Nyaraljunk stresszmentesen!


Faar Ida  2012.7.2. 3:46

Nyaralás – lélekben egész évben erre készül mindenki.

A gondtalan pihenésre, a kötöttségek nélküli hétköznapokra, a lelassuló életre. Már, ha sikerül ilyenné tenni, és nem válik minden perce idegesen kapkodó rémálommá.
Érezte már úgy indulás előtt, hogy elege van mindenből és legszívesebben nem menne sehová? Vagy a nyaralásról hazaérve, hogy fáradtabb és kimerültebb, mint amikor még dolgozni járt? Ha igen, akkor beleesett a legtöbb nyaralást megkeserítő stressz-csapdába. De most nyáron vegye fel ellene a harcot, és ne hagyja, hogy a felszabadult kikapcsolódást befeketítse az idegeskedés feszültsége!
Ebben próbál segítséget nyújtani a következő összeállítás.

Tervezés

Minden a tervezéssel kezdődik: hova, hogyan, mikor mennek? Fontos, hogy az utazás minden részletével legyenek tisztában – hacsak nem kalandtúrát szeretnének nyaralás helyett. Gondoskodjunk a megfelelő biztosítások megkötéséről is!

Csomagolás

Érdemes listát készíteni már az utazás előtt egy hónappal (de legalább egy héttel), azokról a használati tárgyakról, amelyeket mindenképpen magukkal akarnak vinni. Így idejében kiderül, mi az, amit még be kell szerezni. Ne feledkezzenek meg az úti patikáról sem (láz- és fájdalomcsillapítók, hasmenésre, hányásra, allergiára, napégésre való szerek, kötszerek és ragtapaszok, állandóan szedett gyógyszerek). Nincs kellemetlenebb, mint egy vadidegen országban ismeretlen gyógyszerek hatásait kipróbálni.
Érdemes ellenőrizni a hivatalos papírok érvényességét is, és ha külföldre mennek tájékozódni a helyi konzulátusok elérhetőségéről.
Gondoskodjon előre az otthonmaradók ellátásáról! (Házi kedvencek, szobanövények, stb.) Így nem lesz egész idő alatt lelkifurdalása.

Elvárások

Szabjon határt az igényeinek! Ha túl színes elvárásokkal indul, könnyen csalódás lehet a vége. Az, hogy nyaralnak, nem fogja eltüntetni életükből az alapproblémákat: ugyanúgy a felszínre kerülhetnek, és ugyanúgy vitákba torkollhatnak. Ha eltérő a véleményük, hallgassák meg egymást, és próbáljanak közös nevezőre jutni. Másképp duzzogás lesz a vége, ami senkinek sem tesz jót.

Lelki ráhangolódás

Mindenképpen készítse fel magát lelkileg a nyaralásra! Söpörje félre a nyakában hurcolt mázsás teendők súlyát, az otthoni, munkahelyi gondokat, és csak egyre koncentráljon: a harmónia és a béke megteremtésére.

Derű, humor

Fogadja iróniával és humorral a negatív történéseket, így könnyebb elviselni. Nem önök lesznek az elsők, sem az utolsók, akik rossz fekvésű szobát kapnak a beígért partra néző helyett, vagy akiknek nem ízlik a helyi ételkülönlegességekből összeállított vacsora.

Ésszerű programtervezés

Semmiképpen se zsúfolja túl programokkal a nyaralás minden napját! Ha ott is folyamatosan rohangálnak egyik rendezvényről a másikra, előbb vagy utóbb kimerülten esnek össze, és vége a pihenésnek. Válasszanak olyan programokat, amelyek a család minden tagjának megfelelnek!

NE HAGYJA ELRONTANI A KEDVÉT – ÉLVEZZE A NYARALÁS MINDEN PERCÉT!



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42


Álmaink nem hazudnak

Póda Erzsébet

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás egy misztikus birodalomba vezet minket: az álmok tündéri vagy lidérces világába.

2018.6.15.    46


Hogyan éljük túl a szakítást?

Faar Ida

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

2018.6.13.    21


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    7


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4