Hogyan éljük túl a szakítást?


Faar Ida  2018.6.13. 3:43

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

A szakítás okozhat mély szomorúságot, de van, hogy az érintettek szinte megváltásként élik meg. Szakítani lehet szépen – csak a jó dolgokra koncentrálva. De lehet nagyon csúnyán is – kivetkőzve emberi mivoltunkból. A nők többsége szörnyű kudarcként éli meg, ha a férfi lép ki a kapcsolatból: önmagukat hibáztatják, csökken az önbizalmuk, hajlamosak elhanyagolni magukat, csúnyának, értéktelennek, testileg-lelkileg kifosztottnak érzik magukat. Míg a férfiak szélsőséges esetben haragra gerjednek, és birtoklási vágyuknál fogva nehezen viselik el a kapcsolat végét. Minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy helyreállítsák megsértett hiúságukat.

Egyik félnek sem könnyű a szakítás utáni időszak, de ha bizonyos alapelveket betartunk, idővel csillapodik a csalódottság fájdalma, és helyreáll az egyensúly az életünkben.
Hogy ez miképp lehetséges?
Íme, néhány túlélési tipp – nemcsak nőknek.

1. Soha ne rágódjunk a múlton! A kimondott szavak vissza nem vonhatóak, az egymás ellen elkövetett tettek nem tehetőek meg nem történtté. Bármennyire is nehéznek tűnik, zárjuk le életünk e szakaszát, és éljük meg a jelen adta élményeket.

2. Ne dédelgessük a sérelmeinket! Ha folyamatosan a sértések zakatolnak a fejünkben, csak stresszessé teszi mindennapjainkat. Ugye, ez nem hiányzik?

3. Találjuk meg a két véglet közötti középutat! Azaz ne dobjunk ki mindent, ami volt szerelmünkre emlékeztet, de ne is őrizzünk meg mindent ereklyeként a „hátha visszakapom még” elvet vallva. Csak azokat a holmikat hagyjuk meg, amelyekhez pozitív érzések társulnak. Hiszen ha tetszik, ha nem, életünk fontos része volt eddig.

4. Ne „bábozódjunk” be! Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki a sebeit nyalogatva elzárkózik mindentől és mindenkitől. Vigyázzunk, mert könnyen elindulhatunk a depresszió felé vezető úton.

5. Nyugodtan fogadjuk el barátaink, rokonaink segítségét – járjunk minél többet társaságba!

6. Írjuk ki magunkból a fájdalmat! Ha kézzelfogható formába öntjük a gondolatainkat, megszabadulhatunk a negatív érzésektől. Pár hónap múlva újraolvasva egykori sirámainkat, nevetségesnek is fog tűnni a panaszáradat.

7. Kössük le magunkat! Találjunk olyan elfoglaltságot, ami örömet okoz, és eltereli a figyelmünket.

8. Kezdjünk új életet! Nem kell drasztikus változtatásokra gondolni. Elég, ha új és könnyen elérhető célokat tűzünk ki és lépésenként haladva érjük el, amit akarunk.

9. Semmiképpen ne hanyagoljuk el magunkat! Nincs szánalmasabb látvány egy magára semmit nem adó csalódott szerelmesnél. Felejtsük el a megnyúlt pólókat, a bolyhos melegítőket, a lomposságot! Legyünk ápoltak, és jó megjelenésűek! A kedvünk is jobb lesz...

10. Ne féljünk az új szerelemtől! Nem mindenki olyan, mint ő volt. Éljük túl a szakítást minél kevesebb szenvedés nélkül!!! Csak rajtunk múlik.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24