Miért...?


Keszegh Csilla  2005.12.3. 8:35

Szerzőnk a tíz leggyakoribb férfiakkal kapcsolatos kérdésre próbálja megtalálni a választ.

1.Miért kell mindig labdába rúgniuk?
Ezt még eddig senkinek sem sikerült megfejtenie. Nem észleltük még ezt a férfiszokást? Tegyünk egy próbát! Keressünk egy öreg bőrlabdát, a legjobb, ha már leeresztett. Tegyünk bele egy fél téglát, és helyezzük el egy férfiak által frekventált helyen. Mindegy milyen korú, rangú és rendű férfiak járnak azon, csak az erősebb nem képviselői legyenek. A rendhagyóan kitömött focilabdát tehát rakjuk le a földre. Húzódjunk hátrébb, a legjobb, ha találunk egy búvóhelyet, ahonnan mi látunk, de minket nem látnak. Aztán már nincs más feladatunk, mint figyelni, mi történik…

2.Miért pisilnak a férfiak mindig valamilyen akadályra?
Nincs ebben semmi misztika, sem állati ösztön. Gyakorlati okai vannak: egyrészt azért, hogy ne vizeljék le a cipőjüket, másrészt azért, mert a fa vagy a bokor mögött biztonságban vannak – onnan nem fúj szembe a szél.

3.Miért ülnek reggelente olyan sokáig a vécén?
A napi teendőkre programozzák magukat. Rájöttek ugyanis, hogy az agyat keresztül-kasul átjárja egyfajta finom elektromos áram. Ennek az áramnak időnként változik a frekvenciája, amit az okos férfiak négy csoportra osztottak. Ezek elnevezései pedig: béta, alfa, delta és théta. Béta hullámok akkor járják át az agyunkat, amikor teljes tudatunknál vagyunk. Az alfa hullámok az ébrenlét és az alvás határán. A delta alváskor, a théta pedig a nagyon mély alváskor. Az agy az alfahullámos állapotában a legfogékonyabb, és a leghatékonyabb az önszuggeszcióra.
Tehát ha sikerül az agyunkat alfahullámzásba hozni, és közben nagyon-nagyon akarunk valamit, akkor azt biztosan el is érjük. Vagyis beprogramozzuk a lényünket arra, hogy tudatosan és tudattalanul is a kitűzött cél felé haladjunk. Csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Mert amikor az ember nagyon akar valamit, általában az agy bétahullámzásba kapcsol, és elveszítjük a kapcsolatot a tudatalattival. Az alfahullámos állapotba a meditáció alkalmazásával kerülhetünk, de vannak olyan pillanatok, amikor maguktól is jelentkeznek. Például, ha sokáig nézünk a tűzbe, vagy ha késő este egyedül megyünk az esős főúton és az autó ablaktörlői egyhangúan mozognak, szeretkezés közben… vagy a vécén ülve.

4.Miért gyűjtenek lepkéket?
Nemcsak lepkéket gyűjtenek, hanem bélyegeket, pénzérméket, söralátéteket vagy üres cigarettás és sörös dobozokat, vadász- és más jellegű trófeákat, esetleg bármi mást. A gyűjtött tárgyak alapján könnyen kikövetkeztethető az adott férfi mentalitása. Különben is ez a tevékenység kifejezetten férfitulajdonság. Így csinálnak rendet a világban…

5.Miért járnak kocsmába?
A kocsma olyan, mint a színház. A férfiak ott minden szerepet eljátszhatnak, amit a valós életben sosem lesz lehetőségük kipróbálni. Itt lehetnek futballedzők, miniszterek, képviselők, politikusok, orvosok, rendőrök, bírók, erős férfiak, királyfiak és koldusok is.

6.Miért nézik a híreket?
A hírek nézése szolgáltatja a forgatókönyv alapját -- készülődés a kocsmába.

7.Miért rajonganak a Forma1 versenyekért?
A Forma1 nem más, mint egy zártkörű autóverseny. Az autók körbe-körbe rohannak a cseles kanyarokkal tarkított versenypályán két órán keresztül. Ez az a hely, ahol a versenyzők bebizonyíthatják, hogy gyorsabbak a gepárdnál is. A három leggyorsabb autóvezetőt a verseny után hősként ünnepli a közönség, és a következő megmérettetésig istenként tiszteli a többi autótulajdonos férfi. A hétköznapokon aztán megpróbálják a nyerteseket a nyílt terepen – autóút, körút, szerpentin, sztráda – kisebb-nagyobb eredménnyel utánozni. Legalább addig hősnek érzik magukat, aki gyorsabb a gepárdnál is.

8.Miért kényeztetik olyan látványosan az autójukat?
Azért, mert az nem beszél vissza – és jobbra tér, ha arra kormányozzák, s balra, amikor meg arra.

9.Miért járnak horgászni?
Azért, hogy úgy tűnjön, mintha csinálnának valamit, pedig egész nap nem csinálnak semmit.

10.Miért nem találják a zoknijukat?
Mert nem ér a látóterükbe. A férfiaknak ugyanis csőlátásuk van, ezért csak az egyenesen előttük lévő tárgyakat és személyeket képesek érzékelni. A fiók vagy a szekrény pedig nem átlátszó.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Hogy kellemesen teljen az ünnep

Faar Ida

Megint eltelt egy esztendő, ismét apró fények gyúlnak a sötét utcákon.

2019.12.17.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22