Belső vallomás


Aranyossy Judit  2021.5.13. 22:53

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

Az emberek életük során találkoznak ezzel a felemelő érzéssel. Jó estben érezzük többször is, de sosem tudhatjuk előre, hogy a választásunk örömet, boldogságot, avagy fájdalmat hoz-e életünkbe.


Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan cipőt hordjunk, ami feltöri a lábunkat, olyan ruhát viseljünk, ami nem áll jól, s olyan kapcsolatban legyünk, ami nem tesz boldoggá. Persze előfordul, hogy az adott élethelyzetben vagy a megszokás miatt befészkeli magát az elménkbe, a mindennapokba, a közérzetünkbe, hogy igenis ez így pont jó nekünk. Egy nyugodt, lecsendesedett pillanatban ezért kell időt szánni, hogy kiértékeljük magunkat, a helyzetünket, és ha szükséges, döntést hozzunk, még ha fáj is. Sokszor bizony fáj! NAGYON SOKSZOR! „Mondta a süni, és megölelte a nyuszit.”

A nagymamám mindig azt mondogatta, hogy a mai fiatalok mindent oly könnyedén feladnak, meghátrálnak, felrúgják a kapcsolatokat, házasságot. Azelőtt is voltak problémák, csak az emberek bíztak, hittek, jobban kitartottak egymás mellett, újraterveztek, nem adták fel oly könnyedén. A másik nagy mondás, mely belém ivódott és megragadott, hogy „az asszonyi szoknya sok mindent eltakar.” Bizony ám! El is takar! Azelőtt is születtek házasságon kívüli gyermekek, sok-sok probléma társult egy kapcsolathoz, mégsem adták fel, váltak el oly könnyedén és kezdtek új életet.

Nehéz a döntés, s ténylegesen hiányzik az emberekből a megbecsülés, a társunk iránti tisztelet. Nincs hibátlan ember, azt ne is keressük! Szeretni kell a másikat akkor is, ha a legsötétebb oldalát mutatja, avagy nem viselkedik makulátlanul, gondolni kell arra, hogy mi sem vagyunk azok. Tele van az életünk problémákkal. Az embereket a problémák sebzik meg. Az élet nem egy film, hogy a hányatott sorsú szerelmesek forró csókban egyesülnek. A legjobb ajándék, amit adhatsz a párodnak, ha önmagad legjobb verzióját nyújtod. De lássuk be, az igazi megpróbáltatás, hogy vannak napok, és a többségük ilyen, hogy zsémbessé válunk a nap végére és semmi szépséget nem látunk meg, mert fáradtak vagyunk.

Az életben az egyik legjobb dolog, ha olyan valakit tudhatsz magad mellett, aki ilyenkor is elvisel. Nagy kincs ez, és az ember sokszor balga, mert nem értékeli. A szerelemért tenni kell! Igen, tenni s nem csak egyoldalúan. Azt mondják, a szerelem elmúlik s szeretetté alakul. Nem! A szerelem mellé társul a szeretet! Egy idős néni mondta nekem, mikor egy alkalommal interjút készítettem vele, hogy ő 50 év elteltével is szerelemmel néz Istvánjára. Akkor csak mosolyogtam, s válaszul annyit kaptam: „Ne mosolyogj, lányom! Olyan férfit keress, akire úgy tudsz nézni, mint a legelején, s adj teret a szabadságának, mert ahogy telik az idő, változunk. Te is!”

Elgondolkodtató! Kérdés, hogy mennyire tudunk hozzászokni, hogy bizony, egy idő után a partnerünk sem a régi már. Ijesztő tud lenni, hogy bizony kompromisszumokra van szükség. Mert kell! Nagyon is nagy szükség van rá. El kell tudni fogadni a nehézségeket, hiszen ilyen az élet. Nem nyerhetünk meg minden játszmát. Sokszor az bánt meg leginkább, akit szeretünk, mert ő ismer minket mindenkinél jobban. S hajlamosak vagyunk „bolondot” csinálni magunkból, mert szeretünk. Viszont az, hogy szereted a másikat, nem jelenti azt, hogy teljesen immunisak leszünk mások vonzerejére, s ebben semmi szégyellnivaló nincs. Minden tőlünk függ, hogy milyen határokat szabunk maguknak. Mindenképp előfordul, hogy olykor megbántjuk egymást. Ténylegesen, vagy az életkorunktól függetlenül hibázunk, mert emberek vagyunk. Lesznek fájdalmas játszmák, nehéz idők... Olyan idők, amikor elgondolkodunk, meg tudunk-e bocsájtani, meg tud-e bocsájtani a kedvesünk, vagy inkább tovább állunk, tovább áll a szerettünk. Sajnos semmi sem garantálja, hogy életünk végéig velünk marad a párunk, a férjünk, a feleségünk. Sosem lehetünk 100%-ig biztosak benne. A képlet viszont nagyon egyszerű! A kapcsolatunk mindig különbözni fog a többiekétől, mert igazából csak rajta s rajtad múlik minden, senki máson.

Az élet túl rövid! Szeress! Ha szeretsz, szeresd szerelmemmel, minden hibájával együtt! Örülj és mosolyogj sokat! Érezz, mielőtt bántasz, és szeress, mielőtt gyűlölsz! Próbálkozz, mielőtt végleg feladod! Kívánom, hogy tudj szeretni és szerethető lenni!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24