Hogyan viseljünk megfelelő frizurát?


  2023.7.20. 13:56

A rosszul megválasztott hajviselet azt hangsúlyozza, ami kevésbé előnyös a kinézetünknek.


A rossz hajviselet kiemeli az előnytelen vonásokat

Valószínűleg mind átéltük már, hogy próbáltunk valamilyen divatot követni, csak hogy később rájöjjünk: nem illik az adottságainkhoz, a személyiségünkhöz, egyszerűen nem áll jól nekünk. Ugyanez igaz a hajviseletekre is. A frizura nagymértékben meghatározza a megjelenésünket, és bizony, ha rossz a választás, nem éppen a kívánt irányba.


Vass Edina mesterfodrász

„A hajviselet sokat elárul viselőjének stílusáról és személyiségéről. Egy jól megválasztott frizura öltöztet, harmonizál az arc formájával és kiemeli viselőjének előnyös tulajdonságait, míg a kevésbé előnyöseket elrejti” – magyarázza Vass Edina, az Angerer Fodrászat mesterfodrásza. A rosszul megválasztott hajviselet épp ellenkezőleg: azt hangsúlyozza, ami kevésbé előnyös. A Haj Világnapja alkalmából összegyűjtöttük az öt legtipikusabb hibát.

A Sassoon-frizura könnyű kezelhetősége miatt rendkívül népszerű a klasszikus frizurák kedvelői között, ám nem minden arctípus számára ideális. Ez a hajstílus egyenletes félkörben keretezi az arcot, ami vizuálisan szélesít, ezért egyáltalán nem előnyös azoknak, akiknek széles vagy szögletes az arcuk.

A bob egyenes frufruval egy klasszikus, mégis trendi választás, amely sok arcformához és hajtípushoz passzol, kivéve a kerek arcformát, amikor egyenesen tilos, mert kiemeli az arc kerekségét. Előnyös lehet viszont azoknak, akiknek hosszúkás vagy ovális arcformájuk van.

A pixie hajviselet borotvált halántékkal az egyik legvagányabb választás, igazán merész és stílusos megjelenést kölcsönöz viselőjének. Sajnos csak keveseknek áll jól, mert optikailag szélesíti a tokát, illetve megnyújtja az arcot. Általában azoknak áll jól, akiknek szív alakú vagy ovális arcuk van.

A bob nyújtott frufruval elég univerzális viselet, ami számos arcformához, hajtípushoz jól passzol és nagyon ütős is tud lenni, ám a rövid változatától érdemes óvakodni, különösen kerek arcforma esetén, mert a valóságnál teltebbnek tűnik tőle az arc.

A sűrű hullámos (gyűrű göndör) dauerolt frizura sem ajánlott azoknak, akiknek kerek, telt vagy szív alakú arcformájuk van, mert optikailag szélesíti az arcot. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a dauer károsíthatja a hajat, ezért akinek töredezettek vagy sérültek a hajszálai, az mindenképpen kerülje el ezt a hajformát!„Végsősoron a frizura kiválasztása személyes döntés. De ha az a cél, hogy jól nézz ki, a fenti hajviseleteket csak megfelelő mérlegelés után, a saját arcformánk adottságaihoz mérten érdemes választani!” – figyelmeztet Vass Edina. Az Angerer Fodrászat mesterfodrásza szerint amikor a hajforma illik viselőjének adottságaihoz, mindennapi megjelenéséhez és tükrözi a személyiségét, az maga a stílus. Ezt egyszer kell, például a fodrászunk segítségével megtalálni, és hosszú évekig élvezhetjük az előnyeit.

+++

Az ANGERER Fodrászat Magyarország első, elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászata. Az ANGERER Fodrászat Sisi királyné fodrászáról, Fanny Angererről kapta a nevét. Ahogyan Fanny Angerer mindig tökéletes frizurát készített a királynénak, úgy a márka küldetése: magabiztossá tenni a nőket tökéletes frizurával. A szolgáltatások magas színvonalát az elrontott frizurák helyrehozásában szerzett speciális szaktudás és kiválóan képzett fodrászok garantálják. A vállalkozást Török Tamás alapította 2012-ben. A márkának három szalonja van Budapesten. Honlap: www.angerer.huHozzászólások

@


A rovat további cikkei

A szemkörnyéki ráncok megelőzése

PR-cikk

Ahogy az idő méltóságteljesen kibontakozik, a szemünk körüli finom bőr lesz az a vászon, amelyre az öregedés vonásait festi.

2024.2.2.   


A haj tisztántartása

Fokozódó hajhullás, lelapuló haj és kellemetlen szagok: hajunk számára nem várt kellemetlenségeket tartogat a hűvösebb, őszi idő.

2023.10.24.   


Hogyan válasszunk szempillaspirált? 2.

Hogyan spirálozzunk úgy, mint a profik? A legjobb hatás elérésének titkai mesterkurzusunk keretében.

2023.9.5.   


Hogyan válasszunk szempillaspirált? 1.

Hogyan választhatjuk ki a számunkra legjobb szempillaspirált? A legjobb hatás elérésének titkai mesterkurzusunk keretében.

2023.8.31.   


7 szépségtipp csajos estékre

PR-cikk

Egy ilyen együtt töltött este arra is remek lehetőséget kínál, hogy megosszuk egymással a kedvenc szépségápolási trükkjeinket.

2023.8.24.   


A női kesztyű

A női kesztyűk nemcsak az elegancia és a stílus szimbólumai, hanem egyenesen a kéz kifinomultságának megtestesítői.

2023.8.17.   


Nyári frissesség

A forró nyári napokon a testápolásban az üde, friss termékekért nyúlunk szívesebben.

2023.7.6.    3


Mit tegyünk a neszesszerbe?

Tilajcsík Dóra

A szépségipar folyamatosan újabbnál újabb vívmányokkal áll elő, amelyek azt hivatottak segíteni, hogy megjelenésünk a lehető legtökéletesebb legyen.

2023.7.4.    5


Mire figyelj, ha diétázol?

Fontos, hogy figyelj a tested jelzéseire, legyen szó fogyókúráról, vagy akár egy teljes életmódváltásról! Olvasd el tippjeinket!

2023.5.14.   


Tavaszi megújulás

Így készítsd fel a bőröd a tavaszi megújulásra! Arctisztítás, toner, növényi kivonatok...

2023.4.2.   


Szépítő olívaolaj

Faar Ida

Nem véletlen a mediterrán országok lakosainak kiemelkedően pozitív egészségügyi állapota, és a helyi nők szépsége.

2023.3.16.    19


Tavaszi sminktanácsok

Kovács Andrea

Így szépítsd az arcodat tavasszal!

2023.3.12.