Ne ítélj elsőre!


Tompa Orsolya  2014.9.16. 3:47

Több száz emberrel találkozunk nap, mint nap. Mindannyian más személyiségek, egyéni, mással össze nem hasonlítható karakterekkel.

Vannak köztük plázacicák, macsók, szépfiúk, rockerek, szőkék, extrémek, átlagos kinézetűek, visszafogottak és kihívó öltözködésűek. Ám, a kinézet és a viselkedés nem minden! Korántsem biztos, hogy az arc, amit a világnak mutatnak ugyanaz, mint amit a tükörben látnak, ha alaposan belenéznek.

Az emberek előítéletesek, pedig a látszat néha csal. Sokszor nem is gondolkozunk, csak ész nélkül aggatjuk a számunkra ismeretlen emberekre a különböző jelzőket, holott nem ismerjük a valódi okot, miért lettek olyanok. Mert lehet, hogy a bűnöző nem önszántából vált azzá. Az alkoholistának és a drogosnak súlyos magánéleti problémái vannak, amit senkivel sem tud megbeszélni, szakemberhez meg nem akar fordulni. Nem tudhatjuk, hogy a hajléktalan saját akaratából vált-e azzá. Lehet, hogy azelőtt milliomos volt, de elég volt egyetlen rossz döntés, hogy oda jusson, ahol most van.

Aki azt állítja, ő még sosem döntött rosszul, az hazudik, mert nincs olyan ember, akivel ne esett volna már meg.

Gondolnánk, hogy a csendes, visszafogott lány igazából kemény rocker, vagy, hogy ő a legnagyobb partiarc minden buliban, ahol csak megjelenik? Hogy a szőkének titulált csoporttársunk nem is olyan buta, mint amilyennek látszik? Hogy a tapasztalatlannak és szerénynek tűnő ismerősünk nagyon is cseles és nem annyira tapasztalatlan? Hogy a suli menő sráca minden este álomba sírja magát, mert attól fél, hogy nem fogadják el olyannak, amilyen? Hogy a lány, aki kihívóan öltözködik és minden pasival összeáll, attól tart, hogy nem talál majd olyan fiút, aki önmagáért szereti? Hogy az a kedves szomszéd veri a feleségét, és hogy a férfi, aki boldognak tűnik a párja mellett, hónapok óta csalja a feleségét?

Nem biztos, hogy ezek és a hasonló dolgok, gondolatok eszünkbe jutnak. Persze minden éremnek két oldala van, és való igaz, hogy vannak emberek, akik tényleg olyanok, mint amilyennek kinéznek. Csak, ha jobban megismerjük őket, akkor láthatjuk, hogy nem minden a borító. Mert lehet az a borító káprázatosan szép és elbűvölő vagy szemet gyönyörködtető, miközben a tartalma üres és unalmas. De lehet csúnya is, érdekes, titokzatos tartalommal, ami csak felfedezésre vár.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2


Hogyan viseld?

Hogyan viseld a melegítőnadrágot, hogy ne tűnj slamposnak? A világ legkényelmesebb nadrágja egyben a legsokoldalúbb is.

2018.11.10.    3


Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42