Sport és szobamérleg


Kovács Márta  2004.1.14. 17:46

Barátnőm karácsonyi ajándékot kapott a férjétől: egy digitális szobamérleget.

-- Szerinted célozni akart valamire? Vagy csak a jóindulat vezérelte, hogy tudjam, mikor kell abbahagynom az evést? – kérdezte tőlem töprengve. Ilyenkor, a hosszúra nyúlt ünnepek után, azt hiszem, sokan inkább elkerüljük a mérleget. Hiszen a finomabbnál-finomabb karácsonyi ételeket még „ki sem hevertük”, máris az asztalra került a szilveszteri-újévi menü! Az ünnepek velejárója természetesen a sok pihenés, lustálkodás is, hiszen az új évben úgyis kezdődik minden elölről. (Kíváncsi lennék hány nő újévi fogadalmában szerepelt a fogyókúra?!)

Volt szerencsém kipróbálni a fent említett műszaki csodát, barátnőm digitális szobamérlegét. Miatta kellett szembesülnöm a szomorú valósággal: négy felesleges kilóval lettem gazdagabb! Azonnal tennem kell valamit! – gondoltam. Tapasztalatból tudom, hogy rajtam csak a mozgás segít. És az sem mindegy, hogy miféle. A kocogás meg az aerobik nem a műfajom, egy idő után monotonná, unalmassá válik számomra. Rövid fejtörés után, az újdonsült mérlegtulajdonos barátnőmmel kitaláltuk -- kézilabdázni fogunk. Gondoltuk, az elég „mozgalmas”, nem lehet megunni.

Néhány telefon az ismerősöknek, és csodák csodájára, pár nap alatt összejött két csapat mozgáshiányban szenvedő nő. Heti egy alkalomra, megkaptuk az iskola tornatermének kulcsát is. Ja, igen, és vettünk egy vadonatúj labdát. Összejöttünk hát egy szombat este, tapasztaltak és a kézilabdában kevésbé járatosak egyaránt. Rövid bemelegítés után egyeztettük a szabályokat, két csapatra váltunk és kezdődött a játék. A játék, amely eleinte csetlő-botló mozdulatokkal volt tele -- szerintem a szilveszteri kabaréban inkább megállta volna a helyét, mint a kézilabdapályán. De mi elszántak voltunk, nem adtuk fel. Védekeztünk, támadtunk, vetődtünk, adogattunk, volt szabaddobás, büntető, sőt kiállítás is.

És másfél órán keresztül jól éreztük magunkat. Annyira jól, hogy nem gondoltunk az ellustult izmainkra, nem éppen kamaszkorú csontjainkra. Csak másnap volt keserves az ébredés, amikor a talpra állás ellen minden porcikánk heves izomlázzal tiltakozott. És akkor még nem említettem a kék-zöld-lila foltokat, amelyek karunkat, lábunkat tarkították.

De jelentem túléltük! Az izomláz múlófélben, kedvünk lankadatlan, úgyhogy alig várjuk a következő szombat délutánt. Hogy végre mozoghassunk, szaladhassunk, játszhassunk, és sértődések nélkül kiabálhassunk egymással. Biztos, hogy nem leszünk bajnokok, nem is ez a célunk. De amellett, hogy néhány fölösleges kilótól megszabadulunk, még jól is érezzük magunkat, és egész hétre feltöltődünk jókedvvel, energiával!

Csak ajánlani tudom mindenkinek: próbálja ki!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2


Hogyan viseld?

Hogyan viseld a melegítőnadrágot, hogy ne tűnj slamposnak? A világ legkényelmesebb nadrágja egyben a legsokoldalúbb is.

2018.11.10.    3


Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42


Álmaink nem hazudnak

Póda Erzsébet

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás egy misztikus birodalomba vezet minket: az álmok tündéri vagy lidérces világába.

2018.6.15.    46


Hogyan éljük túl a szakítást?

Faar Ida

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

2018.6.13.    21


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24