Mire vágyik a férfi?


Halász Kata  2011.10.6. 4:12

Valahol olvastam egy brit (!) kutatásról, miszerint a férfiak naponta átlagosan kétszázszor gondolnak a szexre, vagyis kevesebb, mint 10 percenként

Lehet-e komolyan venni a témát, hiszen ha nekiszegezném a kérdést bármelyik férfibarátomnak a környezetemben, bazsalyogva odasúgnák, hogy sokkal több szexre! Valahol olvastam egy brit (!) kutatásról, miszerint a férfiak naponta átlagosan kétszázszor gondolnak a szexre, vagyis kevesebb, mint 10 percenként. De túl a harisnyakötőn és az érzékiségen, vajon mire van szükségük a férfinem képviselőinek, hogy kiegyensúlyozottan érezzék magukat a párkapcsolatban, hogy a napi 200 fantáziálgatás többségében te szerepelj?

Önbecsülés

Az első, legelemibb lépés mindig azzal a kérdéssel indul: szereted-e magad? Elfogadod-e magad? Elégedett vagy-e magaddal? Ha nem, akkor előbb ezen kell változtatnod. Nem, senki nem a kiegyensúlyozottság szobrára vágyik, akinek folyton üdvözült mosoly ül az arcán. Bárkinek vannak rossz napjai, hetei, bárki kerülhet hullámvölgybe, ez ugyanolyan természetes, mint a levegővétel. Néha apróságokon múlik a boldogság: új frizura, új cipő, egy izzasztó edzés vagy egy kiadós alvás.

Házisárkányosodás

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz (és nem csak egy férfival szemben), hogy a hétköznapok őrül hajtásába lassan belekeseredsz és a korábban életvidám, ellenállhatatlan nőből egy folyton elégedetlen házisárkány lesz. Emlékszel még arra a pontra, ami ennyire megváltoztatott? Amikor végleg meguntad, hogy mindenhol meg kell felelned, remek munkaerőnek kell lenned, a legszuperebb anyának és vonzó, csinos, feszes feleségnek? Miért másoknak akarsz megfelelni? Hol hagytad önmagad mércéjét?

Ő

A partneredre is számítanod kell, hogy levegyen egy kis terhet a válladról, vállaljon nagyobb részt a ház körül munkákból, a gyereknevelésből, hiszen ezért vagytok egy pár, hogy egymásnak vethessétek a vállatokat és kézen fogva csináljátok az életet. Nyugodtan támaszkodj rá, de közben ne feledd, hogy ti nem ketten vagytok egy egész, hanem külön-külön is azok vagytok, együtt pedig kettő egészet alkottok. Felejtsd el a hülye teóriát „a másik felemről”, butaságra tanít, ezt a kapcsolatfüggő összgondolkodás találta ki. Aki a családjától várja a kiteljesedést, a megoldást a defektes életére, az a boldogtalanságért is a párját vagy a gyerekeit fogja okolni. Emlékszem, volt egy ismerős fiú, akinek az apja kiszámolta, majd egy kis szemrehányással a szemében közölte a családjával, hogy mennyivel több pénze lenne, ha nem születtek volna gyerekei.
Igen, minden párkapcsolatba sok energiát kell belefektetni. Lehet ezzel nem egyet érteni, lehet elégedetlenkedni, hogy mindig mindenkinek meg kell felelni és ebből eleged van, de ez egy ilyen játék. Ezek a játékszabályok és ha játszani akarsz, bizony be kell mindezt tartani.

Te

Ha szükséged van napi fél óra egyedüllétre a fürdőszobában vagy a hobbidra, legyen az futás, festés vagy olvasás, a partnered megadja neked és tiszteletben fogja tartani. Senki, sem a gyerekeid, sem a férfi az életedben nem fogja tőled irigyelni ezt az időt, hiszen ők is pontosan arra vágynak, mint te: boldog, mosolygós nőre, vagyis Rád. A Kedves arra a Nőre vágyik, akinek nem tudott ellenállni, mert olyan ragyogó volt. Az élet nem egy tőled független dolog. Légy szenvedélyes valamiben! Ha a munkád az, akkor abban, ha a heti háromszori jógaóra, akkor abban, legyen hobbid, ami energiát ad, utazz és gyűjts emlékeket, élményeket, eredményeket, mert ez feltölt és lesz miből adnod. Mik a terveid? Van célod? Mit szeretnél elérni jövő nyárra? Mennyire reális, hogy megvalósítsd?

Nevess, örülj, élvezd!

Legyél az az önfeledt nő, akit Ő megismert! Nevess sokat! Emlékszel arra, hogy minek örültél őszintén utoljára? Anyukám, akinek nehéz élete volt, sokat nevet, és nem keserű kacagások ezek, hanem szívből jönnek. Mintha csak azok tudnák becsülni az apró örömöket, akik túl vannak pár nehéz időszakon, néhány tragédián. Üldözd az apró örömöket, tudj jókat enni, inni, keresd mások társaságát, ha a munkahelyeden, akkor ott, ne menekülj a beszélgetések elől a teakonyhában, ebédelj másokkal együtt!

Annyira ki akarod találni, hogy mire vágyik a partnered, a családod, a magánéleted minden szereplője, hogy közben lassan elhanyagoltad saját magadat azt, hogy önmagadnak megadd azt, amire vágysz. Mert csak akkor és csakis akkor, amikor mindez egyensúlyba került vagy képes arra, hogy megadd azt, amire a férfi vágyik, azaz: Eredeti Önmagad.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2