Ne ítélj elsőre!


Tompa Orsolya  2014.9.16. 3:47

Több száz emberrel találkozunk nap, mint nap. Mindannyian más személyiségek, egyéni, mással össze nem hasonlítható karakterekkel.

Vannak köztük plázacicák, macsók, szépfiúk, rockerek, szőkék, extrémek, átlagos kinézetűek, visszafogottak és kihívó öltözködésűek. Ám, a kinézet és a viselkedés nem minden! Korántsem biztos, hogy az arc, amit a világnak mutatnak ugyanaz, mint amit a tükörben látnak, ha alaposan belenéznek.

Az emberek előítéletesek, pedig a látszat néha csal. Sokszor nem is gondolkozunk, csak ész nélkül aggatjuk a számunkra ismeretlen emberekre a különböző jelzőket, holott nem ismerjük a valódi okot, miért lettek olyanok. Mert lehet, hogy a bűnöző nem önszántából vált azzá. Az alkoholistának és a drogosnak súlyos magánéleti problémái vannak, amit senkivel sem tud megbeszélni, szakemberhez meg nem akar fordulni. Nem tudhatjuk, hogy a hajléktalan saját akaratából vált-e azzá. Lehet, hogy azelőtt milliomos volt, de elég volt egyetlen rossz döntés, hogy oda jusson, ahol most van.

Aki azt állítja, ő még sosem döntött rosszul, az hazudik, mert nincs olyan ember, akivel ne esett volna már meg.

Gondolnánk, hogy a csendes, visszafogott lány igazából kemény rocker, vagy, hogy ő a legnagyobb partiarc minden buliban, ahol csak megjelenik? Hogy a szőkének titulált csoporttársunk nem is olyan buta, mint amilyennek látszik? Hogy a tapasztalatlannak és szerénynek tűnő ismerősünk nagyon is cseles és nem annyira tapasztalatlan? Hogy a suli menő sráca minden este álomba sírja magát, mert attól fél, hogy nem fogadják el olyannak, amilyen? Hogy a lány, aki kihívóan öltözködik és minden pasival összeáll, attól tart, hogy nem talál majd olyan fiút, aki önmagáért szereti? Hogy az a kedves szomszéd veri a feleségét, és hogy a férfi, aki boldognak tűnik a párja mellett, hónapok óta csalja a feleségét?

Nem biztos, hogy ezek és a hasonló dolgok, gondolatok eszünkbe jutnak. Persze minden éremnek két oldala van, és való igaz, hogy vannak emberek, akik tényleg olyanok, mint amilyennek kinéznek. Csak, ha jobban megismerjük őket, akkor láthatjuk, hogy nem minden a borító. Mert lehet az a borító káprázatosan szép és elbűvölő vagy szemet gyönyörködtető, miközben a tartalma üres és unalmas. De lehet csúnya is, érdekes, titokzatos tartalommal, ami csak felfedezésre vár.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.