Ne ossz meg minden fotót!


Palkó Emese  2016.11.24. 1:30

A közösségi oldalakon eltöltött idő, szerves részét képezi életünknek. Könnyebb kapcsolatot tartani, és az exhibicionista hajlamainkat is ki tudjuk élni, akár képfeltöltés formájában.


Ennek a mindenkiben ott rejlő magamutogató hajlamnak a folyománya, hogy sok felhasználónál elburjánzik a kellemetlen fotó-cunami.
Nem csak a feltöltött fotók mennyisége elviselhetetlen, hanem azok tartalma is erősen megkérdőjelezhető. Valljuk be, nem minden fotó tartozik a nagyközönségre, még akkor sem, ha azokat „csak” a visszaigazolt barát státuszban lévő több száz ismerős látja.


Vegyük sorjában, melyek azok a fotós tartalmak, amelyek nem tartoznak a facebook-lakókra!

1. A kisgyermekekről készült nagyon privát képek

Mit értek ez alatt? Azokat a fotókat, amelyek a gyerek pelenkázását ábrázolják, vagy amikor a bilin ül a kis trónörökös – épp tanulja, hogyan kell elvégezni a kis- és nagydolgokat. De ide lehet sorolni a gyerekfürdetős (és mindent megmutató) képeket, valamint a pucér gyerek fotóit is.
És, hogy ezek miért kínosak?
Először is az interneten mindennek nyoma marad. Remélem, mindenki átérzi annak a veszélyét, hogy egy ismerősön keresztül (egy lájk gomb megnyomásával), olyan emberhez is eljuthat a tartalom, aki nem a „cukiságfaktora” miatt fogja lementeni magának a kisgyermekes tartalmat...
A másik ok, ami miatt nem szerencsés ilyen jellegű képeket feltenni, az az, hogy (nemes egyszerűséggel): ez nem tartozik több száz emberre. Szívesen nézünk meg egy-egy tényleg aranyos képet a gyerkőcről, ahol fel van öltözve, de a bilizési szokásokat boncolgató fotósorozatot elég, ha a nagymama csodálja meg a családi fotóalbumban!


2. Szexuális töltetű fényképek feltöltése magunkról

A szinte félmeztelen fotók, és a nagyon kihívó szerelésben pózolós, szexinek szánt képek feltöltése a közösségi oldalra kifejezetten irritáló. Miért? Azon kívül, hogy szánalmas próbálkozás a figyelemfelkeltésre és a lájkok gyűjtésére önigazolás céljából, rettenetesen ízléstelen és kínos mindenki másnak, aki látja ezeket a hírfolyamban. Ordít az ilyen „szexi” képekről, hogy az illető, aki feltölti ezeket, közönséges és elkeseredett. Csak azért teszi, hogy ezáltal kapjon némi virtuális elismerést a férfiaktól. Nem utolsó sorban pedig a hasonló tartalmakra már létrehoztak ilyen jellegű oldalakat felnőtteknek. Legyen elég, ha ott ismerik el a „kifejezetten előnyös adottságokat”.


3. Szerelem a köbön

A friss szerelem és a smárolós képek esete. Nos, felnőtt emberek vagyunk, sokunknak van szerelmi élete. De nem osztjuk meg minden meghitt pillanatát csókolózós, ömlengős felvételeket tartalmazó albumok (!) létrehozásával. Egy-egy kép időnként oké, de ne spammeljük szét vele a hírfolyamot, mert mások számára nagyon irritáló a sokadik ilyen fotó – percenként, naponta, hetente.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Felejthetetlen lánybúcsú

Huszár Ágnes

Modern kori szokások, tippek, jó tanácsok, hogy felejthetetlen legyen a házasságkötés előtti leánybúcsú hangulata.

2017.2.15.    6


A legsikeresebb internetes vállalkozónők

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.

2017.1.5.    11


Plus size divat 2017-ben

PR-cikk

Milyen trendek várnak a teltekre a következő évben?

2016.12.21.    14


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2016.12.10.    21


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2016.11.14.  2    27


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2016.10.5.    14


Hat dal nyárestékre

Busai Hajnalka Lilla

Dalok, amiket talán nem ismerünk, pedig kellene!

2016.7.20.    3


Jobb formában

Jády Mónika

Amióta az ember megismerte a tükörképét, azóta próbálkozik alakja formálásával. Hogyan legyünk karcsúk és szépek?

2016.6.24.    11


A tökéletes nő

Mester Györgyi

Ez az este azon ritka alkalmak közé tartozott, amikor mindhárman otthon voltak, s a lakásban csend, és nyugalom honolt.

2016.6.21.    4


Bárcsak meghíznék!

Tompa Orsolya

Nem sok nő szájából hangozhat el ez a mondat...

2016.5.24.    7


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2016.5.9.    12


2016, a lezárások éve

Dráfi Emese

Az ember kíváncsi természetű, ősidőktől fogva érdekli az is, mi várható a jövőben.

2016.1.20.    39