György herceg első útja


Kabók Zita  2014.4.10. 19:03

György herceg első hivatalos kötelezettségének tett eleget Új-Zélandban, ahol több, vele egykorú gyerekkel a földön kúszva játszadozott.

A látogatás a wellingtoni óvodában tervezett része volt Vilmos herceg és Katalin hercegnő új-zélandi körútjának. A királyi pár hasonló korú szülőkkel találkozott a Wellingtoni Kormányhivatalban, amely eseményen a Plunket nevezetű non-profit gyermekgondozó szervezet is részt vett. A résztvevő szülőket úgy választották ki, hogy az új-zélandi társadalom sokszínűségét képviseljék.

A nyolchónapos György herceg mindvégig nyugodt maradt, annak ellenére, hogy több vele egykorú gyermek is elkezdett sírni. György herceg a földön kúszva játszott a többi gyerekkel az ún. Blandor szobában, ahol nagymamája Erzsébet királynő nagy portréja van a falra függesztve.

Vilmos herceg és Katalin hercegnő kötetlenül beszélgettek a többi tíz gyermek szüleivel, akik között két meleg férfiszülő és egy szingli édesanya is volt. György herceg egy 75 fontos kék kantáros brit luxusmárkájú rövidnadrágot viselt, fehér toppal és halványkék cipővel. Katalin hercegnő a gyermekét figyelte, miközben Vilmos herceg a többi szülővel beszélgetett, majd viccesen megjegyezte: „Őrület, itt mindenhol gyerekeket látni!”

Az esemény alapötlete az volt, hogy György herceget bemutassák a világnak egy kevésbé hivatalos formában, és hogy a királyi pár eszmét cserélhessen a többi elsőgyermekes szülővel.

Mullen Jared, akinek a lánya Isabella szintén a résztvevők között volt, így nyilatkozott: „György herceg nagyon helyes és merész fiúcska. Az eseményen részt venni kiváltság volt.” Clark Tristine, a Plunket szervezet elnöke hozzátette: „A szülők nagyon sokrétű új-zélandi közösségből vannak, maori bennszülöttek, szamoániak, kínai leszállottak és meleg párok. Ez egy multikulturális ország, és azt akartuk, hogy a herceg és a hercegnő találkozzon minél több nemzetiséggel.”

Egy gyermekgondozó, Lemaile Sheila, aki a kisfiát vitte magával, ezt mondta: „Különleges találkozás volt. Lehetőségünk volt, hogy a kis György herceget átöleljük – nagyon erős, fejlett kisfiú. Beszéltünk a herceggel és a hercegnővel az apaságról, az anyaság és a királyi családban betöltött pozíciójukról. Azt mondták, szerencsés helyzetben vannak, hogy segítséget kapnak a családjuktól és a barátaiktól.” Vilmos herceg megjegyezte, hogy a feleségét azzal segíti, hogy a kis Györgyöt este megeteti és lefekteti.”

Írásunk a bbc.com cikke alapján készült.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.