Hogyan viseld?


  2018.11.10. 13:35

Hogyan viseld a melegítőnadrágot, hogy ne tűnj slamposnak? A világ legkényelmesebb nadrágja egyben a legsokoldalúbb is.

Ha nem egy barlangban töltötted az elmúlt néhány évet, biztosan te is észrevetted, hogy az öltözködésben nagy változások történtek. A szabás lazább lett, ahogyan a dress code-ok is, a sportruházat pedig túllépte viselésének minden korábbi határát. A férfi melegítő nadrágok azonban kritikus ruhadarabok, melyek az utóbbi időben minden modern férfi gardróbjának szerves részeivé váltak.


A zakó, öltönyhöz való cipő és melegítő nadrág kombinációja nem is olyan régen még az az öltözködési stílus volt, amit leginkább a parkban padon üldögélő, műanyag palackból bort kortyolgató és galambokat etető öregembereken láthattunk. Napjainkban azonban ezt az összeállítást a divatheteken megjelenő férfiakon láthatjuk viszont - bár egy kissé más kiadásban.

A ma ismert melegítő nadrág szülőatyja a francia Émile Camuset volt, a Le Coq Sportif sportrészlegének alapítója. Bár a melegítő nadrágok eredetileg kifejezetten sportolók számára készültek, napjainkban már rengeteg különböző fazonban és stílusban készítik őket.

A MELEGÍTŐNADRÁGOK TÍPUSAIi

Smart jogger melegítő nadrág

A melegítő nadrág forradalmi változata, amit már nem csak a kanapén viselhetünk. Általa lehetővé vált, hogy egy elegáns eseményt se kelljen végig feszengeni kényelmetlen nadrágokban. Ezek jól szabott, minőségi anyagokból készült melegítők, melyek nem fognak kitérdesedni.

Sportos melegítőnadrág

Még a kifejezetten sportoláshoz készült melegítők sem maradhatnak ki a divatos ruhatárból. A korábbi bő, formátlan nadrágokat leszűkítették és még kényelmesebbé tették. A technikai anyagok és a megfelelő szabás révén ma már akkor is stílusosnak érezhetjük magunkat, ha éppen az edzőteremben vagyunk.

Melegítőnadrágok mindennapos használatra

Ezek a klasszikus és gyakran alábecsült darabok ideálisak egy hosszú repülőúthoz vagy akár kiugrani ebédelni. Kényelemben verhetetlenek, nagyon sokoldalúak és egyre inkább elfogadottabbak a férfi divatban. Csak idő kérdése, hogy mikor váltják fel teljesen a farmert.

Laza szabású melegítőnadrág

Előfordul, hogy szombat este semmi másra nem vágyunk, minthogy mogyorót tömve az arcunkba bámuljuk a kedvenc sorozatunkat a kanapéról. Ehhez a legjobb viselet a laza szabású melegítő, ami nagyon kényelmes, megfelelően szellőzik és még jól is néz ki. Ez az a nadrág, amit sosem akarsz levenni.

MELEGÍTŐNADRÁGOK KÜLÖNBÖZŐ STÍLUSOKHOZ

Utcai viselethez

A lényeg az egyszerűség. Minden sportos vagy munkaruha jellegű ruha jól párosítható a hagyományos melegítő nadrággal. Működik utcai dzsekivel, vízálló vagy bomber dzsekivel is. Ami azonban elengedhetetlen hozzá, az a jó cipő. Klasszikus stílusú sportcipőt válassz, és a legjobb, ha fehér pólót veszel fel hozzá.

Lazán elegáns viselethez

Napjainkban már teljesen elfogadott a melegítő nadrág egy elegánsabb öltözet részeként is. Viselhetjük finomkötött pulóverrel vagy gombolós nyakú pólóval. Készülhet dzsörzé anyagból is, ami kicsit átlendít a sportosság határain, és nem olyan hétköznapi, mint egy póló. Ehhez a legjobb egy prémium minőségű, fehér bőr tornacipőt választani. Fölé viselhetünk gyapjú kabátot vagy farmerdzsekit.

Elegánsan

Nem is olyan régen az ötlet, hogy egy melegítő nadrágot egy jól szabott ruhával együtt viseljünk, szívből jövő nevetést váltott volna ki bárkiből, aki valamit is konyít a férfi divathoz. Most azonban egészen más a helyzet. A korábbiaknál sokkal finomabb stílusú melegítő nadrágok kúsztak be a trendbe. Ezek átmenetet képeznek az elegáns és a sportnadrágok között, mindkettőből a legelőnyösebb jellemzőket olvasztják magukba. Ráadásul nagyon könnyű őket más ruhákkal kombinálni. Hogy a melegítő nadrágot a lehető leginkább elegánssá tegyük, ragaszkodjunk a sötét színekhez, a szürkéhez, kékhez vagy feketéhez. Válasszunk melléjük finom, puha anyagból készült kabátokat, de kerüljük a fényes, poliészter dzsekiket, mert tönkretesszük az összhatást.

Szabadidőhöz

Ironikus, hogy a melegítő nadrágokat kifejezetten az aktív, sportos élethez tervezték, valamint ahhoz, hogy kényelmesen fekhessünk bennük a kanapén. De a heverészést sem kell slamposan csinálni, egy jó melegítő nadrágban még otthon is stílusosak lehetünk. Ha kimozdulunk, válasszunk a melegítő nadrághoz V-nyakú kasmír pulóvert, de jól működik a szett egy felirat nélküli kapucnis felsővel is. Egy szőrmés kabáttal vagy egy bomber dzsekivel kombinálva máris elhagyhatjuk a házat.

Sportos és elegáns ötvözete

Az ún. sport luxe stílus alapeleme a melegítő nadrág, az összes többi tényező változó benne. A bomber dzsekit felválthatja a farmerdzseki, de a melegítő nadrágot semmi. Alapvetően a sportosság által inspirált irányvonal ez, néhány régi klasszikussal kiegészítve. Természetesen nem arra való, hogy ebben menj egy elegáns vacsorára, de az alapvetően hétköznapi viseletedet feldobhatod vele.  Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Hogy kellemesen teljen az ünnep

Faar Ida

Megint eltelt egy esztendő, ismét apró fények gyúlnak a sötét utcákon.

2019.12.17.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2