A szerelmes (?) férfi típusai


Csepy Enikő  2011.1.21. 6:27

Életünk során jó pár férfitípussal összehoz a sors.

Bizonyára mindenki találkozott már az erejét fitogtató izompacsirtával, a sármos macsóval, a bájgúnárral, a szerény bókolóval, a dadogó nyuszival, az egyszerű önmagát-adóval, a beképzelt sznobbal... a sort a végtelenségig lehetne folytatni...

De mi a helyzet a szerelmes férfival? Hiszen minden nő arról álmodozik, hogy szerelembe essen, s a férfi viszontszeresse Tinédzser korunk óta ki vagyunk téve annak a veszélynek, hogy a szerelem nem irányítható, s előbb utóbb mi is beleesünk a csapdájába, s a végén akár nagyot is koppanhatunk. De okos és öntudatos nők lévén egy idő után rá kell jönnünk, kivel is van igazán dolgunk!

A z „élvezetek hajszolója“
Minden bizonnyal ezt a típust egyenlővé tehetjük egy egyéjszakás kalanddal. Sajnos a mi hátrányunk az, hogy hajlamosak vagyunk érzelmet vinni mindenbe. Ha rászánjuk magunkat egy ilyen kalandra, akkor tudatosítanunk kell magunkban, hogy a férfit (minden bizonnyal) soha többé nem látjuk. El kell dönteni, megéri-e majd az esetleges másnapi bűntudat vagy csalódás, hisz pár nap elteltével úgyis egyértelművé válik: nem fog keresni bennünket. Ha úgy döntöttük bevállaljuk, akkor élvezzük ki az éjszakát, meglehet később felejthetetlen élménnyé válik számunkra...

Az „érzelmek nélküli“
Nehéz olyan férfit találni, aki teljes mértékben viszonozza az érzelmeinket. Sajnos vannak olyan párkapcsolatok, ahol a férfi végképp kiszorítja a szerelmet, vagy nem képes a viszonzására. Nehéz elhinni (de van ilyen), és még nehezebb ilyen kapcsolatban élni. Még rosszabb a helyzet, ha az érintett nő szerelmes. Eme helyzetben szintén mérlegelni kell: megéri-e a várakozás, sőt a szenvedés? Ez a típusú férfi még nem áll készen egy igazi párkapcsolatra. Hiszen a teljes párkapcsolat azt jelenti, mindkét fél odaadóan szereti egymást. Fél év után a viszonzatlan szerelem traumát is okozhat. Ilyen kapcsolatból minden nőnek ki kellene lépnie! Inkább keressen olyan partnert, aki tényleg képes szeretni. Szenvedni nem érdemes!

A „pióca“
Ez a típus teljes ellentétje az előzőnek. Nem egészséges, ha egy férfi képtelen az érzelmei kimutatására. De az még egészségtelenebb, ha a szerelmével egyenesen megfojtja a nőt. Nem árt elbeszélgetni a kedvessel még az elején, miután felismerjük a következő tüneteket: túlzott ragaszkodás, a lány/nő nélkül nem hajlandó sehova menni, hiába próbálkozunk egy kicsit egyedül lenni, bárhol megtalál, képes a legváratlanabb helyeken is felbukkanni, csak hogy együtt lehessen párjával. Az ilyen férfi hosszútávon elviselhetetlen. Vagy ráeszmél a hibájára és megpróbál javítani viselkedésén, vagy az agglegények sorsára jut.

A „féltékeny“
A kezdetekben oly aranyos, figyelmes, udvarló, bókoló, körülöttünk sündörgő és óhajainkat leső férfiből egy csapásra hirtelen egy kémkedő, élni nem hagyó, kiállhatatlan személy válik. Szörnyű veszekedések, állandó féltékenységi rohamok, fenyegetések, férfi ismerősöktől való eltiltás – ezek jellemzik ezt a párkapcsolatot. Az elején mindig találunk kifogásokat, magyarázatokat a féltékenységére. De egy idő után képtelenség a viták és csaták színhelyén élni. Az illető férfinek el kell fogadnia, hogy igenis léteznek férfibarátok és ismerősök rajta kívül is. Ha ezt nem tudja megérteni, a fel is út, le is út a megoldás!

A „bántalmazó“
Verés? Lelki terror? Fenyegetések? Alkohol? Zsarolások? Nincs olyan szerelem, melyben mindezt el kell viselnie egy nőnek! Nem szabad elviselni, hogy veszélybe kerüljön saját lelki és testi épségünk! A nők egy része mégsem képes elszakadni párjától, hisz egyfolytában abban reménykedik, hogy tényleg ez volt az utolsó pofon. Legbelül azonban tudja, sok ilyen következik még ezután. Legyen lelkierőnk, és minél hamarább lépjünk ki! Kérjünk segítséget akár családunktól, barátainktól, sőt ne szégyelljünk pszichológushoz fordulni! Többet érdemel minden nő annál, hogy a nap minden egyes percében fenyegetve érezze magát. Nem éri meg a szenvedés!

Az „igazi“
Ez a férfi, akivel le tudjuk élni egész életünket, akihez hozzá tudjuk kötni jövőnket, akivel családot alapítunk, és örök életre megbízhatunk benne. Kisebb-nagyobb veszekedések nélkül nem létezik párkapcsolat, enélkül talán még unalmas is lenne az élet. De összességében ő a férfi, akiről mindig is álmodtunk, és hálát adunk az égnek, hogy megtaláltuk egymást, s összeköthetjük az életünket. Ő az, aki megbecsülni feleségét, szereti gyermekeit, küzd azért, hogy bebiztosítsa a megfelelő anyagi hátteret, s ott lesz mindig, mikor szükségünk lesz rá. Manapság az ilyen férfi ritkaságszámba megy. Becsüljük meg, ha a sors olyan szerencsében részesít bennünket, hogy találkozunk vele!

A felsorolt típusokon kívül még számtalan-féle és -fajta férfi létezik szerteszét a nagyvilágban. Akárhogy is nevezzük őket, nem szabad engednünk, hogy irányítsanak, korlátozzanak a szabadságunkban, vagy akár bántalmazzanak bennünket. Mindenki tudja, ki a legmegfelelőbb társ a számára, s milyen kapcsolat után áhítozik. Éljen mindenki ennek megfelelően, s talán akkor majd nem lesz szükség arra, hogy a férfitársainkat „kategóriákba“ osszuk.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2