Nyaraljunk stresszmentesen!


Faar Ida  2012.7.2. 3:46

Nyaralás – lélekben egész évben erre készül mindenki.

A gondtalan pihenésre, a kötöttségek nélküli hétköznapokra, a lelassuló életre. Már, ha sikerül ilyenné tenni, és nem válik minden perce idegesen kapkodó rémálommá.
Érezte már úgy indulás előtt, hogy elege van mindenből és legszívesebben nem menne sehová? Vagy a nyaralásról hazaérve, hogy fáradtabb és kimerültebb, mint amikor még dolgozni járt? Ha igen, akkor beleesett a legtöbb nyaralást megkeserítő stressz-csapdába. De most nyáron vegye fel ellene a harcot, és ne hagyja, hogy a felszabadult kikapcsolódást befeketítse az idegeskedés feszültsége!
Ebben próbál segítséget nyújtani a következő összeállítás.

Tervezés

Minden a tervezéssel kezdődik: hova, hogyan, mikor mennek? Fontos, hogy az utazás minden részletével legyenek tisztában – hacsak nem kalandtúrát szeretnének nyaralás helyett. Gondoskodjunk a megfelelő biztosítások megkötéséről is!

Csomagolás

Érdemes listát készíteni már az utazás előtt egy hónappal (de legalább egy héttel), azokról a használati tárgyakról, amelyeket mindenképpen magukkal akarnak vinni. Így idejében kiderül, mi az, amit még be kell szerezni. Ne feledkezzenek meg az úti patikáról sem (láz- és fájdalomcsillapítók, hasmenésre, hányásra, allergiára, napégésre való szerek, kötszerek és ragtapaszok, állandóan szedett gyógyszerek). Nincs kellemetlenebb, mint egy vadidegen országban ismeretlen gyógyszerek hatásait kipróbálni.
Érdemes ellenőrizni a hivatalos papírok érvényességét is, és ha külföldre mennek tájékozódni a helyi konzulátusok elérhetőségéről.
Gondoskodjon előre az otthonmaradók ellátásáról! (Házi kedvencek, szobanövények, stb.) Így nem lesz egész idő alatt lelkifurdalása.

Elvárások

Szabjon határt az igényeinek! Ha túl színes elvárásokkal indul, könnyen csalódás lehet a vége. Az, hogy nyaralnak, nem fogja eltüntetni életükből az alapproblémákat: ugyanúgy a felszínre kerülhetnek, és ugyanúgy vitákba torkollhatnak. Ha eltérő a véleményük, hallgassák meg egymást, és próbáljanak közös nevezőre jutni. Másképp duzzogás lesz a vége, ami senkinek sem tesz jót.

Lelki ráhangolódás

Mindenképpen készítse fel magát lelkileg a nyaralásra! Söpörje félre a nyakában hurcolt mázsás teendők súlyát, az otthoni, munkahelyi gondokat, és csak egyre koncentráljon: a harmónia és a béke megteremtésére.

Derű, humor

Fogadja iróniával és humorral a negatív történéseket, így könnyebb elviselni. Nem önök lesznek az elsők, sem az utolsók, akik rossz fekvésű szobát kapnak a beígért partra néző helyett, vagy akiknek nem ízlik a helyi ételkülönlegességekből összeállított vacsora.

Ésszerű programtervezés

Semmiképpen se zsúfolja túl programokkal a nyaralás minden napját! Ha ott is folyamatosan rohangálnak egyik rendezvényről a másikra, előbb vagy utóbb kimerülten esnek össze, és vége a pihenésnek. Válasszanak olyan programokat, amelyek a család minden tagjának megfelelnek!

NE HAGYJA ELRONTANI A KEDVÉT – ÉLVEZZE A NYARALÁS MINDEN PERCÉT!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2024.6.18.   


Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.