Különleges üveggyöngyök


PR-cikk  2022.10.19. 15:22

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

Alapvetően is elképesztő belegondolni abba, hogy a homokból olyan csodát lehet előállítani, mint az üveg, amely áttetsző, csillog és különböző formákban ékesít használati – vagy dísztárgyként, illetve akár ékszer alapanyagként is. Ha pedig azt is látjuk, mi minden alkotható az üveggyöngyök által, tényleg leesik az ember álla. Lássuk, mit is érdemes tudni a nem mindennapi szépségekről!


Csiszolt üveggyöngyök

A csiszolásnak köszönhetően ezeknek az üveggyöngyöknek olyan ragyogó felülete lesz, mintha csak valamilyen kristályt tartanánk a kezünkben. Nem véletlen, hogy ezekből a szépségekből szebbnél szebb karkötőket, nyakláncokat, fülbevalókat vagy akár gyűrűket lehet megálmodni. Ráadásul számos különböző alakú gyöngyöt találsz a csiszoltak között is, így akár kerek, drop vagy fánk alakúra is eshet a választásod.

Electroplated gyöngyök

Az electroplated gyöngyök különlegességét az adja, hogy fém hatásúak, azonban üvegből készülnek. Maga az eljárás pedig elektrolízis segítségével zajlik. A lényeg, hogy a maratott vagy normál üveggyöngyök olyan bevonatot kapnak, melynek köszönhetően fémes megjelenésük lesz. Éppen ezért nem csak a nők, de a férfiak nagy kedvence is, ha ékszeralapanyagokról van szó.

Festett üveggyöngyök

E festett üveggyöngyök között nincs két egyforma darab, ugyanis a minták és a színek tulajdonképpen minden egyes darabon másmilyenek. Éppen ezért különösen egyedi ékszerek vagy akár komplett szettek készülhetnek ezekből a szépségekből függetlenül attól, hogy például a koktél vagy a márvány mintás típusra esik a választásod.

Roppantott üveggyöngyök

A roppantott gyöngyök különlegessége az, hogy egyáltalán nem új keletű technikáról beszélünk. Olyannyira nem, hogy már az 1500-as években is készültek ilyen szépségek, első körben a velencei üvegművesek körében. A lényege, hogy az üveg forró vízben repedezik meg, amit újra melegítést követően egyedivé formálnak, majd a felületet simává varázsolják. A minták pedig így elképesztően izgalmasak és egyediek lesznek, ennél pedig keresve sem találhatsz jobb ékszer alapanyagot. Mindez pedig csak a jéghegy csúcsa, hiszen színeséssel is meg vannak bolondítva bizonyos roppantott üveggyöngyök. A legegyedibbek azok, amelyeknek nem a felületét festik meg, hanem a kiégetés előtt kapják meg a színűket. Így kifejezetten tartósak és időtállóak.

Üveg tekla gyöngyök

Az üveg tekla gyöngyök szépsége az igazgyöngyök megjelenésével vetekszik. Nagyon jó választás lehet karkötőkhöz, nyakláncokhoz is, ráadásul számos különböző színben pompáznak. Vagyis a visszafogott fehér és ekrü színektől kezdve az élénkebb lila és zöld árnyalatokig minden előfordul közöttük. Ennek köszönhetően pedig mindenki megtalálhatja közöttük a számára leginkább megfelelőt.

Különleges üveggyöngyök

A fentiek mellett számos más típusú, kiemelkedően különleges üveggyöngy is létezik. Ezeknek az egyike az úgynevezett Millefiori üveggyöngyök amelyek színes, változatos mintáival veszik le az embert a lábáról. Nincs közöttük két egyforma, így kombinálva őket elképesztően egyedi ékszereket alkothatunk.

Könnyű velük dolgozni

Ezekről az üveggyöngyökről általánosságban elmondható, hogy a kialakításuknak hála, nagyon könnyű velük dolgozni. Ugyanakkor a széles választéknak köszönhetően bátran elengedhetjük a fantáziánkat a választékban nézelődve. Nem beszélve arról, hogy bátran kombinálhatók is egymással a különböző típusok. Éppen ezért kezdő ékszerkészítőknek is könnyedén sikerélményük lehet velük.

Ha a fentieket látva úgy gondolod, neked is szükséged van legalább egy olyan ékszerre, amelyet te magad álmodsz meg ezekből az üveggyöngyökből, akkor érdemes szétnézned a Gyöngyékszerbolt webáruházában.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2024.6.18.   


Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.