A szerelmes (?) férfi típusai


Csepy Enikő  2011.1.21. 6:27

Életünk során jó pár férfitípussal összehoz a sors.

Bizonyára mindenki találkozott már az erejét fitogtató izompacsirtával, a sármos macsóval, a bájgúnárral, a szerény bókolóval, a dadogó nyuszival, az egyszerű önmagát-adóval, a beképzelt sznobbal... a sort a végtelenségig lehetne folytatni...

De mi a helyzet a szerelmes férfival? Hiszen minden nő arról álmodozik, hogy szerelembe essen, s a férfi viszontszeresse Tinédzser korunk óta ki vagyunk téve annak a veszélynek, hogy a szerelem nem irányítható, s előbb utóbb mi is beleesünk a csapdájába, s a végén akár nagyot is koppanhatunk. De okos és öntudatos nők lévén egy idő után rá kell jönnünk, kivel is van igazán dolgunk!

A z „élvezetek hajszolója“
Minden bizonnyal ezt a típust egyenlővé tehetjük egy egyéjszakás kalanddal. Sajnos a mi hátrányunk az, hogy hajlamosak vagyunk érzelmet vinni mindenbe. Ha rászánjuk magunkat egy ilyen kalandra, akkor tudatosítanunk kell magunkban, hogy a férfit (minden bizonnyal) soha többé nem látjuk. El kell dönteni, megéri-e majd az esetleges másnapi bűntudat vagy csalódás, hisz pár nap elteltével úgyis egyértelművé válik: nem fog keresni bennünket. Ha úgy döntöttük bevállaljuk, akkor élvezzük ki az éjszakát, meglehet később felejthetetlen élménnyé válik számunkra...

Az „érzelmek nélküli“
Nehéz olyan férfit találni, aki teljes mértékben viszonozza az érzelmeinket. Sajnos vannak olyan párkapcsolatok, ahol a férfi végképp kiszorítja a szerelmet, vagy nem képes a viszonzására. Nehéz elhinni (de van ilyen), és még nehezebb ilyen kapcsolatban élni. Még rosszabb a helyzet, ha az érintett nő szerelmes. Eme helyzetben szintén mérlegelni kell: megéri-e a várakozás, sőt a szenvedés? Ez a típusú férfi még nem áll készen egy igazi párkapcsolatra. Hiszen a teljes párkapcsolat azt jelenti, mindkét fél odaadóan szereti egymást. Fél év után a viszonzatlan szerelem traumát is okozhat. Ilyen kapcsolatból minden nőnek ki kellene lépnie! Inkább keressen olyan partnert, aki tényleg képes szeretni. Szenvedni nem érdemes!

A „pióca“
Ez a típus teljes ellentétje az előzőnek. Nem egészséges, ha egy férfi képtelen az érzelmei kimutatására. De az még egészségtelenebb, ha a szerelmével egyenesen megfojtja a nőt. Nem árt elbeszélgetni a kedvessel még az elején, miután felismerjük a következő tüneteket: túlzott ragaszkodás, a lány/nő nélkül nem hajlandó sehova menni, hiába próbálkozunk egy kicsit egyedül lenni, bárhol megtalál, képes a legváratlanabb helyeken is felbukkanni, csak hogy együtt lehessen párjával. Az ilyen férfi hosszútávon elviselhetetlen. Vagy ráeszmél a hibájára és megpróbál javítani viselkedésén, vagy az agglegények sorsára jut.

A „féltékeny“
A kezdetekben oly aranyos, figyelmes, udvarló, bókoló, körülöttünk sündörgő és óhajainkat leső férfiből egy csapásra hirtelen egy kémkedő, élni nem hagyó, kiállhatatlan személy válik. Szörnyű veszekedések, állandó féltékenységi rohamok, fenyegetések, férfi ismerősöktől való eltiltás – ezek jellemzik ezt a párkapcsolatot. Az elején mindig találunk kifogásokat, magyarázatokat a féltékenységére. De egy idő után képtelenség a viták és csaták színhelyén élni. Az illető férfinek el kell fogadnia, hogy igenis léteznek férfibarátok és ismerősök rajta kívül is. Ha ezt nem tudja megérteni, a fel is út, le is út a megoldás!

A „bántalmazó“
Verés? Lelki terror? Fenyegetések? Alkohol? Zsarolások? Nincs olyan szerelem, melyben mindezt el kell viselnie egy nőnek! Nem szabad elviselni, hogy veszélybe kerüljön saját lelki és testi épségünk! A nők egy része mégsem képes elszakadni párjától, hisz egyfolytában abban reménykedik, hogy tényleg ez volt az utolsó pofon. Legbelül azonban tudja, sok ilyen következik még ezután. Legyen lelkierőnk, és minél hamarább lépjünk ki! Kérjünk segítséget akár családunktól, barátainktól, sőt ne szégyelljünk pszichológushoz fordulni! Többet érdemel minden nő annál, hogy a nap minden egyes percében fenyegetve érezze magát. Nem éri meg a szenvedés!

Az „igazi“
Ez a férfi, akivel le tudjuk élni egész életünket, akihez hozzá tudjuk kötni jövőnket, akivel családot alapítunk, és örök életre megbízhatunk benne. Kisebb-nagyobb veszekedések nélkül nem létezik párkapcsolat, enélkül talán még unalmas is lenne az élet. De összességében ő a férfi, akiről mindig is álmodtunk, és hálát adunk az égnek, hogy megtaláltuk egymást, s összeköthetjük az életünket. Ő az, aki megbecsülni feleségét, szereti gyermekeit, küzd azért, hogy bebiztosítsa a megfelelő anyagi hátteret, s ott lesz mindig, mikor szükségünk lesz rá. Manapság az ilyen férfi ritkaságszámba megy. Becsüljük meg, ha a sors olyan szerencsében részesít bennünket, hogy találkozunk vele!

A felsorolt típusokon kívül még számtalan-féle és -fajta férfi létezik szerteszét a nagyvilágban. Akárhogy is nevezzük őket, nem szabad engednünk, hogy irányítsanak, korlátozzanak a szabadságunkban, vagy akár bántalmazzanak bennünket. Mindenki tudja, ki a legmegfelelőbb társ a számára, s milyen kapcsolat után áhítozik. Éljen mindenki ennek megfelelően, s talán akkor majd nem lesz szükség arra, hogy a férfitársainkat „kategóriákba“ osszuk.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.