Lépjen előrébb!


Faar Ida  2013.10.3. 4:43

Munka. Mindannyiunk számára nélkülözhetetlen a teljes élethez.

Egyrészt szükséges rossz, hiszen a munkával megkeresett pénzből fedezzük költségeinket. Másrészt viszont a legfelemelőbb jó dolog, ami rendszert és értelmet visz a mindennapokba, növeli az önbecsülést, magabiztossá teszi az egyént, és közösségeket épít. Szerencsés az, aki több éve-évtizede ugyanazon a munkahelyen dolgozik, és az is szerencsés, aki elégedett a munkájával. De sajnos egyre többen kényszerből végzik teendőiket, ami a hangulatukra is rányomja a bélyegét.

Ha nem szeretné elégedetlenkedve, morcosan leélni az életét fogadja meg a következő tanácsokat:

• Tanuljon! Fejlessze folyamatosan képességeit, ismereteit. Egyrészt ezáltal szélesebb látókörre tesz szert, másrészt nőnek az esélyei, ha új feladatokkal bízzák meg.

• Legyen bátor! Merjen új feladatokat bevállalni, nehéz megbízásokat elvégezni.

• Legyen kreatív – és ezt ne is rejtse véka alá!

• Ne hagyja, hogy kihasználják, majd a földbe tiporják azzal, hogy az ön által elvégzett munkát nem ismerik el!

• Legyenek elvei – ha biztos abban, amit csinál, ne hagyja, hogy elbizonytalanítsák!

• Ha végképp elviselhetetlennek érzi a helyzetét – váltson munkahelyet! Tudom ez a mai világban elég kamikaze-akciónak beillő cselekedet, de az sem megoldás, ha a folyamatos rossz légkör, és a munkahelyi stressz miatt megbetegszik. Tájékozódjon folyamatosan: nincs-e megfelelőbb állás. A biztonság kedvéért addig ne mondjon fel, amíg az új hely nem százszázalékig biztos

• Vállalkozzon! Egy egyéni vállalkozás elindításával teljesen függetlenítheti magát másoktól. Önállóan oszthatja be az idejét, az erejét, olyan tempóban dolgozhat, ahogy tetszik. Egy előzetes piackutatással és egy jó ötlettel könnyen boldogulhat. Azért azzal legyen tisztában, hogy a vállalkozók élete sem fenékig tejfel: sok áldozattal, és felelősségvállalással járó 24 órás szolgálat. Fogadja el, hogy az önállóságnak ára van.

• Ne várjon ölbe tett kézzel arra, hogy a problémái maguktól megoldódjanak – hisz nem fognak. Legyen aktív részese sorsa alakulásának! Ne bizonytalanodjon el a kudarcok ellenére sem, és ne hagyja, hogy a „károgók” lehúzzák.

• Tervezze, meg miként fogja lépésről-lépésre megváltoztatni az életét, és tartsa is magát ehhez. Minden egyes siker után pipálja ki a kérdéses pontot, és haladjon tovább.

• Ne szégyelljen segítséget kérni – igenis azért vannak a családtagok, ismerősök, hogy problémás időkben is vállvetve támogassák.

• Higgyen abban, amit csinál – ellenkező esetben halálra van ítélve minden terve.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2


Hogyan viseld?

Hogyan viseld a melegítőnadrágot, hogy ne tűnj slamposnak? A világ legkényelmesebb nadrágja egyben a legsokoldalúbb is.

2018.11.10.    3


Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42


Álmaink nem hazudnak

Póda Erzsébet

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás egy misztikus birodalomba vezet minket: az álmok tündéri vagy lidérces világába.

2018.6.15.    46


Hogyan éljük túl a szakítást?

Faar Ida

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

2018.6.13.    21


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24