeszkedjenek személyiségünkhöz.

A klasszikus menyasszonyi smink finom, nem túl hivalkodó, és kihangsúlyozza viselője természetes szépségét. Az arcsminket tekintve, egy könnyed, egyenletes alapozás, bronzosítás és üde arcpír mindenki számára előnyös lehet, amelyet feldobhatunk egy finom highlighterrel. A szemsminknél érdemes finom satírozással dolgozni, a tekintet megnyitására és a szemszín kiemelésére törekedni. „Barna vagy zöld szemhez a világosabb, bézses vagy barackos árnyalatokat szeretem használni, barnás színekkel árnyékolok, esetleg egy lehelletnyi feketével a szempillatőben, amelyet pezsgő vagy arany színnel fűszerezek. Kék szemhez a világos szín lehet fehér, törtfehér vagy halvány rózsaszín, árnyékoló színnek hideg barnát vagy finom szürkét szoktam választani, amelyet pici ezüsttel dobok fel. Általában a kevesebb több elvet követem, de a szempillákat mindig kihangsúlyozom, hiszen így gyönyörűen megnyithatjuk a tekintetet” – mesélte Károlyfi Edit. „Rúzs tekintetében szeretek a klasszikus nude árnyalatok közül válogatni, a modell tónusaihoz passzoló rózsaszínes, mályvás, barackos árnyalatokat tartom praktikusnak a jeles alkalmakra. Azonban esetenként, a hölgy karakterétől függően, akár finom pirosra festett ajkakat is készítek, visszafogott szemsminkkel és diszkrét tusvonallal” - tette hozzá a Szépségszakértő, aki gyakran sminkel esküvőkön.

2. Tartósság mindenek felett!

A jeles napokon elengedhetetlen, hogy sminkünk bírja a megpróbáltatásokat, így minden eszközünket be kell vetnünk a tartósság érdekében. Megfelelő bőrápolási rutinnal és elegendő folyadékfogyasztással már napokkal korábban tehetünk lépéseket célunk irányába, hámlasztással és hidratálással előkészíthetjük arcbőrünket. A nagy nap reggelén gyengéden tisztítsuk meg és könnyű hidratálóval puhítsuk arcbőrünket, sminkelés előtti utolsó lépésként pedig mattító primert vigyünk fel, így biztosítva a megfelelő tapadást és eldolgozhatóságot alapozónknak. Használjunk vízálló termékeket és a smink felvitelénél is folyamatosan tartsuk szem előtt a fixálást. Szemhéjfestékünk alá használjunk krémes bázist vagy korrektort, szemceruzánkat fixáljuk szemhéjpúderrel, sminkelés végén pedig ne feledjük a sminkfixáló sprayt. „Minden smink esetében az ajaktermék tartósságát a legnehezebb megőrizni. Színezés előtt, érdemes lealapozni és púderezni ajkainkat, így biztosítva a termékek számára a legjobb tapadási felületet. Ezt követően kell ajakceruzánkkal megrajzolnunk kontúrunkat és besatírozni egész ajkunkat, amely után már csak rúzsunk felvitele van hátra.” Mindezek mellett, a szakértő hangsúlyozza a próbasmink fontosságát, amelynek köszönhetően előre megfigyelhetjük sminkünk hosszútávú tartósságát, és kiszűrhetjük esetleges gyengepontjait.

3. Készüljünk fel mindenre!

Akármennyire is törekszünk tartóssá tenni sminkünket, az egész napos megpróbáltatás nyomokat hagyhat orcánkon. Érdemes tehát kéznél tartanunk néhány apróságot, amelyekkel pillanatok alatt felfrissíthetjük külsőnket. Nem érhet minket nagy meglepetés, ha kistáskánkban lapul néhány fültisztító pálcika, zsebkendő, mattító lapocska és természetesen a viselt rúzsunk. A megfelelő technikával és termékekkel elkészített smink bírja az izzadást és a pityergést, de kezünkkel lehetőleg ne érintsük meg arcunkat, hiszen a bőrünk zsíros, a zsír pedig oldja sminktermékeinket. Ne dörzsöljük a bőrt, ha izzadtságot vagy könnyet szeretnénk letörölni, finom, itatgató mozdulattal tegyük azt.

+1 Bízzuk magunkat a profikra!

„Munkám során számtalan nagyon szépen sminkelő hölggyel, menyasszonnyal, koszorúslánnyal és modellel találkoztam. A social media világában bárki pillanatok alatt ellesheti a sminkmesterek praktikus technikáit, amelyek szépérzékkel és némi kézügyességgel fűszerezve csodás sminkeket eredményezhet. Azonban mégis úgy gondolom, hogy a legkülönlegesebb alkalmakra érdemes profi sminkesre bíznunk magunkat. A képzett sminkmesterek ugyanis képesek személyre szabottan, a saját bőrtípusunkhoz, színtípusunkhoz és az alkalomhoz legmegfelelőbb sminket elkészíteni számunkra, így véve le legalább egy terhet a vállunkról legkülönlegesebb napjainkon” – egészítette ki alapszabályait Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A szemkörnyéki ráncok megelőzése

PR-cikk

Ahogy az idő méltóságteljesen kibontakozik, a szemünk körüli finom bőr lesz az a vászon, amelyre az öregedés vonásait festi.

2024.2.2.   


A haj tisztántartása

Fokozódó hajhullás, lelapuló haj és kellemetlen szagok: hajunk számára nem várt kellemetlenségeket tartogat a hűvösebb, őszi idő.

2023.10.24.   


Hogyan válasszunk szempillaspirált? 2.

Hogyan spirálozzunk úgy, mint a profik? A legjobb hatás elérésének titkai mesterkurzusunk keretében.

2023.9.5.   


Hogyan válasszunk szempillaspirált? 1.

Hogyan választhatjuk ki a számunkra legjobb szempillaspirált? A legjobb hatás elérésének titkai mesterkurzusunk keretében.

2023.8.31.   


7 szépségtipp csajos estékre

PR-cikk

Egy ilyen együtt töltött este arra is remek lehetőséget kínál, hogy megosszuk egymással a kedvenc szépségápolási trükkjeinket.

2023.8.24.   


A női kesztyű

A női kesztyűk nemcsak az elegancia és a stílus szimbólumai, hanem egyenesen a kéz kifinomultságának megtestesítői.

2023.8.17.   


Hogyan viseljünk megfelelő frizurát?

A rosszul megválasztott hajviselet azt hangsúlyozza, ami kevésbé előnyös a kinézetünknek.

2023.7.20.   


Nyári frissesség

A forró nyári napokon a testápolásban az üde, friss termékekért nyúlunk szívesebben.

2023.7.6.    3


Mit tegyünk a neszesszerbe?

Tilajcsík Dóra

A szépségipar folyamatosan újabbnál újabb vívmányokkal áll elő, amelyek azt hivatottak segíteni, hogy megjelenésünk a lehető legtökéletesebb legyen.

2023.7.4.    5


A tökéletes nyári alapozó

Tilajcsík Dóra

A nyári hőség nemcsak a vízfogyasztásunk mennyiségére, hanem külsőnk állapotára is hatással van.

2023.6.27.   


Mire figyelj, ha diétázol?

Fontos, hogy figyelj a tested jelzéseire, legyen szó fogyókúráról, vagy akár egy teljes életmódváltásról! Olvasd el tippjeinket!

2023.5.14.   


Tavaszi megújulás

Így készítsd fel a bőröd a tavaszi megújulásra! Arctisztítás, toner, növényi kivonatok...

2023.4.2.