Mégis van élet a Földön


Halász Kata  2013.4.29. 4:36

Egyre gyakoribb a kilátástalanság és az elkeseredettség érzése, hogy senki nem törődik a másikkal...

...Egy mosoly egy idegentől olyan ritka, mint a fehér holló.

De, íme néhány pillanat, ami azt bizonyítja, hogy mégsem olyan rosszak az emberek, és mégis van élet a Földön.1. Chicago-i keresztények így kértek bocsánatot egyházuk homofób viselkedése miatt egy meleg felvonuláson:

(Bocsánat, hogy a keresztények elítélnek! Bocsánat, hogy a keresztények kirekesztenek titeket! Sajnálom, ahogy az egyház bánik veletek! Bibliacsapkodós homofób voltam. Bocsánat!)2. A fukushimai nukleáris katasztrófa után japán nyugdíjasok felajánlották segítségüket a romok eltakarításában, hogy ne a fiatal lakosokat érje sugárfertőzés.

Több mint 200 japán nyugdíjas önként jelentkeztek, hogy segítsék a nukleáris katasztrófa kezelését. A képzett veteránok csoportja - ahogy magukat hívják – nyugdíjas mérnökökből és egyéb szakképzett emberekből áll, és mind betöltötték a 60. életévüket. Úgy vélik, hogy inkább nekik kéne szembenézniük a sugárzás veszélyeivel, nem pedig a fiataloknak.3. Egy hároméves kislány és egy bevásárlóközpont közötti levelezés

Kedves Sainssssssssssssssbbbbbbbbbbbbbbburyyyyyys! Miért hívják a tigriskenyeret* tigriskenyérnek, amikor inkább zsiráfkenyérnek kéne? Szeretettel, Lily Robinson 3 és 1/2 éves

(*A tigriskenyér holland eredetű és az Egyesült Államokban kapható kenyér, melynek speciális felülete tényleg inkább a zsiráf foltjaira emlékeztet.)

Kedves Lily!

Nagyon köszönjük a leveledet! Úgy gondolom, hogy csodálatos ötlet lenne átnevezni a tigriskenyeret zsiráfkenyérré. A kenyér mintája sokkal jobban hasonlít egy zsiráf foltjaira, mint a tigris csíkjaira, ugye? Azért hívják mégis tigriskenyérnek, mert a pék, aki elkészítette az elsőt azt gondolta, hogy úgy néz ki, mint egy tigris. Talán nem volt túl okos. Mivel nagyon tetszett a leveled, ezért megajándékozunk ezzel az ajándékkártyával, melyre 3 fontot töltöttünk fel. Így ha megkéred az anyukádat vagy az apukádat, hogy vigyenek el a Sainsbury’s-be, a kártyával vehetsz magadnak tigriskenyeret (és talán egy kis édességet is).

Örülünk, hogy írtál és remélem, hogy örömödet leled az ajándékkártyában! A mielőbbi viszontlátásra!

Üdvözlettel,
Chris King (27 és 1/3 éves)
4. Subway-tábla

Az egyik étteremlánc amerikai boltja előtt található a képen látható tábla a következő felirattal:
Ingyen étel hajléktalanoknak minden pénteken délután 3 és 5 között.5. Újabb tábla, ezúttal egy ruhatisztító kirakatában

„Ha munkanélküli és tiszta ruhára van szüksége egy állásinterjú miatt, mi kitisztítjuk ingyen.”
A portlandi cég több, mint 2000 munkát kereső embernek segített, akik nem engedhették meg maguknak a szolgáltatás igénybevételét. Az üzlet tulajdonosa 32 ezer dollárra becsüli az ezzel járó eddigi költségeket.6. Rio de Janeiro – egy férfi odaadja saját cipőjét egy hajléktalan lánynak7. A tüntető ajándéka a katonának

Brazíliai tüntetések idején a képen látható tábornok a következőre kérte a tüntetőket: „Ne harcoljatok, kérlek, legalább a születésnapomon ne…” Ezután páran a felvonulók közül egy kis ajándékot készítettek neki.8. Valentin napi csokor

„Az én drága férjem, John és én 46 évig voltunk házasok. Minden egyes Valentin napon gyönyörű virágcsokrot küldött nekem egy kártyával, melyen az állt: Egyre jobban szeretlek. 4 gyerek, 46 csokor és egy egész életen át tartó szerelem. Miután a férjem meghalt, az első egyedül töltött Valentin napon kaptam egy hatalmas csokrot… Johntól. Mérges lettem, úgy éreztem, darabokra hullik a szívem, de amikor felhívtam a virágüzletet, azt mondták, hogy nem történt semmiféle tévedés. A férjem, mielőtt meghalt, elrendezte, hogy hosszú éveken keresztül minden Valentin napon továbbra is megkapjam a virágcsokrot. Gombóccal a torkomban tettem le a telefont, majd elolvastam a kártyát: Az irántad érzett szerelmem örök.”9. Suspended Coffee-mozgalom

Az Adj egy kávét ajándékba! szívet melengető kezdeményezés Nápolyból indult és mára már világméretűvé nőtte ki magát. A mozgalomhoz csatlakozott éttermekben, kávézókban úgy segíthetünk, hogy például egy csésze kávét vagy egy tányér levest előre kifizetünk, és ha egy rászoruló betér a helyre, akkor azt ingyen elfogyaszthatja. A Suspended Coffee-hoz egyre több budapesti és vidéki étterem, kávézó, büfé és egyéb vendéglátóhely csatlakozik (nemrég a kaposvári Csíky Gergely Színház is!), további információért érdemes felkeresni a Facebook-oldalukat.10. Budapest Bike Maffia

Ez egy olyan önkéntes civil kezdeményezés, mely szintén a Facebook segítségével lett ismert egyre több ember között. Lényege az, hogy az oldalon megadott gyűjtőpontra tudja bárki elvinni azokat az élelmiszereket és egyéb árucikkeket, melyekre egy hajléktalannak szüksége lehet. A csoport tagjai pedig biciklivel eljuttatják a felajánlásokat a budapesti fedél nélküli rászorulóknak.

Írásunk a Little White Lion, 9GAG, Facebook cikke alapján készült.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    8


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2


Hogyan viseld?

Hogyan viseld a melegítőnadrágot, hogy ne tűnj slamposnak? A világ legkényelmesebb nadrágja egyben a legsokoldalúbb is.

2018.11.10.    3


Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42


Álmaink nem hazudnak

Póda Erzsébet

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás egy misztikus birodalomba vezet minket: az álmok tündéri vagy lidérces világába.

2018.6.15.    46


Hogyan éljük túl a szakítást?

Faar Ida

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

2018.6.13.    21


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24