Vigyázz, zátony közeleg!


Faar Ida  2012.12.17. 6:01

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek.

A kezdeti rózsaszín köd felszállta után az ember egyre élesebben látja körvonalazódni a másik azon tulajdonságait, amelyek bosszantják. Vigyázni kell, hiszen zátony közeleg, de az első problémánál még nem szabad feladni.

Idegesítő szokások

Kezdetben jó heccnek tűnhet a reggeli előtt elszívott 4-5 cigi, és az éhgyomorra leküldött bivalyerős kávé „Feltöltöm magam energiával” szlogenje. De már csak a hajnali csészecsörömpölés, csoszogás, zörgés és a lakásban terjengő fullasztó füst maradt belőle. A tiltás – mint a gyerekeknél – ez esetben is ellenállásba fog torkollni. Inkább válasszon békésebb megoldást: kössenek kompromisszumot! Cigarettázni az erkélyen is lehet, és a kávét is el lehet készíteni csendesebben. Vagy hasson az eszére, és győzze meg, milyen egészségtelen már kora reggel ilyen káros szenvedélyekkel mérgeznie magát.

Idegesítő barátok

Be kell látnia: nem sajátíthatja ki teljesen a párját! Nem szigetelheti el a barátaitól, nem ellenezheti a régi megszokott kiruccanásokat a haverokkal. Mert az a férfi, aki nem érzi magát gúzsba kötve (remélhetőleg) magától is ráébred majd, mennyivel kényelmesebb és kellemesebb a szerelme társaságában lenni, mint az őt állandóan és folyamatosan froclizó, gúnyoló heccelő éretlenek körében.

Idegesítő exbarátnők

Nők, akik képtelenek elfogadni, hogy vége. Nők, akik mindent megtennének, sőt meg is tesznek azért, hogy szétszakítsák a kapcsolatukat. Természetesen jogos a féltékenység, amit érez, amikor látja a párját a volt szerelmével társalogni. De ne csináljon nyilvános jelenetet, hiszen ezzel csak a másik malmára hajtja a vizet. Otthon se vádaskodjon, próbáljon meg higgadt maradni, és tisztázni a helyzetet: beszéljék meg a határokat, ki meddig mehet el ahhoz, hogy ne legyen félreértés belőle!

Idegesítő anyósjelölt

A családját készen kapja mindenki. Így a párja édesanyja is olyan, mint általában a fiús anyukák többsége: kritikusan szemléli, majd egyenesen kritizálja fia választottját. (Ez az állítás fordítva is igaz, hisz a lányos anyukák is rendelkeznek közös tulajdonságokkal, ha gyermekük szerelméről van szó.) Az anyai befolyásolásnak művészete van – ezért nem árt az óvatosság. Szerencsés helyzetben akkor van, ha az anyósjelölt nyílt és befogadó, de fel kell kötnie az alsóneműt, ha annak már lenne ötlete arra nézve, hogy ki is illene igazán a fiához.

Idegesítő összeköltözés

Ezt jól meg kell gondolni, hisz lakva ismerni meg az ember – tartja a mondás is. Nagyon hamar fény derül a másik rigolyáira, amelyek egyre idegesítőbbé válhatnak. Ám, nem érdemes a bolhából elefántot csinálni – egy fotel alatt felejtett árválkodó zokni még nem a világ vége.

Idegesítő anyagiak

Közös kassza – külön kassza: ennek eldöntése egy friss kapcsolatnál húsbavágó feladat. Na és bizalom kérdése, ami ugye nagyon sérülékeny még… Hogy ne legyenek emiatt vitáik, célszerű az elején egy úgynevezett közös költséget (konyhapénzt) megállapítani, amelybe egyformán beleteszi mindenki a rá eső részt, a megmaradó összeggel pedig önállóan rendelkezik. Így senki nem kérheti számon a másikon, hogy ki, mennyit és mire költ. Plusz egy tipp: néhanap vigye el a párját vásárolni, hogy lássa, mi mennyibe kerül!

Idegesítő viselkedés

Kezdetben nagyon szimpatikus a férfi briliáns humora. Az, hogy mindenre volt egy jó beszólása vagy vicce. Mára viszont kifejezetten idegesíti, hiszen számos kellemetlen szituációt kell elviselnie párja kontrollálatlan viselkedése miatt. Beszéljék meg mennyire kínos önnek, amikor megbotránkozva pillantanak önökre!

Összegzés

Egy jól működő kapcsolathoz két ember közös akarata kell. Ha egyre több dolog zavarja a másikban, érdemes elgondolkodnia azon, hogy mégsem egymásnak teremtették önöket. Ha képtelenek zökkenőmentesen összecsiszolódni, a legjobb kilépni az egészből. Mert sokkal inkább egyedül, mint magányosan és idegbetegen, egy rosszul működő kapcsolatban.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24