György herceg első útja


Kabók Zita  2014.4.10. 19:03

György herceg első hivatalos kötelezettségének tett eleget Új-Zélandban, ahol több, vele egykorú gyerekkel a földön kúszva játszadozott.

A látogatás a wellingtoni óvodában tervezett része volt Vilmos herceg és Katalin hercegnő új-zélandi körútjának. A királyi pár hasonló korú szülőkkel találkozott a Wellingtoni Kormányhivatalban, amely eseményen a Plunket nevezetű non-profit gyermekgondozó szervezet is részt vett. A résztvevő szülőket úgy választották ki, hogy az új-zélandi társadalom sokszínűségét képviseljék.

A nyolchónapos György herceg mindvégig nyugodt maradt, annak ellenére, hogy több vele egykorú gyermek is elkezdett sírni. György herceg a földön kúszva játszott a többi gyerekkel az ún. Blandor szobában, ahol nagymamája Erzsébet királynő nagy portréja van a falra függesztve.

Vilmos herceg és Katalin hercegnő kötetlenül beszélgettek a többi tíz gyermek szüleivel, akik között két meleg férfiszülő és egy szingli édesanya is volt. György herceg egy 75 fontos kék kantáros brit luxusmárkájú rövidnadrágot viselt, fehér toppal és halványkék cipővel. Katalin hercegnő a gyermekét figyelte, miközben Vilmos herceg a többi szülővel beszélgetett, majd viccesen megjegyezte: „Őrület, itt mindenhol gyerekeket látni!”

Az esemény alapötlete az volt, hogy György herceget bemutassák a világnak egy kevésbé hivatalos formában, és hogy a királyi pár eszmét cserélhessen a többi elsőgyermekes szülővel.

Mullen Jared, akinek a lánya Isabella szintén a résztvevők között volt, így nyilatkozott: „György herceg nagyon helyes és merész fiúcska. Az eseményen részt venni kiváltság volt.” Clark Tristine, a Plunket szervezet elnöke hozzátette: „A szülők nagyon sokrétű új-zélandi közösségből vannak, maori bennszülöttek, szamoániak, kínai leszállottak és meleg párok. Ez egy multikulturális ország, és azt akartuk, hogy a herceg és a hercegnő találkozzon minél több nemzetiséggel.”

Egy gyermekgondozó, Lemaile Sheila, aki a kisfiát vitte magával, ezt mondta: „Különleges találkozás volt. Lehetőségünk volt, hogy a kis György herceget átöleljük – nagyon erős, fejlett kisfiú. Beszéltünk a herceggel és a hercegnővel az apaságról, az anyaság és a királyi családban betöltött pozíciójukról. Azt mondták, szerencsés helyzetben vannak, hogy segítséget kapnak a családjuktól és a barátaiktól.” Vilmos herceg megjegyezte, hogy a feleségét azzal segíti, hogy a kis Györgyöt este megeteti és lefekteti.”

Írásunk a bbc.com cikke alapján készült.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    1


Hogyan viseld?

Hogyan viseld a melegítőnadrágot, hogy ne tűnj slamposnak? A világ legkényelmesebb nadrágja egyben a legsokoldalúbb is.

2018.11.10.    2


Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42


Álmaink nem hazudnak

Póda Erzsébet

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás egy misztikus birodalomba vezet minket: az álmok tündéri vagy lidérces világába.

2018.6.15.    46


Hogyan éljük túl a szakítást?

Faar Ida

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

2018.6.13.    21


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    7


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16