Bankett Bronxban


Mészáros Anita  2004.6.17. 5:47

Bronxi középiskolámban nemrég volt a végzősök bankettje. A diákok már hetekkel a nagy nap előtt elkezdték a készülődést.

A tanítási órákat és a tanárokat ignorálva azzal töltötték el az idejüket, hogy kiszámolják, mennyi pénzbe és időbe kerül majd, hogy ők nézzenek ki a legjobban, legszebben. Az első számú nagy feladat a ruha, amelyet meg kell tervezni. Mert nem lehet csak úgy, bármelyik üzletben megvásárolni egy estélyit, mert Isten ments, hogy még valakin ugyanaz a ruha legyen! (Utólag bizony mégis volt ilyen eset, és kommentálták is a diákok „Micsoda ego!”- felkiáltással!) Szóval mindenki igyekezett újat és egyénit varratni magának.

A következő feladat a cipő kiválasztása, majd a fodrászé, a kozmetikusé, mindené, ami szükséges és nélkülözhetetlen egy ilyen nagy eseményre való készülődéshez! A költségek csak halmozódtak azzal, hogy elterjedt szokásként a bálozók tízesével kibérelnek egy limuzint, ami hajnalig a rendelkezésükre áll. Ez nagy luxus, hiszen egy éjszakára 1200-1800 dollárba is belekerül az autóbérlet.

A Nagy Napon a gyerekek már nem is jöttek iskolába, mert este nyolc órára tökéletesen kellett kinézniük. A lányok csodálatos nagyestélyi ruhákban jelentek meg, mintha csak az Oscar-díjkiosztó gála színpadáról léptek volna le. A legtöbben a nagyon divatos korall-rózsaszínű kelmét választották ruhájuk alapanyagául. Földig érő ruhák uszállyal, csodálatos hajkoronák, stólák, kesztyűk, különböző kiegészítők díszítették őket. A fiúk sem akartak lemaradni! A farmernadrágot és sültös sapkát szmokingra és kalapra cserélték. Néhányan még sétapálcát is hoztak magukkal, aminek hasznát ugyan nem vették, de hát a fehér szmokinghoz az dukál! Volt olyan diák, akinek egész évben nem láttam a haját, mert mindig eltakarta valami harisnya-szerű fejkendővel -- a bál alkalmából azonban jobbnak látta ő is szépen kibodorítani.

Az este folyamán megválasztották a bankett királynőjét és királyfiát, valamint a legszebb ruha tulajdonosát. Nem hiszem, hogy pont a legszerencsésebb volt a választás, de a diákoknak bizonyára más az ízlésük, mint a tanároknak. És a tanárok sajnos nem szavazhattak – különben is, ez a diákok nagy napja volt! Aztán egész éjjel állt a bál. Az asztalok roskadoztak a finomabbnál finomabb ételektől, süteményektől. A diákok megállás nélkül járták a salsát, irigylésre méltóan táncolták a legkülönfélébb stílusú táncokat. Voltak olyanok is, akik magukra akartak hívni a figyelmet, és táncukkal imitálták J.Lo-t vagy Beyoncét. Sikerült is nekik.

Egész este kitűnő hangulat uralkodott a bálteremben, és a szép rendezvény minden nagyobb botrány nélkül zajlott le.Hozzászólások

Pret, 18. 06. 2004 22:10:39 koszi
Koszi a cikket Anita. Nekem tetszett :)
@


A rovat további cikkei

Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42


Álmaink nem hazudnak

Póda Erzsébet

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás egy misztikus birodalomba vezet minket: az álmok tündéri vagy lidérces világába.

2018.6.15.    46


Hogyan éljük túl a szakítást?

Faar Ida

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

2018.6.13.    21


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    7


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4