Nem tetszem neki, most mi lesz?


Halász Kata  2011.8.1. 5:46

Azt feltételeztem, hogy a harmadik iksz átlépése után a nők agyában a férfiakkal kapcsolatos gondolat-fogócska alábbhagy.

Mert ez sokkal inkább jellemző a kamaszévekre. Emlékszem, akár hosszú délutánokat is képes voltam áttépelődni azon, hogy vajon tetszem-e a kiszemelt fiúnak vagy sem, hogy vajon jelentett-e bármit is az a délutáni, hanyagul odavetett pillantás, vagy csak bogár ment a szemébe? Ha a naplómnak lett volna szája, biztos tudtomra adta volna elégedetlenségét, és azt, hogy már elege van a nyivákolásomból. De szerencsére a naplóknál nincs türelmesebb a világon. Több száz naplóbejegyzés, pár arcraesés és néhány év elteltével rájöttem a világ legegyszerűbb dolgára – legalább is, ami a férfiakat illeti.

A cikk ötlete a sokadik átbeszélgetett éjszaka után pattant ki a fejemből. Akkor, amikor már sokadszorra szembesültem az értetlenség lebonthatatlannak tűnő falával. Akkor, amikor minden szavam falra hányt borsó volt. Mert a lány csak azt szűrte le a mondanivalómból, ami az ő elképzeléseinek megfelelt, minden más elveszett a nagy büdös semmiben.

Rengeteg helyről hallottam a panaszt, hogy manapság a nők udvarolnak a férfiaknak. Régebben is igaz volt a mondás, hogy a nő szemeli ki a férfit, de ma sokkal egyértelműbb a közeledés. Mintha már nem lenne idő arra az izgalmas játékra férfi és nő között, ami megbizsergeti az embert és a rózsaszín fellegek közé repíti. Mintha a felgyorsult világ unalomig koptatott jelensége a párkapcsolatokra is jellemző lenne. Ebből kifolyólag pedig lassan dugig lesz a tágabb környezetünk is töketlen férfiakkal, akiket lehet szídni, lehet csúfolni, de mindeközben nem ártana elgondolkodni azon, hogy ezért vajon ki tehető felelőssé? Elég csak az Egyesült Államokra gondolni, ahol azonnal beperelik a férfit, ha a kelleténél jobban meresztgeti a szemét egy kerek női popsi láttán. Ezek után ki merne udvarolni?

Könnyen elfelejtettük, hogy a férfi lételeme a vadászat, főleg, ha nőről van szó. A férfinak megtetszik a nő és ha nem lát semmilyen akadályt, azon van, hogy minél rövidebb idő alatt megszerezze. A férfi nem kezd el agyalni azon, hogy juj, de mit fog szólni, ha megszólítom, nem fognak-e kicsúfolni a barátnői stb. Egy dolog lebeg a szeme előtt: megnyerni a nőt. Ez ősi ösztön. Kipusztíthatatlan.

Ezért, ha teketóriázik, akkor ott valami bizony nem stimmel:
"Töketlen." Ez jobb, ha minél hamarabb kiderül. A nő privát dolga, hogy szeretne-e közelebbi kapcsolatba kerülni egy mafla férfival vagy sem.
Foglalt vagy tudja, hogy a nő foglalt. Ez nem szorul különösebb magyarázatra. A férfigyomor számára kevésbé emészthető, ha tudja, hogy a nőt egy másik férfi is szereti annak ellenére, hogy alapvetően nem monogámok. A bennük munkálkodó birtoklási vágy nem tűr meg egy harmadik személyt.
Nem tetszik neki a nő. Ez a legkevésbé elfogadható indok. Hiszen ez hiúsági kérdés: MI AZ, HOGY NEM TETSZEM NEKI??? Annak ellenére nehezen emészthető a dolog, hogy a nők folyamatos önértékelési problémákkal küzdenek, képesek teljesen kicsavart pózban vizsgálni a hátsójuk narancsbőrösödési folyamatát és órákon át tanácstalanul állni a gardrób előtt, hogy „nincs egy rongyom sem”.

Bizony, egy nő sajnos előbb gondol olyan elképesztő magyarázatokra, hogy biztos nincs ideje válaszolni, mert nagyon sokat kell dolgoznia. Hölgyek, tegyük a kezünket a szívünkre! Vajon mekkora az előfordulási esélye annak, hogy egy férfinak elképesztően tetszünk, de nincs egy darab perce sem, hogy összetákoljon egy esemest és rányomjon a küldés gombra? Napokon keresztül??? Ahogy feljebb említettem, ha egy férfi meg akar valamit szerezni, nem teketóriázik. Előfordulnak játszmázások persze, de a Párkapcsolat Nagy Szabálykönyve szerint sem illik 3 napnál tovább várakoztatni a kiszemelt nőt. Ezért teljesen felesleges napi 43 esemest küldeni a férfinak. Az üzenethegyektől biztosan nem fogja meggondolni magát – a nő erőszakos nyomulása sokkal inkább egy megerősítés a férfinak, hogy ne próbálkozzon, hiszen mi lesz később, ha már most is számonkérő, amikor még nincs semmi komoly kettőjük között.

A téves elképzelésekért legtöbbször a barátnők hibáztathatók, akik annyira empatikusak (vagy maguk is vakon vannak), hogy kíméletből nem szeretnék felnyitni az illető hölgy szemét és közölni az egyszerű igazságot: nem tetszel neki.

Nem. Tetszel. Neki. Ezt már a Szex és New Yorkban is megmondták.

Kedves Nőtársaim! Ne vegye eszeteket egyetlen férfi sem annyira, hogy nem láttok tovább a saját orrotoknál sem! Gyakoroljatok önkritikát, és ne rohanjatok kilométereken át egy olyan szekér után, aminek esze ágában sincs felvenni! Az a férfiak dolga, hagyjuk meg nekik ezt a feladatot és maradjunk a saját térfelünkön!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.