Tűt a szénakazalban


Faar Ida  2013.6.11. 3:50

Nehéz rendes, megbízható, odafigyelő társra, tartós és jól működő kapcsolatra szert tenni.

– Tűt a szénakazalban! – legyintett lemondóan Ivett, amikor arról faggatták, miért nincs még párja. Már rég elmúlt harminc, és amíg más már javában terelgeti gyermekeit az élet kacskaringós útjain, ő még mindig nem talál társat magának. De nincs sokkal jobb helyzetben Kinga sem, aki egy rosszul működő házasság kínzó bilincseitől szabadulva két gyerekkel maradt egyedül, immár három éve. Egyre növekvő szorongással a szívében tapasztalja, hogy nemhogy nem érdeklődik iránta senki, de még csak nem is ismer facér férfit a környezetében, aki számításba jöhetne.

Nehéz rendes társra, tartós és igazán jól működő kapcsolatra szert tenni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a társkereső irodák és hirdetések meglepően tetemes száma. Szerelemre, megbízható férfira vágyik minden nő, a hirdető férfiak többsége – tisztelet a ritka kivételnek – viszont titkos kapcsolatra, házasság melletti laza együttlétre gondol. Így aztán a hirdetésekre válaszoló nők többsége könnyen belefuthat egy újabb csalódásba. Persze a szerelem lecsaphat a legváratlanabb helyen és időpontban is: ahol és amikor éppen nem számítunk rá. De miként tudjuk rögtön eldönteni, hogy ki az, aki facér, és ki az, aki egyéjszakás kalandot keres?

Nos, egyszerűen: figyeljünk a biztos jelekre!

A buszon

Az elkötelezett
Nem törődik senkivel, nem bámulja meg a diáklányok alig valamivel eltakart bájait, és nem pislog a hölgyek mély dekoltázsára. Behunyt szemmel csak a kedvesére gondol, alig várja, hogy újra együtt lehessenek. Ja: és nem rejtegeti a gyűrűjét sem.

A kalandor
Kizárólag a csinos, fiatal nőkkel szemben előzékeny. Hiába áll mellette az erőtlenségtől kocsonyaként reszkető matróna, közömbös marad, míg az időközben felszálló lánynak azonnal átadja a helyét, és viccelődni kezd.

A facér
Mindenre és mindenkire figyel – segít a kisgyermekes anyukáknak, a nehéz táskát cipelő asszonynak, és meglehetősen zavarba jön, ha a számára szimpatikus nővel kell beszélnie.


Az utcán

Az elkötelezett
Percenként néz az órájára, virágcsokrot és bonbont szorongatva a kezében. Villámként cikázik elintéznivalótól-elintéznivalóig, hogy minél hamarabb hazaérjen kedveséhez.

A kalandor
Portyázik, azaz minden nőt alaposan megnéz magának, mondvacsinált okokkal beszélgetést kezdeményez, ajánlatot tesz.

A facér
Ráérősen sétál, kirakatokat nézeget, majd az újságosnál halomnyi olvasnivalót vásárol, végül beül egy gyorsétterembe ebédelni.


A boltban

Az elkötelezett
Méteres listával a kezében szélsebesen rohangál a sorok között, idegesen kapkodva rakja tele bevásárlókosarát a pelenkától a tisztítószereken át a zöldségekig mindent összeválogatva.

A kalandor
Igazi ínyenc – márkás italok, különleges ételek, és alapanyagok, minőségi borok –, hisz neki el kell kápráztatnia leendő áldozatát.

A facér
Ráérősen nézelődik, majd félkész és kész élelmiszereket vásárol. Kosara hamar megtelik a sokféle rágcsálnivalóval, üdítőitallal és sörrel.


A szórakozóhelyen

Az elkötelezett
A szeretett hölgy társaságában érkezik, és egyetlen percre sem mozdul el mellőle. Legszívesebben még a mellékhelyiségbe is elkísérné.

A kalandor
Röntgenszemeivel alaposan feltérképezi a terepet, és azonnal lecsap a magányosan üldögélőre. Italt fizet, flörtöl, profi módon udvarol, és igyekszik minél hamarabb a „bélyeggyűjteményével” előhozakodni.

A facér
A pult mellett álldogálva próbál erőt gyűjteni – ami sokszor csak egy alkoholos ital kíséretében sikerül. Rábízza magát a véletlenre.


Az étteremben

Az elkötelezett csak a partnerére figyel, issza annak minden szavát, minden apró rezdülését.

A kalandor egyedül ül az asztalnál, és folyamatosan élcelődik a pincérnőkkel.

A facér társasággal érkezik, de láthatóan csak baráti viszony fűzi a nőkhöz.


Beszélgetés közben

Az elkötelezett minden mondatát többes szám egyes személyben fogalmazza meg.

A kalandor csak a saját életéről beszél, nyilvánvalóvá téve, hogy teljesen független (ami persze nem mindig igaz).

A facér figyelmes, nem vág állandóan a másik szavába, nem kérkedik.

Mindent egybevetve, kedves magányos nőtársaim, figyeljenek a jelekre, de soha ne adják fel a reményt! Tudják: mindenki számára, aki erre vágyik, van valahol a világban valaki, akivel tökéletesen összepasszolnak.
Érdemes hát nyitott szemmel járni...Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2