Hogyan viseld?


  2018.11.10. 13:35

Hogyan viseld a melegítőnadrágot, hogy ne tűnj slamposnak? A világ legkényelmesebb nadrágja egyben a legsokoldalúbb is.

Ha nem egy barlangban töltötted az elmúlt néhány évet, biztosan te is észrevetted, hogy az öltözködésben nagy változások történtek. A szabás lazább lett, ahogyan a dress code-ok is, a sportruházat pedig túllépte viselésének minden korábbi határát. A férfi melegítő nadrágok azonban kritikus ruhadarabok, melyek az utóbbi időben minden modern férfi gardróbjának szerves részeivé váltak.


A zakó, öltönyhöz való cipő és melegítő nadrág kombinációja nem is olyan régen még az az öltözködési stílus volt, amit leginkább a parkban padon üldögélő, műanyag palackból bort kortyolgató és galambokat etető öregembereken láthattunk. Napjainkban azonban ezt az összeállítást a divatheteken megjelenő férfiakon láthatjuk viszont - bár egy kissé más kiadásban.

A ma ismert melegítő nadrág szülőatyja a francia Émile Camuset volt, a Le Coq Sportif sportrészlegének alapítója. Bár a melegítő nadrágok eredetileg kifejezetten sportolók számára készültek, napjainkban már rengeteg különböző fazonban és stílusban készítik őket.

A MELEGÍTŐNADRÁGOK TÍPUSAIi

Smart jogger melegítő nadrág

A melegítő nadrág forradalmi változata, amit már nem csak a kanapén viselhetünk. Általa lehetővé vált, hogy egy elegáns eseményt se kelljen végig feszengeni kényelmetlen nadrágokban. Ezek jól szabott, minőségi anyagokból készült melegítők, melyek nem fognak kitérdesedni.

Sportos melegítőnadrág

Még a kifejezetten sportoláshoz készült melegítők sem maradhatnak ki a divatos ruhatárból. A korábbi bő, formátlan nadrágokat leszűkítették és még kényelmesebbé tették. A technikai anyagok és a megfelelő szabás révén ma már akkor is stílusosnak érezhetjük magunkat, ha éppen az edzőteremben vagyunk.

Melegítőnadrágok mindennapos használatra

Ezek a klasszikus és gyakran alábecsült darabok ideálisak egy hosszú repülőúthoz vagy akár kiugrani ebédelni. Kényelemben verhetetlenek, nagyon sokoldalúak és egyre inkább elfogadottabbak a férfi divatban. Csak idő kérdése, hogy mikor váltják fel teljesen a farmert.

Laza szabású melegítőnadrág

Előfordul, hogy szombat este semmi másra nem vágyunk, minthogy mogyorót tömve az arcunkba bámuljuk a kedvenc sorozatunkat a kanapéról. Ehhez a legjobb viselet a laza szabású melegítő, ami nagyon kényelmes, megfelelően szellőzik és még jól is néz ki. Ez az a nadrág, amit sosem akarsz levenni.

MELEGÍTŐNADRÁGOK KÜLÖNBÖZŐ STÍLUSOKHOZ

Utcai viselethez

A lényeg az egyszerűség. Minden sportos vagy munkaruha jellegű ruha jól párosítható a hagyományos melegítő nadrággal. Működik utcai dzsekivel, vízálló vagy bomber dzsekivel is. Ami azonban elengedhetetlen hozzá, az a jó cipő. Klasszikus stílusú sportcipőt válassz, és a legjobb, ha fehér pólót veszel fel hozzá.

Lazán elegáns viselethez

Napjainkban már teljesen elfogadott a melegítő nadrág egy elegánsabb öltözet részeként is. Viselhetjük finomkötött pulóverrel vagy gombolós nyakú pólóval. Készülhet dzsörzé anyagból is, ami kicsit átlendít a sportosság határain, és nem olyan hétköznapi, mint egy póló. Ehhez a legjobb egy prémium minőségű, fehér bőr tornacipőt választani. Fölé viselhetünk gyapjú kabátot vagy farmerdzsekit.

Elegánsan

Nem is olyan régen az ötlet, hogy egy melegítő nadrágot egy jól szabott ruhával együtt viseljünk, szívből jövő nevetést váltott volna ki bárkiből, aki valamit is konyít a férfi divathoz. Most azonban egészen más a helyzet. A korábbiaknál sokkal finomabb stílusú melegítő nadrágok kúsztak be a trendbe. Ezek átmenetet képeznek az elegáns és a sportnadrágok között, mindkettőből a legelőnyösebb jellemzőket olvasztják magukba. Ráadásul nagyon könnyű őket más ruhákkal kombinálni. Hogy a melegítő nadrágot a lehető leginkább elegánssá tegyük, ragaszkodjunk a sötét színekhez, a szürkéhez, kékhez vagy feketéhez. Válasszunk melléjük finom, puha anyagból készült kabátokat, de kerüljük a fényes, poliészter dzsekiket, mert tönkretesszük az összhatást.

Szabadidőhöz

Ironikus, hogy a melegítő nadrágokat kifejezetten az aktív, sportos élethez tervezték, valamint ahhoz, hogy kényelmesen fekhessünk bennük a kanapén. De a heverészést sem kell slamposan csinálni, egy jó melegítő nadrágban még otthon is stílusosak lehetünk. Ha kimozdulunk, válasszunk a melegítő nadrághoz V-nyakú kasmír pulóvert, de jól működik a szett egy felirat nélküli kapucnis felsővel is. Egy szőrmés kabáttal vagy egy bomber dzsekivel kombinálva máris elhagyhatjuk a házat.

Sportos és elegáns ötvözete

Az ún. sport luxe stílus alapeleme a melegítő nadrág, az összes többi tényező változó benne. A bomber dzsekit felválthatja a farmerdzseki, de a melegítő nadrágot semmi. Alapvetően a sportosság által inspirált irányvonal ez, néhány régi klasszikussal kiegészítve. Természetesen nem arra való, hogy ebben menj egy elegáns vacsorára, de az alapvetően hétköznapi viseletedet feldobhatod vele.  Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.