Vigyázz, zátony közeleg!


Faar Ida  2012.12.17. 6:01

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek.

A kezdeti rózsaszín köd felszállta után az ember egyre élesebben látja körvonalazódni a másik azon tulajdonságait, amelyek bosszantják. Vigyázni kell, hiszen zátony közeleg, de az első problémánál még nem szabad feladni.

Idegesítő szokások

Kezdetben jó heccnek tűnhet a reggeli előtt elszívott 4-5 cigi, és az éhgyomorra leküldött bivalyerős kávé „Feltöltöm magam energiával” szlogenje. De már csak a hajnali csészecsörömpölés, csoszogás, zörgés és a lakásban terjengő fullasztó füst maradt belőle. A tiltás – mint a gyerekeknél – ez esetben is ellenállásba fog torkollni. Inkább válasszon békésebb megoldást: kössenek kompromisszumot! Cigarettázni az erkélyen is lehet, és a kávét is el lehet készíteni csendesebben. Vagy hasson az eszére, és győzze meg, milyen egészségtelen már kora reggel ilyen káros szenvedélyekkel mérgeznie magát.

Idegesítő barátok

Be kell látnia: nem sajátíthatja ki teljesen a párját! Nem szigetelheti el a barátaitól, nem ellenezheti a régi megszokott kiruccanásokat a haverokkal. Mert az a férfi, aki nem érzi magát gúzsba kötve (remélhetőleg) magától is ráébred majd, mennyivel kényelmesebb és kellemesebb a szerelme társaságában lenni, mint az őt állandóan és folyamatosan froclizó, gúnyoló heccelő éretlenek körében.

Idegesítő exbarátnők

Nők, akik képtelenek elfogadni, hogy vége. Nők, akik mindent megtennének, sőt meg is tesznek azért, hogy szétszakítsák a kapcsolatukat. Természetesen jogos a féltékenység, amit érez, amikor látja a párját a volt szerelmével társalogni. De ne csináljon nyilvános jelenetet, hiszen ezzel csak a másik malmára hajtja a vizet. Otthon se vádaskodjon, próbáljon meg higgadt maradni, és tisztázni a helyzetet: beszéljék meg a határokat, ki meddig mehet el ahhoz, hogy ne legyen félreértés belőle!

Idegesítő anyósjelölt

A családját készen kapja mindenki. Így a párja édesanyja is olyan, mint általában a fiús anyukák többsége: kritikusan szemléli, majd egyenesen kritizálja fia választottját. (Ez az állítás fordítva is igaz, hisz a lányos anyukák is rendelkeznek közös tulajdonságokkal, ha gyermekük szerelméről van szó.) Az anyai befolyásolásnak művészete van – ezért nem árt az óvatosság. Szerencsés helyzetben akkor van, ha az anyósjelölt nyílt és befogadó, de fel kell kötnie az alsóneműt, ha annak már lenne ötlete arra nézve, hogy ki is illene igazán a fiához.

Idegesítő összeköltözés

Ezt jól meg kell gondolni, hisz lakva ismerni meg az ember – tartja a mondás is. Nagyon hamar fény derül a másik rigolyáira, amelyek egyre idegesítőbbé válhatnak. Ám, nem érdemes a bolhából elefántot csinálni – egy fotel alatt felejtett árválkodó zokni még nem a világ vége.

Idegesítő anyagiak

Közös kassza – külön kassza: ennek eldöntése egy friss kapcsolatnál húsbavágó feladat. Na és bizalom kérdése, ami ugye nagyon sérülékeny még… Hogy ne legyenek emiatt vitáik, célszerű az elején egy úgynevezett közös költséget (konyhapénzt) megállapítani, amelybe egyformán beleteszi mindenki a rá eső részt, a megmaradó összeggel pedig önállóan rendelkezik. Így senki nem kérheti számon a másikon, hogy ki, mennyit és mire költ. Plusz egy tipp: néhanap vigye el a párját vásárolni, hogy lássa, mi mennyibe kerül!

Idegesítő viselkedés

Kezdetben nagyon szimpatikus a férfi briliáns humora. Az, hogy mindenre volt egy jó beszólása vagy vicce. Mára viszont kifejezetten idegesíti, hiszen számos kellemetlen szituációt kell elviselnie párja kontrollálatlan viselkedése miatt. Beszéljék meg mennyire kínos önnek, amikor megbotránkozva pillantanak önökre!

Összegzés

Egy jól működő kapcsolathoz két ember közös akarata kell. Ha egyre több dolog zavarja a másikban, érdemes elgondolkodnia azon, hogy mégsem egymásnak teremtették önöket. Ha képtelenek zökkenőmentesen összecsiszolódni, a legjobb kilépni az egészből. Mert sokkal inkább egyedül, mint magányosan és idegbetegen, egy rosszul működő kapcsolatban.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    7


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2


Hogyan viseld?

Hogyan viseld a melegítőnadrágot, hogy ne tűnj slamposnak? A világ legkényelmesebb nadrágja egyben a legsokoldalúbb is.

2018.11.10.    3


Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42


Álmaink nem hazudnak

Póda Erzsébet

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás egy misztikus birodalomba vezet minket: az álmok tündéri vagy lidérces világába.

2018.6.15.    46


Hogyan éljük túl a szakítást?

Faar Ida

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

2018.6.13.    21


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24