György herceg első útja


Kabók Zita  2014.4.10. 19:03

György herceg első hivatalos kötelezettségének tett eleget Új-Zélandban, ahol több, vele egykorú gyerekkel a földön kúszva játszadozott.

A látogatás a wellingtoni óvodában tervezett része volt Vilmos herceg és Katalin hercegnő új-zélandi körútjának. A királyi pár hasonló korú szülőkkel találkozott a Wellingtoni Kormányhivatalban, amely eseményen a Plunket nevezetű non-profit gyermekgondozó szervezet is részt vett. A résztvevő szülőket úgy választották ki, hogy az új-zélandi társadalom sokszínűségét képviseljék.

A nyolchónapos György herceg mindvégig nyugodt maradt, annak ellenére, hogy több vele egykorú gyermek is elkezdett sírni. György herceg a földön kúszva játszott a többi gyerekkel az ún. Blandor szobában, ahol nagymamája Erzsébet királynő nagy portréja van a falra függesztve.

Vilmos herceg és Katalin hercegnő kötetlenül beszélgettek a többi tíz gyermek szüleivel, akik között két meleg férfiszülő és egy szingli édesanya is volt. György herceg egy 75 fontos kék kantáros brit luxusmárkájú rövidnadrágot viselt, fehér toppal és halványkék cipővel. Katalin hercegnő a gyermekét figyelte, miközben Vilmos herceg a többi szülővel beszélgetett, majd viccesen megjegyezte: „Őrület, itt mindenhol gyerekeket látni!”

Az esemény alapötlete az volt, hogy György herceget bemutassák a világnak egy kevésbé hivatalos formában, és hogy a királyi pár eszmét cserélhessen a többi elsőgyermekes szülővel.

Mullen Jared, akinek a lánya Isabella szintén a résztvevők között volt, így nyilatkozott: „György herceg nagyon helyes és merész fiúcska. Az eseményen részt venni kiváltság volt.” Clark Tristine, a Plunket szervezet elnöke hozzátette: „A szülők nagyon sokrétű új-zélandi közösségből vannak, maori bennszülöttek, szamoániak, kínai leszállottak és meleg párok. Ez egy multikulturális ország, és azt akartuk, hogy a herceg és a hercegnő találkozzon minél több nemzetiséggel.”

Egy gyermekgondozó, Lemaile Sheila, aki a kisfiát vitte magával, ezt mondta: „Különleges találkozás volt. Lehetőségünk volt, hogy a kis György herceget átöleljük – nagyon erős, fejlett kisfiú. Beszéltünk a herceggel és a hercegnővel az apaságról, az anyaság és a királyi családban betöltött pozíciójukról. Azt mondták, szerencsés helyzetben vannak, hogy segítséget kapnak a családjuktól és a barátaiktól.” Vilmos herceg megjegyezte, hogy a feleségét azzal segíti, hogy a kis Györgyöt este megeteti és lefekteti.”

Írásunk a bbc.com cikke alapján készült.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    6


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8


Eljegyzési fotózás

Szalay Mona

Az eljegyzési fotózás vidám, laza, kötöttségek nélküli, felszabadult, kellemes délutáni programot jelent.

2017.4.14.    16


Felejthetetlen lánybúcsú

Huszár Ágnes

Modern kori szokások, tippek, jó tanácsok, hogy felejthetetlen legyen a házasságkötés előtti leánybúcsú hangulata.

2017.2.15.    6


A legsikeresebb internetes vállalkozónők

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.

2017.1.5.    13


Plus size divat 2017-ben

PR-cikk

Milyen trendek várnak a teltekre a következő évben?

2016.12.21.    16


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2016.12.10.    21


Ne ossz meg minden fotót!

Palkó Emese

A közösségi oldalakon eltöltött idő, szerves részét képezi életünknek. Könnyebb kapcsolatot tartani, és az exhibicionista hajlamainkat is ki tudjuk élni, akár képfeltöltés formájában.

2016.11.24.    22