György herceg első útja


Kabók Zita  2014.4.10. 19:03

György herceg első hivatalos kötelezettségének tett eleget Új-Zélandban, ahol több, vele egykorú gyerekkel a földön kúszva játszadozott.

A látogatás a wellingtoni óvodában tervezett része volt Vilmos herceg és Katalin hercegnő új-zélandi körútjának. A királyi pár hasonló korú szülőkkel találkozott a Wellingtoni Kormányhivatalban, amely eseményen a Plunket nevezetű non-profit gyermekgondozó szervezet is részt vett. A résztvevő szülőket úgy választották ki, hogy az új-zélandi társadalom sokszínűségét képviseljék.

A nyolchónapos György herceg mindvégig nyugodt maradt, annak ellenére, hogy több vele egykorú gyermek is elkezdett sírni. György herceg a földön kúszva játszott a többi gyerekkel az ún. Blandor szobában, ahol nagymamája Erzsébet királynő nagy portréja van a falra függesztve.

Vilmos herceg és Katalin hercegnő kötetlenül beszélgettek a többi tíz gyermek szüleivel, akik között két meleg férfiszülő és egy szingli édesanya is volt. György herceg egy 75 fontos kék kantáros brit luxusmárkájú rövidnadrágot viselt, fehér toppal és halványkék cipővel. Katalin hercegnő a gyermekét figyelte, miközben Vilmos herceg a többi szülővel beszélgetett, majd viccesen megjegyezte: „Őrület, itt mindenhol gyerekeket látni!”

Az esemény alapötlete az volt, hogy György herceget bemutassák a világnak egy kevésbé hivatalos formában, és hogy a királyi pár eszmét cserélhessen a többi elsőgyermekes szülővel.

Mullen Jared, akinek a lánya Isabella szintén a résztvevők között volt, így nyilatkozott: „György herceg nagyon helyes és merész fiúcska. Az eseményen részt venni kiváltság volt.” Clark Tristine, a Plunket szervezet elnöke hozzátette: „A szülők nagyon sokrétű új-zélandi közösségből vannak, maori bennszülöttek, szamoániak, kínai leszállottak és meleg párok. Ez egy multikulturális ország, és azt akartuk, hogy a herceg és a hercegnő találkozzon minél több nemzetiséggel.”

Egy gyermekgondozó, Lemaile Sheila, aki a kisfiát vitte magával, ezt mondta: „Különleges találkozás volt. Lehetőségünk volt, hogy a kis György herceget átöleljük – nagyon erős, fejlett kisfiú. Beszéltünk a herceggel és a hercegnővel az apaságról, az anyaság és a királyi családban betöltött pozíciójukról. Azt mondták, szerencsés helyzetben vannak, hogy segítséget kapnak a családjuktól és a barátaiktól.” Vilmos herceg megjegyezte, hogy a feleségét azzal segíti, hogy a kis Györgyöt este megeteti és lefekteti.”

Írásunk a bbc.com cikke alapján készült.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2024.6.18.   


Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.