Őszi nagytakarítás


Kiss Adrienn Éva  2013.11.7. 3:31

Mert a lelkünknek szüksége van rá!

A nagytakarítás szó elsősorban kora tavasszal juthat eszünkbe. A pókháló szőtte pince, a poros szőnyegek, és a fényt már alig-alig átengedő ablakok ilyenkorra nyűgként emlékeztetnek bennünket a munka fontosságára. Ennél azonban van egy még sürgetőbb teendőnk ez idő tájt, mégpedig a lelkünket megtisztítani, ha úgy tetszik felébreszteni a téli álmából.

Nos, ősszel kissé más a helyzet, mégis ehhez tudnám hasonlítani leginkább. A nyártól való búcsúnk általában nehézkes, hiszen egyúttal a jó időnek, a nyaralásnak, a szép emlékeknek és a felhőtlen jókedvnek is búcsút „kell” intenünk. A kulcsszó azonban a „kell”. Ugyanis egyáltalán nem kell lemondanunk a szórakozásról, a derűs hétköznapokról és a kellemes időtöltésről ősszel sem. Ha tudjuk, hogyan és min változtassunk, máris sokkal könnyedebben várhatjuk a hűvösebb, nyirkosabb időt.

Bármilyen furcsán is hangzik, lelkünknek ugyanolyan nagy szüksége van az átállásra, mint testünknek. Kezdetnek vessünk egy pillantást az öltözetünkre. Ezúttal azonban ne csupán a ruhánkat figyeljük, hanem nézzük meg, mi az, amitől jobb a közérzetünk, ami mondjuk úgy, továbbviszi a nyár hangulatát. Legyen az egy utazás során vásárolt nyaklánc, egy kellemes illatú parfüm, bármi, ami a nyarat idézi. Ha az ilyen apróságokra nagyobb hangsúlyt fektetünk, az ősz eleji komorság hamar feledésbe merül.

Ezzel egyidejűleg fontos az is, hogy megbarátkozzunk az időjárás borongósságával, a nappalok rövidülésével, és a néhanapján elkerülhetetlenül ránk törő rosszkedvűséggel. Megbarátkozni kell és nem beletörődni – nagy a különbség! Habár a bolygónk Nap körül lerótt pályájának periodikussága a legkevésbé sem befolyásolható általunk, a többi problémával mi magunk is kezdhetünk valamit. A korábban leírt öltözködési praktikákon kívül, megannyi lehetőség kínálkozik, amivel szebbé és jobbá varázsolhatjuk őszi mindennapjainkat.

Szervezzünk programokat! Barátainkkal töltve az idő amúgy is sokkal kellemesebben telik, nem beszélve arról, hogy a lehetőségeink száma szinte korlátlan. A nyári forróság olykor lehetetlenné teszi, hogy jókat kiránduljunk, hogy túrázzunk, hogy nagyokat sétáljunk, csak úgy, kellemesen. Az őszi tájnak megvan az a csodás jellegzetessége, hogy ha akarnánk, sem tudnánk megszámolni azt a rengetegféle színt, amivel megajándékoz bennünket egyik napról, a másikra. A falevelek észrevétlenül haladnak végig az élénkzöldtől a sötétbarnáig terjedő színskála árnyalatain.

Ha beköszönt az esős, pocsolyában tocsogós idő, akkor se keseredjünk el! Üljünk be egy csöndes kávéházba, és egy jó könyv társaságában kóstoljuk meg azokat az italkülönlegességeket, melyeket a nyári melegben eszünkbe sem jutott megkívánni.

Ha pedig mindezek ellenére mégis bánkódunk a hűvös idő és az egyre rövidülő napok miatt, gondoljunk a lassan, de biztosan közeledő ünnepekre. A karácsony, a szilveszter, és az újév közeledte talán mindannyiunk lelkének megnyugvást, és izgalommal teli várakozást jelent majd.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.    9


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2017.4.19.    11


Eljegyzési fotózás

Szalay Mona

Az eljegyzési fotózás vidám, laza, kötöttségek nélküli, felszabadult, kellemes délutáni programot jelent.

2017.4.14.    16


Felejthetetlen lánybúcsú

Huszár Ágnes

Modern kori szokások, tippek, jó tanácsok, hogy felejthetetlen legyen a házasságkötés előtti leánybúcsú hangulata.

2017.2.15.    6


A legsikeresebb internetes vállalkozónők

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.

2017.1.5.    13


Plus size divat 2017-ben

PR-cikk

Milyen trendek várnak a teltekre a következő évben?

2016.12.21.    16


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2016.12.10.    21


Ne ossz meg minden fotót!

Palkó Emese

A közösségi oldalakon eltöltött idő, szerves részét képezi életünknek. Könnyebb kapcsolatot tartani, és az exhibicionista hajlamainkat is ki tudjuk élni, akár képfeltöltés formájában.

2016.11.24.    22


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2016.11.14.  2    28


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2016.10.5.    14