Hogyan éljük túl a szakítást?


Faar Ida  2018.6.13. 3:43

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

A szakítás okozhat mély szomorúságot, de van, hogy az érintettek szinte megváltásként élik meg. Szakítani lehet szépen – csak a jó dolgokra koncentrálva. De lehet nagyon csúnyán is – kivetkőzve emberi mivoltunkból. A nők többsége szörnyű kudarcként éli meg, ha a férfi lép ki a kapcsolatból: önmagukat hibáztatják, csökken az önbizalmuk, hajlamosak elhanyagolni magukat, csúnyának, értéktelennek, testileg-lelkileg kifosztottnak érzik magukat. Míg a férfiak szélsőséges esetben haragra gerjednek, és birtoklási vágyuknál fogva nehezen viselik el a kapcsolat végét. Minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy helyreállítsák megsértett hiúságukat.

Egyik félnek sem könnyű a szakítás utáni időszak, de ha bizonyos alapelveket betartunk, idővel csillapodik a csalódottság fájdalma, és helyreáll az egyensúly az életünkben.
Hogy ez miképp lehetséges?
Íme, néhány túlélési tipp – nemcsak nőknek.

1. Soha ne rágódjunk a múlton! A kimondott szavak vissza nem vonhatóak, az egymás ellen elkövetett tettek nem tehetőek meg nem történtté. Bármennyire is nehéznek tűnik, zárjuk le életünk e szakaszát, és éljük meg a jelen adta élményeket.

2. Ne dédelgessük a sérelmeinket! Ha folyamatosan a sértések zakatolnak a fejünkben, csak stresszessé teszi mindennapjainkat. Ugye, ez nem hiányzik?

3. Találjuk meg a két véglet közötti középutat! Azaz ne dobjunk ki mindent, ami volt szerelmünkre emlékeztet, de ne is őrizzünk meg mindent ereklyeként a „hátha visszakapom még” elvet vallva. Csak azokat a holmikat hagyjuk meg, amelyekhez pozitív érzések társulnak. Hiszen ha tetszik, ha nem, életünk fontos része volt eddig.

4. Ne „bábozódjunk” be! Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki a sebeit nyalogatva elzárkózik mindentől és mindenkitől. Vigyázzunk, mert könnyen elindulhatunk a depresszió felé vezető úton.

5. Nyugodtan fogadjuk el barátaink, rokonaink segítségét – járjunk minél többet társaságba!

6. Írjuk ki magunkból a fájdalmat! Ha kézzelfogható formába öntjük a gondolatainkat, megszabadulhatunk a negatív érzésektől. Pár hónap múlva újraolvasva egykori sirámainkat, nevetségesnek is fog tűnni a panaszáradat.

7. Kössük le magunkat! Találjunk olyan elfoglaltságot, ami örömet okoz, és eltereli a figyelmünket.

8. Kezdjünk új életet! Nem kell drasztikus változtatásokra gondolni. Elég, ha új és könnyen elérhető célokat tűzünk ki és lépésenként haladva érjük el, amit akarunk.

9. Semmiképpen ne hanyagoljuk el magunkat! Nincs szánalmasabb látvány egy magára semmit nem adó csalódott szerelmesnél. Felejtsük el a megnyúlt pólókat, a bolyhos melegítőket, a lomposságot! Legyünk ápoltak, és jó megjelenésűek! A kedvünk is jobb lesz...

10. Ne féljünk az új szerelemtől! Nem mindenki olyan, mint ő volt. Éljük túl a szakítást minél kevesebb szenvedés nélkül!!! Csak rajtunk múlik.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42


Álmaink nem hazudnak

Póda Erzsébet

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás egy misztikus birodalomba vezet minket: az álmok tündéri vagy lidérces világába.

2018.6.15.    46


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    7


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8