Miért...?


Keszegh Csilla  2005.12.3. 8:35

Szerzőnk a tíz leggyakoribb férfiakkal kapcsolatos kérdésre próbálja megtalálni a választ.

1.Miért kell mindig labdába rúgniuk?
Ezt még eddig senkinek sem sikerült megfejtenie. Nem észleltük még ezt a férfiszokást? Tegyünk egy próbát! Keressünk egy öreg bőrlabdát, a legjobb, ha már leeresztett. Tegyünk bele egy fél téglát, és helyezzük el egy férfiak által frekventált helyen. Mindegy milyen korú, rangú és rendű férfiak járnak azon, csak az erősebb nem képviselői legyenek. A rendhagyóan kitömött focilabdát tehát rakjuk le a földre. Húzódjunk hátrébb, a legjobb, ha találunk egy búvóhelyet, ahonnan mi látunk, de minket nem látnak. Aztán már nincs más feladatunk, mint figyelni, mi történik…

2.Miért pisilnak a férfiak mindig valamilyen akadályra?
Nincs ebben semmi misztika, sem állati ösztön. Gyakorlati okai vannak: egyrészt azért, hogy ne vizeljék le a cipőjüket, másrészt azért, mert a fa vagy a bokor mögött biztonságban vannak – onnan nem fúj szembe a szél.

3.Miért ülnek reggelente olyan sokáig a vécén?
A napi teendőkre programozzák magukat. Rájöttek ugyanis, hogy az agyat keresztül-kasul átjárja egyfajta finom elektromos áram. Ennek az áramnak időnként változik a frekvenciája, amit az okos férfiak négy csoportra osztottak. Ezek elnevezései pedig: béta, alfa, delta és théta. Béta hullámok akkor járják át az agyunkat, amikor teljes tudatunknál vagyunk. Az alfa hullámok az ébrenlét és az alvás határán. A delta alváskor, a théta pedig a nagyon mély alváskor. Az agy az alfahullámos állapotában a legfogékonyabb, és a leghatékonyabb az önszuggeszcióra.
Tehát ha sikerül az agyunkat alfahullámzásba hozni, és közben nagyon-nagyon akarunk valamit, akkor azt biztosan el is érjük. Vagyis beprogramozzuk a lényünket arra, hogy tudatosan és tudattalanul is a kitűzött cél felé haladjunk. Csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Mert amikor az ember nagyon akar valamit, általában az agy bétahullámzásba kapcsol, és elveszítjük a kapcsolatot a tudatalattival. Az alfahullámos állapotba a meditáció alkalmazásával kerülhetünk, de vannak olyan pillanatok, amikor maguktól is jelentkeznek. Például, ha sokáig nézünk a tűzbe, vagy ha késő este egyedül megyünk az esős főúton és az autó ablaktörlői egyhangúan mozognak, szeretkezés közben… vagy a vécén ülve.

4.Miért gyűjtenek lepkéket?
Nemcsak lepkéket gyűjtenek, hanem bélyegeket, pénzérméket, söralátéteket vagy üres cigarettás és sörös dobozokat, vadász- és más jellegű trófeákat, esetleg bármi mást. A gyűjtött tárgyak alapján könnyen kikövetkeztethető az adott férfi mentalitása. Különben is ez a tevékenység kifejezetten férfitulajdonság. Így csinálnak rendet a világban…

5.Miért járnak kocsmába?
A kocsma olyan, mint a színház. A férfiak ott minden szerepet eljátszhatnak, amit a valós életben sosem lesz lehetőségük kipróbálni. Itt lehetnek futballedzők, miniszterek, képviselők, politikusok, orvosok, rendőrök, bírók, erős férfiak, királyfiak és koldusok is.

6.Miért nézik a híreket?
A hírek nézése szolgáltatja a forgatókönyv alapját -- készülődés a kocsmába.

7.Miért rajonganak a Forma1 versenyekért?
A Forma1 nem más, mint egy zártkörű autóverseny. Az autók körbe-körbe rohannak a cseles kanyarokkal tarkított versenypályán két órán keresztül. Ez az a hely, ahol a versenyzők bebizonyíthatják, hogy gyorsabbak a gepárdnál is. A három leggyorsabb autóvezetőt a verseny után hősként ünnepli a közönség, és a következő megmérettetésig istenként tiszteli a többi autótulajdonos férfi. A hétköznapokon aztán megpróbálják a nyerteseket a nyílt terepen – autóút, körút, szerpentin, sztráda – kisebb-nagyobb eredménnyel utánozni. Legalább addig hősnek érzik magukat, aki gyorsabb a gepárdnál is.

8.Miért kényeztetik olyan látványosan az autójukat?
Azért, mert az nem beszél vissza – és jobbra tér, ha arra kormányozzák, s balra, amikor meg arra.

9.Miért járnak horgászni?
Azért, hogy úgy tűnjön, mintha csinálnának valamit, pedig egész nap nem csinálnak semmit.

10.Miért nem találják a zoknijukat?
Mert nem ér a látóterükbe. A férfiaknak ugyanis csőlátásuk van, ezért csak az egyenesen előttük lévő tárgyakat és személyeket képesek érzékelni. A fiók vagy a szekrény pedig nem átlátszó.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.