Nyári tanácsok(2)


Olinka Seregi  2006.7.27. 7:46

Nyáron könnyebb a szépségápolást, hiszen már azzal is ápoljuk bőrünket, hogy sokat tartózkodunk a levegőn.

A nagy melegben nincs az embernek túl sok kedve ahhoz, hogy a kozmetikusonál feküdjön -- pakolással az arcán. Kétségtelen viszont, hogy a bőrünket ápolnunk kell. Ennek nagyon kézenfekvő módjai is vannak. Főzés vagy salátakészítés közben is tehetünk valamit a szépségünkért. Uborkaszeletelés közben például az uborka frissen leszelt végével alaposan megtörölgethetjük az arcunkat, dekoltázsunkat, körkörös mozdulatokkal pedig a szem környékét is. Egy vékony karika uborkát az arcunkra is „ragaszthatunk“ – nem esik le, jól tart akkor is, ha mozgunk. Ráadásul gyors, frissítő és hatékony arcbőrápoló.

Az epret is felhasználhatjuk ugyanígy. Kenjük fel az arcunkra, és hagyjuk egy idegi hatni. Közben nyugodtan főzhetünk, készülődhetünk – arra viszont ügyeljünk, hogy tálalás előtt okvetlenül távolítsuk el az arcunkról a szépségápolás eme módjának nyomait.

Nyár van – sokan kirándulnak. De akik valamilyen okból kifolyólag nem szabadságolhatnak, azok is kellemesen tölthetik a nyarat. Az is örömöt tud okozni, ha az ember felveszi a könnyű, nyári ruháját, sétál egyet, leül egy kávézó teraszára és elfogyaszt egy üdítőt vagy egy kávét. Valahol azt olvastam, hogy sose gondoljunk arra, milyen sokan élnek tőlünk jobban, inkább azokra, akiknek rosszabb a sorsa, mint a miénk. Így hamar rádöbbenünk, hogy végülis nagyon jó a mi életünk is – ennek pedig örülni kell.

Még ha úgy érezzük is, hogy nekünk semmi se sikerül, semmi se jön össze, akkor se engedjük, hogy összeroppanjunk! Gondoljunk valami szépre, valami pozitív dologra.

Ami nagyon fontos: sose irigykedjünk senkire és semmire! Az irigység rossz kísérő! Nyomai elcsúfítják az ember külsejét és belső kisugárzását is. Beköltözik az ember tekintetébe, az ember arcába és ezt mindenki észreveszi. Az irigység nem segít semmin, nem is változtat semmin, csak elnyeli azt a jót, ami minden emberben ott van. Tehát ne irigyeljük, hogy a szomszédunk vagy a kollégánk a tenger mellett üdülhet. Maradjunk nyugodtak és elégedettek azzal, hogy a szabadságunk napjait mi is el tudjuk tölteni úgy, hogy kikapcsolódhassunk -- persze ez nagyban tőlünk függ.

Örülhetünk egy szép pillanatnak, egy kedves szónak, egy meglepő gesztusnak, egy cserép virágnak és ezernyi apró dolognak, amellyel az élet megajándékoz bennünket, csak sokszor nem vesszük észre. Az álmodozás is sokat segíthet. Álmodozzunk egy felejthetetlen kirándulásról, vagy valamiről, amit nagyon szeretnénk elérni. Ne feledjük: az álmok valóra válnak! A hosszú nyári esték tökéletesek az álmodozásra. Ez pedig megfiatalítja a lelket és a testet is.

Azok, akinek gyermekük is van, ne feledkezzenek meg arról, hogy a nagy melegre a gyerekek is másként reagálnak. Igaz, hogy a kánikulában jobb a hűvös szobában vagy a víz mellett, de ha az idő is megengedi, inkább küldjük őket a szabadba! Kiskoruktól tanítsuk őket arra, hogy szeressenek a szabadban tartózkodni, hogy szeressék a természetet. Sétáljunk velük sokat, fedezzük fel együtt a természetet, ha forróság van, menjünk el velük a vízpartra. Semmiképp se a bevásárlóközpontban töltsük velük az időt!

Ha tűz a nap, tegyünk a kicsik fejére kalapot, kendőt, alaposan kenjük be őket napvédő krémmel. Édesített üdítők helyett pedig készítsünk nekik teát (de ne adjuk nekik hidegen, inkább langyosan), és egész nap figyeljünk arra, hogy elég folyadékot kapjanak. Erre persze nekünk felnőtteknek is ügyelnünk kell!

Szép nyári napokat és kellemes hosszú estéket kívánok mindenkinek!Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Nyári tanácsok

Olinka Seregi

A legtöbb ember mostanában vagy kirándulni készülődik, vagy már éppen üdül valahol.

2006.7.12.   


Nyári bőrápolás

Csivre Kata

Bőrünknek ugyan jót tesz a napsugár, de a bőrápolást nyáron sem szabad hanyagolni.

2005.7.25.    5

A rovat további cikkei

Mit tegyünk a neszesszerbe?

Tilajcsík Dóra

A szépségipar folyamatosan újabbnál újabb vívmányokkal áll elő, amelyek azt hivatottak segíteni, hogy megjelenésünk a lehető legtökéletesebb legyen.

2019.2.12.    5


Gyorstippek a csinos külsőért

Nőként minden reggel ugyanazt a rutint csináljuk végig a fürdőszobában - ám sajnos ennek vannak kellemetlen, sőt néha egyenesen praktikátlan és időigényes részei is.

2019.1.26.    2


Szépségtippek a királyi udvarból

Tilajcsík Dóra

Meghan Markle elvált amerikai színésznőből lett Megán sussexi hercegné, amikor a windsori kastély kápolnájában kimondta a boldogító igent Harry hercegnek tavaly márciusban.

2019.1.11.    5


Arcápolás télen

Palkó Emese

A téli időszakban arcbőrünk fokozottabb odafigyelést igényel. Hiszen az egyre hidegebb hőmérséklet nagyon megviseli arcbőrünket. Jótanácsok következnek.

2019.1.8.    13


Otthoni fürdőzés

Both Tímea

A fürdés egyidős az emberiséggel, kapcsolódik az emberi kultúra mindennapjaihoz.

2018.12.16.    11


Kézápolási kisokos

Tilajcsík Dóra

„Ha kíváncsi vagy egy nő valódi korára, nézd meg a kezét!“ Hangzik az ismert mondás, és az állítás egyáltalán nem áll messze az igazságtól.

2018.11.25.    2


Testápolás illóolajakkal

Both Tímea

Az illatoknak nagy erejük van. Hatnak testünkre, lelkünkre, szellemünkre egyaránt.

2018.11.10.    12


Nyaralás utáni bőrápolás

Both Tímea

Tanácsainkkal szeretnénk megtanítani az olvasót a tudatos bőrápolásra, szépségápolásra, nőiességének megtartására.

2018.9.20.  3    11


A napozás tökéletes kellékei

Kozma Eszter

Remek receptek alapján akár magunk is készíthetünk nagyszerű házi naptejet.

2018.6.25.    11


Egészséges élet, fiatalos arcbőr

Both Tímea

Megfogadandó tippek az ránctalan sima bőrért. (1. rész)

2018.3.6.    4