Miért...?


Keszegh Csilla  2005.12.3. 8:35

Szerzőnk a tíz leggyakoribb férfiakkal kapcsolatos kérdésre próbálja megtalálni a választ.

1.Miért kell mindig labdába rúgniuk?
Ezt még eddig senkinek sem sikerült megfejtenie. Nem észleltük még ezt a férfiszokást? Tegyünk egy próbát! Keressünk egy öreg bőrlabdát, a legjobb, ha már leeresztett. Tegyünk bele egy fél téglát, és helyezzük el egy férfiak által frekventált helyen. Mindegy milyen korú, rangú és rendű férfiak járnak azon, csak az erősebb nem képviselői legyenek. A rendhagyóan kitömött focilabdát tehát rakjuk le a földre. Húzódjunk hátrébb, a legjobb, ha találunk egy búvóhelyet, ahonnan mi látunk, de minket nem látnak. Aztán már nincs más feladatunk, mint figyelni, mi történik…

2.Miért pisilnak a férfiak mindig valamilyen akadályra?
Nincs ebben semmi misztika, sem állati ösztön. Gyakorlati okai vannak: egyrészt azért, hogy ne vizeljék le a cipőjüket, másrészt azért, mert a fa vagy a bokor mögött biztonságban vannak – onnan nem fúj szembe a szél.

3.Miért ülnek reggelente olyan sokáig a vécén?
A napi teendőkre programozzák magukat. Rájöttek ugyanis, hogy az agyat keresztül-kasul átjárja egyfajta finom elektromos áram. Ennek az áramnak időnként változik a frekvenciája, amit az okos férfiak négy csoportra osztottak. Ezek elnevezései pedig: béta, alfa, delta és théta. Béta hullámok akkor járják át az agyunkat, amikor teljes tudatunknál vagyunk. Az alfa hullámok az ébrenlét és az alvás határán. A delta alváskor, a théta pedig a nagyon mély alváskor. Az agy az alfahullámos állapotában a legfogékonyabb, és a leghatékonyabb az önszuggeszcióra.
Tehát ha sikerül az agyunkat alfahullámzásba hozni, és közben nagyon-nagyon akarunk valamit, akkor azt biztosan el is érjük. Vagyis beprogramozzuk a lényünket arra, hogy tudatosan és tudattalanul is a kitűzött cél felé haladjunk. Csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Mert amikor az ember nagyon akar valamit, általában az agy bétahullámzásba kapcsol, és elveszítjük a kapcsolatot a tudatalattival. Az alfahullámos állapotba a meditáció alkalmazásával kerülhetünk, de vannak olyan pillanatok, amikor maguktól is jelentkeznek. Például, ha sokáig nézünk a tűzbe, vagy ha késő este egyedül megyünk az esős főúton és az autó ablaktörlői egyhangúan mozognak, szeretkezés közben… vagy a vécén ülve.

4.Miért gyűjtenek lepkéket?
Nemcsak lepkéket gyűjtenek, hanem bélyegeket, pénzérméket, söralátéteket vagy üres cigarettás és sörös dobozokat, vadász- és más jellegű trófeákat, esetleg bármi mást. A gyűjtött tárgyak alapján könnyen kikövetkeztethető az adott férfi mentalitása. Különben is ez a tevékenység kifejezetten férfitulajdonság. Így csinálnak rendet a világban…

5.Miért járnak kocsmába?
A kocsma olyan, mint a színház. A férfiak ott minden szerepet eljátszhatnak, amit a valós életben sosem lesz lehetőségük kipróbálni. Itt lehetnek futballedzők, miniszterek, képviselők, politikusok, orvosok, rendőrök, bírók, erős férfiak, királyfiak és koldusok is.

6.Miért nézik a híreket?
A hírek nézése szolgáltatja a forgatókönyv alapját -- készülődés a kocsmába.

7.Miért rajonganak a Forma1 versenyekért?
A Forma1 nem más, mint egy zártkörű autóverseny. Az autók körbe-körbe rohannak a cseles kanyarokkal tarkított versenypályán két órán keresztül. Ez az a hely, ahol a versenyzők bebizonyíthatják, hogy gyorsabbak a gepárdnál is. A három leggyorsabb autóvezetőt a verseny után hősként ünnepli a közönség, és a következő megmérettetésig istenként tiszteli a többi autótulajdonos férfi. A hétköznapokon aztán megpróbálják a nyerteseket a nyílt terepen – autóút, körút, szerpentin, sztráda – kisebb-nagyobb eredménnyel utánozni. Legalább addig hősnek érzik magukat, aki gyorsabb a gepárdnál is.

8.Miért kényeztetik olyan látványosan az autójukat?
Azért, mert az nem beszél vissza – és jobbra tér, ha arra kormányozzák, s balra, amikor meg arra.

9.Miért járnak horgászni?
Azért, hogy úgy tűnjön, mintha csinálnának valamit, pedig egész nap nem csinálnak semmit.

10.Miért nem találják a zoknijukat?
Mert nem ér a látóterükbe. A férfiaknak ugyanis csőlátásuk van, ezért csak az egyenesen előttük lévő tárgyakat és személyeket képesek érzékelni. A fiók vagy a szekrény pedig nem átlátszó.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    6


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8


Eljegyzési fotózás

Szalay Mona

Az eljegyzési fotózás vidám, laza, kötöttségek nélküli, felszabadult, kellemes délutáni programot jelent.

2017.4.14.    16


Felejthetetlen lánybúcsú

Huszár Ágnes

Modern kori szokások, tippek, jó tanácsok, hogy felejthetetlen legyen a házasságkötés előtti leánybúcsú hangulata.

2017.2.15.    6


A legsikeresebb internetes vállalkozónők

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.

2017.1.5.    13


Plus size divat 2017-ben

PR-cikk

Milyen trendek várnak a teltekre a következő évben?

2016.12.21.    16


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2016.12.10.    21


Ne ossz meg minden fotót!

Palkó Emese

A közösségi oldalakon eltöltött idő, szerves részét képezi életünknek. Könnyebb kapcsolatot tartani, és az exhibicionista hajlamainkat is ki tudjuk élni, akár képfeltöltés formájában.

2016.11.24.    22