Agyamra mész!


Mester Györgyi  2014.10.30. 4:26

Agyamra mész! És már nem ez az első eset.

Pár héttel ezelőtt, idős édesanyám megkért, pucoljam meg az ablakait, mivel kiújuló reumás panaszai miatt képtelen lenne azokat maga lemosni. Igaz, ami igaz, nem siettem el a dolgot, de három héttel később odáig jutottam, hogy vásároltam egy flakon ablaktisztítót, és négy nappal később azzal a feltett szándékkal mentem el anyámhoz, hogy nekiveselkedem az ablakmosásnak.
Ha meg kell lennie, hát legyen meg!
Majd szétvetett azonban a méreg, amikor anyám azzal fogadott, nézzem csak meg, hogy ragyognak még most is az ablakai, mivel azokat te, a húgom, egy hete gyönyörűen megpucoltad. Mi tagadás, a kilátás olyan háborítatlan volt, mintha nem is lett volna üveg a keretben.

Egy másik alkalommal szintén sikerült kiborítanod.

Családi körben ünnepeltünk, már nem is emlékszem, a te vagy az anyánk névnapját ültük meg, amikor a férjem szóba hozta, lejárta a lábát, hogy megszerezzen egy szőlészeti-borászati szakkönyvet, valami szőlő termesztésével kapcsolatosat. Akkor gondoltam is rá, hogy majd utána nézek, de aztán valahogy kiment a fejemből. A születésnapja közeledett, amikor ráeszméltem, ennél a könyvnél jobb ajándékot ki sem találhatnék. Beugrottam az egyik könyvesboltba, ahol azonban azt mondták, egy hónapja elfogyott. Még sajnálkoztak is, miért nem kerestem korábban, akkoriban el voltak belőle látva rendesen. A férjem születésnapjára így megint egy trikót vettem, bár ő az ingeket jobban kedveli. A méreg akkor fogott el, amikor te meg előhúztad a keresett könyvet, és ettől a sógoroddal madarat lehetett volna fogatni!


Arról meg ne is beszéljünk, mert mindig felszalad bennem a pumpa, amikor a ballagási öltözettel kapcsolatos cirkusz volt!

Érettségi előtt álló lányunk, a te keresztlányod, egy szokásos családi összejövetelen megemlítette, hogy a ballagáson fekete pöttyös fehér blúzt szeretne viselni, apró fekete csokornyakkendővel. Még hozzátette, hogy úgy tudja, nem könnyű a blúzhoz jutni, a többi szülő is csak nagy nehézségek árán tudta beszerezni. Bevallom, mivel akkor még volt egy hónap a ballagásig, nem tűztem azonnal napirendre a dolgot. De azért még jókor, egy héttel a ballagás előtt eszembe jutott, és elkezdtem keresni az üzletekben. Egy ismertebb áruházba mentem, úgy gondoltam, ott bizonyára mindenből nagyobb a választék. Megint potyára fárasztottam magam, mert a blúzból nem volt, bár mondták, hogy két hete még tömve voltak vele a polcok. Gondoltam, megmondom a lányomnak, hogy nagyon sajnálom, én meg akartam neki venni, de hát nem lehetett kapni. S ekkor álltál te elő a blúzzal, hogy a biztosíték kedvéért, te már két hete megvetted, mert úgyis szerettél volna valami ajándékot adni a ballagására.

Ami meg aztán mindennek a teteje, hogy te még engem se kímélsz!

Testvérek lévén, természetesen ismered a sminkelési szokásaimat, de azért azt nem gondoltam volna, hogy képes vagy még ebbe is beleavatkozni. Már fogyóban volt a legtöbbet és legszívesebben használt rúzsom, külföldi, drága márka, amikor éppen kapóra jött a párizsi kiküldetés. A napidíjam nem volt sok, s komolyan el kellett gondolkodnom azon, hogyan fogom majd beosztani. Vagy megveszem a rúzst, és akkor a többieknek csak egy-egy szelet csokoládéra futja, vagy nem veszem meg, és akkor (bár megvehetem a férjemnek az inget, a lányomnak az annyira áhított CD-t), igencsak pocsékul fogom érezni magam rosszul sminkelten, színtelenül, és még az életkedvem is elszáll. Nem volt tehát indokolatlan, amikor ilyen dilemmák közepette, a repülőtéren a kelleténél morcosabban búcsúztam a szeretteimtől.
És ekkor álltál elő te, mosolygó arccal, és suttyomban a kezembe nyomtad az áhított rúzst.
Agyamra mész!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2


Hogyan viseld?

Hogyan viseld a melegítőnadrágot, hogy ne tűnj slamposnak? A világ legkényelmesebb nadrágja egyben a legsokoldalúbb is.

2018.11.10.    3


Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42