Ne ítélj elsőre!


Tompa Orsolya  2014.9.16. 3:47

Több száz emberrel találkozunk nap, mint nap. Mindannyian más személyiségek, egyéni, mással össze nem hasonlítható karakterekkel.

Vannak köztük plázacicák, macsók, szépfiúk, rockerek, szőkék, extrémek, átlagos kinézetűek, visszafogottak és kihívó öltözködésűek. Ám, a kinézet és a viselkedés nem minden! Korántsem biztos, hogy az arc, amit a világnak mutatnak ugyanaz, mint amit a tükörben látnak, ha alaposan belenéznek.

Az emberek előítéletesek, pedig a látszat néha csal. Sokszor nem is gondolkozunk, csak ész nélkül aggatjuk a számunkra ismeretlen emberekre a különböző jelzőket, holott nem ismerjük a valódi okot, miért lettek olyanok. Mert lehet, hogy a bűnöző nem önszántából vált azzá. Az alkoholistának és a drogosnak súlyos magánéleti problémái vannak, amit senkivel sem tud megbeszélni, szakemberhez meg nem akar fordulni. Nem tudhatjuk, hogy a hajléktalan saját akaratából vált-e azzá. Lehet, hogy azelőtt milliomos volt, de elég volt egyetlen rossz döntés, hogy oda jusson, ahol most van.

Aki azt állítja, ő még sosem döntött rosszul, az hazudik, mert nincs olyan ember, akivel ne esett volna már meg.

Gondolnánk, hogy a csendes, visszafogott lány igazából kemény rocker, vagy, hogy ő a legnagyobb partiarc minden buliban, ahol csak megjelenik? Hogy a szőkének titulált csoporttársunk nem is olyan buta, mint amilyennek látszik? Hogy a tapasztalatlannak és szerénynek tűnő ismerősünk nagyon is cseles és nem annyira tapasztalatlan? Hogy a suli menő sráca minden este álomba sírja magát, mert attól fél, hogy nem fogadják el olyannak, amilyen? Hogy a lány, aki kihívóan öltözködik és minden pasival összeáll, attól tart, hogy nem talál majd olyan fiút, aki önmagáért szereti? Hogy az a kedves szomszéd veri a feleségét, és hogy a férfi, aki boldognak tűnik a párja mellett, hónapok óta csalja a feleségét?

Nem biztos, hogy ezek és a hasonló dolgok, gondolatok eszünkbe jutnak. Persze minden éremnek két oldala van, és való igaz, hogy vannak emberek, akik tényleg olyanok, mint amilyennek kinéznek. Csak, ha jobban megismerjük őket, akkor láthatjuk, hogy nem minden a borító. Mert lehet az a borító káprázatosan szép és elbűvölő vagy szemet gyönyörködtető, miközben a tartalma üres és unalmas. De lehet csúnya is, érdekes, titokzatos tartalommal, ami csak felfedezésre vár.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    40


Álmaink nem hazudnak

Póda Erzsébet

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás egy misztikus birodalomba vezet minket: az álmok tündéri vagy lidérces világába.

2018.6.15.    43


Hogyan éljük túl a szakítást?

Faar Ida

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

2018.6.13.    19


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    7


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8