Drága ajándékok listája


Halász Kata  2011.1.15. 4:59

Még karácsony tájékán, az ajándék-ötleteket keresgélve találtam ár a következő listára.

Most pár persze nem éppen aktuális, de ha valaki szeret álmodozni vagy épp örökölt egy nagyobb összeget, esetleg van egy milliárdos barátja, és nem tudja, mivel lepje meg születésnapja vagy a következő karácsony alkalmával, az alábbi tízes lista remek tippek gyűjteménye. Engem továbbá arra is ráébresztett, hogy manapság bármit el lehet adni az embereknek.

1. Az 5 millió dolláros (31,5 millió Ft) ajándékkártya, melynek beváltási helye nem más, mint a Halcon Jets névre hallgató privát légitársaság. A Dream Card minden bizonnyal határtalanul boldog tulajdonosa a világ szinte összes szegletébe elutazhat, ehhez a légitársaság járműválasztékának bármely gépét választhatja. A helikoptertől a jumbo jetig széles a kínálat. De ez még nem minden! A kártya tulajdonosa rendelkezik egy személyes légiközlekedési tanácsadó és kiszolgáló személyzettel is, akik a különféle szórakoztató programok és ízorgia-szerű étkezések szervezésén kívül luxusszállások lefoglalásáról is gondoskodnak a levegőben és a földön egyaránt.

2. A Limited Edition Fighter Motorcycle szépségével csak az ára vetekszik. Mindössze 45 darabot készítettek belőle, melyet az árcédulán szereplő szám kitűnően tükröz: 110 ezer dollár (több mint 23 millió Ft). A járgány tartozékai többek között a közel 306 km/h végsebesség, valamint a karbonszálas, titánium és alumínium ötvözetből készült váz. A gyártó a Confederate Motor Company.

3. Dallas Cowboys End Zone csomag (az amerikai fociban az ellenfél end zone-jába kell eljuttatni a labdát), mellyel újjávarázsolhatja kertjét. A különleges ajándék a privát end zone kivitelezésén kívül tartalmaz VIP belépőt a Cowboys Texas Stadionbeli játékára, egy VIP csomagot az új stadion nyitóbulijára (mely 2009-ben volt), egy közös fotót a saját end zone-ban Jerry Jones-szal, a csapat tulajdonosával, egy különleges mezt, egy emléktárgyat a futbalcsapat tagjainak aláírásával, és egy saját end zone-avató bulit a Dallas Cowboys pompomlányainak részvételével. A legjobb az egészben, hogy a Dallas Cowboys az így befolyt 500 ezer dolláros (kb. 105 millió Ft) összeget az üdvhadsereg számára ajánlja fel.

4. Ha valakinek ego-simogatásra van szüksége, Nathan Sawayával megépíttetheti saját élethű mását gyerekkorunk kedvelt Lego kockáiból. Az alkotónak csak egy fotóra és testünk méreteire van szüksége, na meg 60 ezer dollárra, azaz 12,5 millió forintra.

5. A Neiman Marcus által tervezett limitált szériás 7-es BMW-vel nem csak egy autót kap a szerencsés rokon/házastárs/szerető, hanem egy életre szóló európai kalandot, hiszen az új autóján kívül találkozhat a mérnökökkel és azokkal a tervezőkkel, akik megalkották ezt a páratlan szépségű járművet. 160 ezer dollárért (33 és fél millió forint) cserébe a BMW mellé jár egy luxusutazás München, illetve a Francia Riviéra fényűző szállodáinak valamelyikébe.

6. A golf szerelmeseinek most következő ajándéka alkalmatlan arra, hogy a fa alá kerüljön. Jack Nicklaus megtervezi és megépíti a szerencsés privát golfpályáját. A volt profi golfjátékos és hozzáértő csapata a rendelkezésre álló terület adottságaitól és méretétől függően tanpályát is épít, és ha a megajándékozott golftudása alkalmas szintre jutott, a Gold Bear, vagyis Aranymedve becenévre hallgató Nicklaus-szal játszhat. Ha még ez sem lenne elég, a golflegenda kézjegyével látja el a gazdag tulajdonos ütőjét és labdáját, illetve magajándékozza egy saját ütő szettel és egy névre szóló táskával. Mindezt potom 1 millió dollárért.

7. Az Authentic Guinnes 250. születésnapját egy különleges ajándékkal ünnepelte 2009-ben. Egy tervezőcsapat megálmodja, és otthonunkban felépíti saját pub-unkat. Az eredeti, hagyományos ír népi- és a Guinnes autentikus kiegészítőit felhasználva készül el házikocsmánk. A csomag tartalmaz továbbá egy VIP utat Dublinba, ahova első osztályon utazhatunk és luxushotelekben szállhatunk meg. Ezen kívül ajándékunk egy belépő a híres és még mindig működő St. James’s Gates sörfőzdébe. 250 ezer dollárért, vagyis 5 milliárd 25 millió forintért egy teljes éven keresztül ingyen kapjuk a Guinnes finom nedűjét. Szép tőlük.

8. Ez a legdrágább a legkisebb(nek tűnő) ajándék. A Victoria’s Secret Fantasy Bra-ra keresztelt melltartója 5 millió dollárba kerül, ami barátok közt is 1 milliárd forint. A Martin Katz által tervezett alsónemű díszítése nem mindennapi, tulajdonosa egyúttal 3575 darab fekete gyémánt, 117 igazoltan 1 karátos kerek gyémánt, 34 darab rubin és 2 csepp alakú, egyenként 100 karátos fekete gyémánt boldog birtokosa.

9. 2011 leginkább várt és legpompásabb eseménye minden bizonnyal Vilmos herceg és Catherine Middleton esküvője lesz. Ez alkalomból a nagyközönség számára is elérhetővé teszik a pár esküvői étkészletének három darabját. Ezek szinte fillérekért megvásárolhatók a fent felsorolt meglepetésekhez képest. A bögre csak 35 font (11 ezer forint), a tányér 40 font, a gyógyszeres dobozka pedig 35 font. A kínai porcelán tárgyakat a W és C betűk, illetve az esküvő dátuma díszíti.

10. iPhone rajongóknak szól az összeállítás utolsó és igen ízléses darabja. A 100 ezer dollárt érő telefontartó egy teljes év tervezői munka eredménye. A 140 grammnyi 18 karátos aranyból készült tokot belülről karbonszálas réteg borítja, díszítésnek pedig kb. 600 darab gyémántot használtak, ebből 400 a logót ékesíti, mely természetesen akár egyedi is lehet, éppen ezért a 21 millió forint csak kezdőár, a határ a csillagos ég.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2024.7.19.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2024.6.18.   


Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.