Szülők férjet/feleséget keresnek


Kabók Zita  2011.12.16. 6:53

Sri Lankán a lányok többsége a mai napig az újság hasábjain megjelenő hirdetéseken „segítségével” megy férjhez.

A hirdetések információi főleg a családi háttérre térnek ki: a jelöltek kora, magassága, képzettsége és nem utolsó sorban a vagyona az, ami fontos. Ezután elemzésre kerülnek a horoszkópok. Összepárosítják a jövendőbeliével, és ha bebizonyosodik, hogy a pár összeillik, megrendezik az esküvőt.

A Sri Lanka-i Vasárnapi Figyelőben bukkantam rá a több oldalas, Házassági ajánlatok című rovatra. Ezt követte a szintén több oldalas egyetemi hirdetés melléklet. A hirdetések elolvasása után érthető lett, hogy ez miért van így...


Feleség kerestetik

„Akadémikus, buddhista szülők, amerikai rezidenciával, kettős állampolgársággal, iskolázott feleséget keresnek, 30 év alatt, 34 éves, 167 cm magas fiuk számára. Fiunk antialkoholista, Sri Lanka-i szellemben nevelkedett, neves amerikai egyetemi diplomával rendelkezik. Vezető pozícióban, a pénzügyi szférában, New York-ban dolgozik. Választ családi információkkal várunk.”

„Buddhista anya keres szép lányt a 30 éves, 175 cm magas, Abudhabiban dolgozó fia részére.”

„Keresztény szülők férjet keresnek építészmérnök, az Indiai Egyetemen dolgozó 36 éves lányuk számára. Választ családi információkkal kérünk.”Férj kerestetik

„Brit származású, nagyra becsült szülők férjet keresnek 32 éves, 164 cm magasságú, szőke, attraktív, doktorált egyetemi irodavezető lányuknak. Orvos vagy mérnök előnyben. Horoszkópot és családi információkat várunk.”

„Buddhista édesanya, banki menedzser, Colombo környékén keres iskolázott, állásban lévő, melegszívű férfit egyetlen 29 éves, 170 cm, Colombo neves iskolájában tanult, vagyonnal rendelkező lányának. A horoszkópot és a részleteket angol nyelven kérem.”

„Buddhista, üzleti szférában elhelyezkedett fiútestvérek keresnek kitanult férjet, rövid, megszervezett házasságból elvált nővérük számára, leánykérés céljából. Gyerek nincs. A nővérünk 38 éves, 166 cm magasságú, kedves személyiség. Munkanélküli, de nagy vagyonnal és pénzzel rendelkezik. Az ajánlatokat a következő email címre várjuk: leánykérés.nővér gmail pont com, pontos részletekkel, családi információval és horoszkóppal.”

„Megbízható szülők keresnek iskolázott férjet 30 éves diplomás lányuknak. 30 milliót érő házzal rendelkezünk. Családi horoszkóp másolatát kérjük.”

„Kitűnő karakterrel rendelkező 27 éves, buddhista családból származó lányunk mellé férjet keresünk. Nyugdíjas, kormányzati pozícióban dolgozott szülők vagyunk. Kókuszbirtokkal rendelkezünk. Lányunk bátyja számítógépes tudományokat tanul egyetemen, nővére egyetemi oktató, legidősebb bátyja elismert üzletember, kis céggel rendelkezik, hogy tisztességes kapcsolatát ápolja, majd megházasodjon. Horoszkópot várunk a következő címre: agathicsalad yahoo.com”?Kíváncsiságom persze nem hagyott nyugodni és a Sri Lanka-i kollégákat alaposan kifaggattam ezekről a hirdetésekről. (Többségük vallása katolikus vagy buddhista.) A szervezett házasság errefelé nagyon gyakori, de váltig állították, hogy az övék csakis szerelemből köttetett. Tisara az egyetemen ismerte meg a feleségét, Dhammika úgyszintén. Ház, vagyon, jó munkahely, idegen nyelv ismerete és diploma nélkül azonban nem lehet nősülni, mondják. Azon gondolkodom, vajon tényleg szerelemből házasodtak, vagy csak nekem nem merik bevallani? Kételkedni azonban nem tudok bennük, hiszen sugárzik belőlük a kedvesség és őszinteség.
A lányokkal nem állt módomban sokat csevegni. Az alacsonyabb pozícióban lévők nagyon fiatalok, szerények voltak, alig lehetett hallani a hangjukat. Az íróasztalaikon plüssállatok, színes üvegek voltak, sokat kuncogtak együtt, akár a tinédzserek.
Az egyik idősebb nő épp terhes volt, az orvos férje autójával járt munkába. A legtöbbjük már hosszú évek óta ugyanannak a cégnek dolgozik, ha egyáltalán sikerül jó pozíciót szerezniük, hiszen nagyon kevés a munkalehetőség. Sokan akár naponta négy órát is buszoznak a fővárosba, a jó állás miatt.

Az emberek nagyon szegények, azonban mindig mosolyognak, mindenüket odaadnák a másiknak, hogy segíthessenek egymásnak. Nem félnek az útonálló fegyveres katonáktól sem, örülnek, hogy béke van.

Elfogadják amijük van, vagy csak rákényszerülnek...?Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2024.6.18.   


Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.