Őszi nagytakarítás


Kiss Adrienn Éva  2013.11.7. 3:31

Mert a lelkünknek szüksége van rá!

A nagytakarítás szó elsősorban kora tavasszal juthat eszünkbe. A pókháló szőtte pince, a poros szőnyegek, és a fényt már alig-alig átengedő ablakok ilyenkorra nyűgként emlékeztetnek bennünket a munka fontosságára. Ennél azonban van egy még sürgetőbb teendőnk ez idő tájt, mégpedig a lelkünket megtisztítani, ha úgy tetszik felébreszteni a téli álmából.

Nos, ősszel kissé más a helyzet, mégis ehhez tudnám hasonlítani leginkább. A nyártól való búcsúnk általában nehézkes, hiszen egyúttal a jó időnek, a nyaralásnak, a szép emlékeknek és a felhőtlen jókedvnek is búcsút „kell” intenünk. A kulcsszó azonban a „kell”. Ugyanis egyáltalán nem kell lemondanunk a szórakozásról, a derűs hétköznapokról és a kellemes időtöltésről ősszel sem. Ha tudjuk, hogyan és min változtassunk, máris sokkal könnyedebben várhatjuk a hűvösebb, nyirkosabb időt.

Bármilyen furcsán is hangzik, lelkünknek ugyanolyan nagy szüksége van az átállásra, mint testünknek. Kezdetnek vessünk egy pillantást az öltözetünkre. Ezúttal azonban ne csupán a ruhánkat figyeljük, hanem nézzük meg, mi az, amitől jobb a közérzetünk, ami mondjuk úgy, továbbviszi a nyár hangulatát. Legyen az egy utazás során vásárolt nyaklánc, egy kellemes illatú parfüm, bármi, ami a nyarat idézi. Ha az ilyen apróságokra nagyobb hangsúlyt fektetünk, az ősz eleji komorság hamar feledésbe merül.

Ezzel egyidejűleg fontos az is, hogy megbarátkozzunk az időjárás borongósságával, a nappalok rövidülésével, és a néhanapján elkerülhetetlenül ránk törő rosszkedvűséggel. Megbarátkozni kell és nem beletörődni – nagy a különbség! Habár a bolygónk Nap körül lerótt pályájának periodikussága a legkevésbé sem befolyásolható általunk, a többi problémával mi magunk is kezdhetünk valamit. A korábban leírt öltözködési praktikákon kívül, megannyi lehetőség kínálkozik, amivel szebbé és jobbá varázsolhatjuk őszi mindennapjainkat.

Szervezzünk programokat! Barátainkkal töltve az idő amúgy is sokkal kellemesebben telik, nem beszélve arról, hogy a lehetőségeink száma szinte korlátlan. A nyári forróság olykor lehetetlenné teszi, hogy jókat kiránduljunk, hogy túrázzunk, hogy nagyokat sétáljunk, csak úgy, kellemesen. Az őszi tájnak megvan az a csodás jellegzetessége, hogy ha akarnánk, sem tudnánk megszámolni azt a rengetegféle színt, amivel megajándékoz bennünket egyik napról, a másikra. A falevelek észrevétlenül haladnak végig az élénkzöldtől a sötétbarnáig terjedő színskála árnyalatain.

Ha beköszönt az esős, pocsolyában tocsogós idő, akkor se keseredjünk el! Üljünk be egy csöndes kávéházba, és egy jó könyv társaságában kóstoljuk meg azokat az italkülönlegességeket, melyeket a nyári melegben eszünkbe sem jutott megkívánni.

Ha pedig mindezek ellenére mégis bánkódunk a hűvös idő és az egyre rövidülő napok miatt, gondoljunk a lassan, de biztosan közeledő ünnepekre. A karácsony, a szilveszter, és az újév közeledte talán mindannyiunk lelkének megnyugvást, és izgalommal teli várakozást jelent majd.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2024.7.19.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2024.6.18.   


Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.