Az igazi britek


Kabók Zita  2009.11.6. 5:28

Miről ismerhető fel az igazi, tősgyökeres brit? Nos, ezt egyértelmű jelek mutatják.

A britek azt állítják, hogy az országukat azért hívják „Nagyszerű” Britanniának (Great Britain), mert ez az ország a világon a legjobb. Egy igazi brit soha nem költözne más államba, és soha nem használna más fizetési eszközt, mint az angol fontot. Szerinte enélkül elvesztenék az egyéniségüket. Büszkék a gazdag, győzedelmes történelmükre, a meseszerű vidékre, a mindig változó időjárásra és nem utolsósorban a kiemelkedő sport eredményeikre: fociban és krikettben.

Áhítattal szeretik a királynőjüket és a királyságukat, mely évente több millió turistát vonz a szigetországba. Ezért nem is bánják, hogy a befizetett adójuk nagy része a királynő kasszájába landol. Az igazi britet soha nem idegesítik a turisták, és a nyelvi nehézség (mert ugyebár egy angol nem beszél idegen nyelveket!), soha nem akadály számukra, hogy útba igazítást adjanak. Annak ellenére, hogy a britekre azt mondják: hidegek, ők Európa egyik legkedvesebb nemzete: rendkívül udvariasak és toleránsak. A humoruk sem hagy kivetnivalót maga után, bárkivel leállnak viccelődni, egyszerűen mindent fel tudnak fogni humorosan.

Egy angol ember pár láb és hüvely magas, egy pár stone-t és font-ot nyom a mérlegen. A benzint gallonban méri, és a tej is pintben érkezik a házához a tejesembertől. Persze mindezért fontban jár a fizetség. Számára a háza egy kastély, ahol mindent maga próbál felszerelni, és abban reménykedik, hogy a kölcsönt tudja majd törleszteni. Ja és ne hagyjuk ki, hogy a brit az út bal oldalán közlekedik autójával, a gyalogos meg jobbról figyeli a forgalmat.

A britek rendkívüli módon elismerik és tolerálják a másságot. Érdekelik őket más kultúrák, nemzetiségi szokások, élvezik Nagy-Britannia kozmopolita jellegét. Nem utolsósorban, élvezik a helyi éttermek kínálta világkonyhák ízeit, mivel saját maguk nem rendelkeznek hazai ínycsiklandozó ételekkel. Egy angol étterem sem kínál eredeti angol ételt az étlapján, mert ilyen nem is igazán létezik. A brit étel csupán mítosz. Az angolt soha nem érdekli, hogy a másik mit gondol róla, az öltözködéséről, az ízléséről vagy a családi szokásairól.

Az igazi brit vasárnap későn ébred, és miközben a kutyáját sétáltatja, megáll az újságos boltnál, hogy megvegye a pint tejét a reggeli teájához, majd hóna alá csapja a Sunday Timest, tesz egy kört a házak körül meleg pulcsiban, gumicsizmában és rövidnadrágban. Közben minden járókelőnek Jó reggelt! köszönt.

Végül, de nem utolsósorban, egy brit soha nem mond nemet egy italmeghívásra. Péntekenként öltönyös üzletemberek tódulnak be az elegánsabb bárokba egy sörre. Ugyanígy a helyi falvakban a gazdák lazábban felöltözve, kutyájuk kíséretében indulnak sörözni. Az angolok folyton az italozásról beszélnek, sokszor még arról is álmodnak. A szlengben nagyon sok kifejezés található a berúgott személy megnevezésére.

S kedves hölgyek, ha Anglia vidékein járnak, ne lepődjenek meg, ha a kopasz építőmunkások vagy kerteszek önö után kiabálnak: All right love? (Jól vagy édes?)

A magyar férfiaknak azonban, sajnos, meg kell elégedniük a többnyire túlsúlyos, önérzetes és öntudatos angol lányokkal. De velük legalább lehet versenysörözni, nem igaz?Hozzászólások

Viktória, 09. 11. 2009 12:46:58 britt pasik
Bár nem régóta vagyok itt, és még nem sokszor voltam kint szórakozni, de én úgy vettem észre, hogy itt a pasiki nem szórakoznak, és ha tetszel nekik, akkor simán leszólítanak, és rögtön a telefonszámodat akarják! :)
@


A rovat további cikkei

Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.