Nyaraljunk stresszmentesen!


Faar Ida  2012.7.2. 3:46

Nyaralás – lélekben egész évben erre készül mindenki.

A gondtalan pihenésre, a kötöttségek nélküli hétköznapokra, a lelassuló életre. Már, ha sikerül ilyenné tenni, és nem válik minden perce idegesen kapkodó rémálommá.
Érezte már úgy indulás előtt, hogy elege van mindenből és legszívesebben nem menne sehová? Vagy a nyaralásról hazaérve, hogy fáradtabb és kimerültebb, mint amikor még dolgozni járt? Ha igen, akkor beleesett a legtöbb nyaralást megkeserítő stressz-csapdába. De most nyáron vegye fel ellene a harcot, és ne hagyja, hogy a felszabadult kikapcsolódást befeketítse az idegeskedés feszültsége!
Ebben próbál segítséget nyújtani a következő összeállítás.

Tervezés

Minden a tervezéssel kezdődik: hova, hogyan, mikor mennek? Fontos, hogy az utazás minden részletével legyenek tisztában – hacsak nem kalandtúrát szeretnének nyaralás helyett. Gondoskodjunk a megfelelő biztosítások megkötéséről is!

Csomagolás

Érdemes listát készíteni már az utazás előtt egy hónappal (de legalább egy héttel), azokról a használati tárgyakról, amelyeket mindenképpen magukkal akarnak vinni. Így idejében kiderül, mi az, amit még be kell szerezni. Ne feledkezzenek meg az úti patikáról sem (láz- és fájdalomcsillapítók, hasmenésre, hányásra, allergiára, napégésre való szerek, kötszerek és ragtapaszok, állandóan szedett gyógyszerek). Nincs kellemetlenebb, mint egy vadidegen országban ismeretlen gyógyszerek hatásait kipróbálni.
Érdemes ellenőrizni a hivatalos papírok érvényességét is, és ha külföldre mennek tájékozódni a helyi konzulátusok elérhetőségéről.
Gondoskodjon előre az otthonmaradók ellátásáról! (Házi kedvencek, szobanövények, stb.) Így nem lesz egész idő alatt lelkifurdalása.

Elvárások

Szabjon határt az igényeinek! Ha túl színes elvárásokkal indul, könnyen csalódás lehet a vége. Az, hogy nyaralnak, nem fogja eltüntetni életükből az alapproblémákat: ugyanúgy a felszínre kerülhetnek, és ugyanúgy vitákba torkollhatnak. Ha eltérő a véleményük, hallgassák meg egymást, és próbáljanak közös nevezőre jutni. Másképp duzzogás lesz a vége, ami senkinek sem tesz jót.

Lelki ráhangolódás

Mindenképpen készítse fel magát lelkileg a nyaralásra! Söpörje félre a nyakában hurcolt mázsás teendők súlyát, az otthoni, munkahelyi gondokat, és csak egyre koncentráljon: a harmónia és a béke megteremtésére.

Derű, humor

Fogadja iróniával és humorral a negatív történéseket, így könnyebb elviselni. Nem önök lesznek az elsők, sem az utolsók, akik rossz fekvésű szobát kapnak a beígért partra néző helyett, vagy akiknek nem ízlik a helyi ételkülönlegességekből összeállított vacsora.

Ésszerű programtervezés

Semmiképpen se zsúfolja túl programokkal a nyaralás minden napját! Ha ott is folyamatosan rohangálnak egyik rendezvényről a másikra, előbb vagy utóbb kimerülten esnek össze, és vége a pihenésnek. Válasszanak olyan programokat, amelyek a család minden tagjának megfelelnek!

NE HAGYJA ELRONTANI A KEDVÉT – ÉLVEZZE A NYARALÁS MINDEN PERCÉT!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2