Pénz és szerelem


Dráfi Emese  2009.9.30. 4:51

Szükségünk van a pénzre. Mindenhez ez kell. Férfinak, nőnek egyaránt. Csak a szerelemhez nem.

A szerelem nem válogat. Nem pénzen vásároljuk. A szerelem tabu. Szent dolog. Lelki síkon mozog és nincs köze a materiális világhoz. Legalábbis ezt gondoltam, be kell, hogy valljam: naivan. Egy újabb igaz történettel jelentkezem, és ki-ki vonja le a megfelelő következtetést.

Emma elvált, 36 évesen. Nem volt se gazdag, se szegény. Egyszerű átlagpolgár, diplomával a zsebében, két kamasz gyermekével és a múlt árnyékával. Volt egy kis vagyonkája a még közös házban, és a vállalkozása is ment. Viszont elege lett már az egyedüllétből, a magányból, szeretett volna végre ő is egy megbízható társat maga mellett tudni. Ennek reményében ismerkedni kezdett. Nem kell neki semmi extra férfi, csak hozzávaló legyen végre, társa jóban-rosszban. Istenem, hogy mennyi reménység volt benne! De hamarosan rá kellett döbbennie, hogy nem olyan könnyű ennyi évesen megtalálni az igaz férfit, ugyanakkor valahogy őt sem találja meg senki...

Már-már feladta, amikor egy tavaszi napon megismerkedett Marcellel, a szintén elvált férfival. Első perctől kezdve szimpatikusak voltak egymásnak, már az első beszélgetésnél bizsergett a levegő köztük. És lám: a mindent elsöprő szerelem egy pillanat alatt berobbant az életükbe. Szinte lebegtek a rózsaszín felhőben, szerelmes versek, levelek sokaságával borították el egymást. Emma és Marcell boldogok voltak. Mindenki látta rajtuk a változást, és az emberek, kis mosollyal a szájuk szélén, első látásra konstatálták: szerelmesek...

Hát igen, szerelmesek! Elkezdték a közös jövőt tervezni. Emma azt hitte nem jól hall, amikor Marcell kijelentette, szeretné, ha együtt kezdhetnének új életet egy kis városkában. Szinte kábultan a szerelemtől terveztek, terveztek és terveztek. Igaz, még csak pár hónapja ismerték egymást, mindenki bolondnak nézte őket, de őket ez nem érdekelte. Nem akarták egymást többé elveszíteni. Ám hirtelen mindkettőnek anyagi gondjai támadtak. Emmának hanyatlani kezdett az üzlete. Marcell sem állt túl jól. És akkor valami megszakadt! Valami megmagyarázhatatlan történt. Legalábbis Emma számára. Marcell kezdett elmaradozni. Emma nem értette, miért keres Marcell egyre gyakrabban kifogásokat, ha a találkozásukról volt szó. Dermedten figyelte, hogy az a férfi, akivel nemrég még a közös jövőt tervezgette, most napról napra fokozatosan kezdi leépíteni a kapcsolatukat. Semmit nem értett.

Elkezdődtek a viták, elkeseredett kérdések tömege jelentkezett. De Marcellel valami történt. Egyre csak távolodott. Emma azt hitte, belehal. Látta a férfin is, hogy szenved, de nem tudta kiszedni belőle az okokat. A sok veszekedés felőrölte a kapcsolatukat, és Emmának tudomásul kellett vennie, hogy nem tehet semmit. Marcell módszeresen, lassan, de biztosan kilép az életéből. Százszor feltette ezt a kérdést magának is, neki is: MIÉRT?! De választ sokáig nem kapott.

Aztán egy szomorú napon mindenre fény derült. Emma véletlenül meglátta az „okot” egy gazdag nő személyében, és a felismeréstől felfordult a gyomra. Marcell a pénz miatt hagyta el. Marcell eladta a szerelmüket! Vagy sose szerette igazán...? Ki tudja? Ez már titok marad.

Telt-múlt az idő, de Emma csak nem tudott felejteni, szomorúsága határtalan volt. Egy hideg téli délutánon azonban a sors elé sodort egy másik férfit. Ő is elvált volt, és túl egy kapcsolaton. Igaz, nem volt valami jó anyagi helyzete, de kit izgatott ez? Imponált neki Erik szelídsége, kedvessége, csendes jómodora. Találkozgattak és vigasztalódtak. Semmi ígérgetés, semmi nagy szavak. Csak simogató tekintet, ölelések, csókok, együttlétek. Nem is kellett más. Hisz mindkettő szíve sebzett volt. De az idő nagy úr, és egy szép napon azt vették észre, hogy ragaszkodnak egymáshoz. Emma kezdett helyrejönni. Igaz közben anyagi helyzete teljesen kétségbeejtővé vált, vállalkozása tönkrement, haza kellett költöznie a szüleihez. De lelkében kezdett gyógyulni, és titokban abban reménykedett, hogy Erik megmarad majd mellette. Nem ez történt.

Egy szép napon Erik közölte, többet nem jön. Nem jön, mert gondolkodott és nősülni szeretne. Igaz ragaszkodik hozzá, és rossz lesz nélküle, de elveszi a volt barátnőjét, akiről kiderült, fiatal, jól szituált, stabil jól fizető állással, és szeretne még gyerekeket, családot. Emma egyszerűen nem értette a dolgot. Ilyen hirtelen? Mi a fene folyik itt?! A kérdés megint feljajdult a szívében: MIÉRT?!

Nos, kedves olvasóim, szerintem rájöttek, miért...

Hihetetlen, hogy a pénz mennyire markában tudja tartani az embereket. Képesek érte sok mindent feladni, eladni. Még a szerelmet is. Ám egy dologgal nem számolnak. A szerelem nem eladó, és nem vásárolható. De nem ám! A szerelem nem kopogtat be minden nap az ajtón, és magunkhoz való társat sem lehet csak úgy a szögről leakasztani. Mert lehet hogy pénz nagy úr, de ha nincs meg a belső boldogság és a harmónia, akkor semmit sem ér az egész.Hozzászólások

ilona, 02. 10. 2009 17:02:11 pénz és szerelem
telejes mértékben egyet értek,mert ez valoba így igaz.Mint ahogyan mondják is,hogy a pénz fontos,de nem boldogít.
Mónika, 03. 10. 2009 20:41:36
biztos van mindenkinek valami hasonló sztorija. szívesen olvasnám mások történeteit is, talán azért hogy vigasztalódjak. szerelmes voltam egy férfibe, halálosan, soha még annyira! én elvált vagyok, két gyerekkel. az a valaki először viszonozta az érzelmeimet, és én a mennyekben éreztem magam. aztán az történt, hogy egy szép napon azt mondta, van valakije. egy egyedülálló nő, autóval lakással, akit ugyan nem szeret annyira mint engem, de hát nekem van két gyerekem, akiket el kell tartani és ő nem akarja idegen gyerekekre költeni a pénzét. pedig soha ilyet nem kértem tőle... azóta persze egyedül nevelem a két gyerekemet szeretettel bár szerény anyagi körülmények között. de nem panaszkodom, mert keresek annyit hogy nem nyomorgunk az átlagszinten élhetünk. már lemondtam arról hogy bárkit is mellettem tudjak egyedül oldom meg a problémáimat. de nagyon fáj ami akkor történt.
@


A rovat további cikkei

Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.