Jason Mraz, a Love-vitamin


Huszár Katalin  2013.1.2. 5:39

Jason Mraz zenéjét és életérzését mindenkinek ismernie kéne.

Saját tapasztalataim alapján bizonyítani tudom kedélyjavító hatását. Nem tagadhatom: nagy kedvencem, bármikor, bármilyen rosszkedvű is vagyok, jókedvre derít.

Pedig teljesen véletlenül ismertem meg a nálunk ismeretlen amerikai énekest és dalszerzőt. Legismertebb dalát, az I’m yours-t hallottam valahol: rögtön a fülembe mászott, átjárta testemet-lelkemet, s a szívemben landolt. Innentől kezdve nem nyugodhattam, beszereztem az összes albumát, állandóan a dalait hallgattam-hallgatom. Nagy álmom valósult meg, mikor eljutottam egy amszterdami koncertjére is.

Itt mutatta meg igazi tehetségét a kizárólag csak élőben éneklő Jason. A hangulat fergeteges volt, a zenészek vidámak, a zene pedig lélekemelő. A kalapos énekes csibészes mosollyal, és egyetlen hamis hang nélkül nyomta végig a kétórás koncertet.

Azon a bizonyos napon, és azóta is, árad belőle a szeretet, a béke és kedvesség. Ez az a bizonyos életfelfogás, amit terjeszt dalaiban: élvezd a pillanatot, éld a saját életed, járj a saját utadon úgy, hogy közben másoknak is adj teret, küzdj az álmaidért, soha ne add fel és mindig tekints előre, légy hálás azért, amid van és azokért, akik melletted állnak még a legnehezebb pillanatokban is! Tudom, közhelyesnek tűnik, de mégis így van, és szükségünk van rá, hogy erre néhanapján figyelmeztessenek minket, mert a rohanó életben mindig elfelejtkezünk a legfontosabbakról.

Nincs más hátra, mint a napi teendők közé beiktatni egy-egy Mraz-dalt. Kiváló gyógyszer takarítás, autóvezetés vagy akár futás közben, de hallgathatjuk csak úgy, semmittevés közben is.

Waiting for My Rocket to Come, Mr. A-Z, We sing, We dance, We steal things, Love Is a Four Letter Word. Beszerezhetjük bármelyik stúdióalbumát. Mindegyik színvonalas, dallamos és érett. Ugyanez elmondható élő albumairól is, mivel a cseh gyökerekkel rendelkező énekes előszeretettel készít ilyeneket. Tonight, Not Again, Selection for Friends, Beautiful Mess. Nem szégyelli hangját, nem mintha lenne mit.

Nem szégyellem, hogy felnőtt fejjel beleszerettem egy fantasztikus, magával ragadó és irigylésre méltó hangba, zenébe, dalokba. Már alig várom, hogy újra hallhassam-láthassam élőben. Elárulom, hogy cikkem megírása után nem kellett sokáig várnom. A következő Mraz-vitamint európai körútjának londoni állomásán vehettem be.(Folytatjuk)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Egy szál gitár

Huszár Katalin

Kevés olyan énekesnő van, aki kiáll a színpadra egy gitárral és fergeteges hangulatot tud teremteni. KT Tunstall ilyen.

2013.2.21.   


Jason Mraz újratöltve

Huszár Katalin

Három napos kiruccanás Londonba, Jason Mraz kedvéért.

2013.1.18.   


A francia lány

Huszár Katalin

A New York-i születésű, franciául (is) éneklő dzsesszdíva Stacey Kent nemhiába "a francia lány", hiszen tizenhét évet élt Párizsban.

2012.11.23.   


A biciklis lány

Huszár Katalin

Debütáló dala alapján már csak így emlegetik a fiatal és nagyon tehetséges grúz-angol énekesnőt és dalszerzőt, Katie Meluát.

2012.10.30.    6


Csodálatos hang

Huszár Katalin

Eva Cassidy egyike azoknak a művészeknek, akik haláluk után váltak ismertté.

2012.9.25.    6


A nyugalom szigete

Huszár Katalin

Norah Jones zenéje kikapcsol, pihentet, alkalomadtán még gyógyít is...

2012.9.6.    3

A rovat további cikkei

A rendteremtés művészete

Huszár Ágnes

Nézzük csak, mit ajánl a témában a szakértő Marie Kondo a Tiszta öröm című könyvében!

2019.1.30.    16


Szlovákul szeretni

Huszár Ágnes

A rendkívül megkapó, egyszerűségében nagyszerű könyvborítón már akkor megakadt a szemem, amikor a kiadó még a megjelenés előtt a világhálón hirdette Durica Katarina legújabb regényét.

2016.6.10.    27


Hétköznapi hőseink

Tompa Orsolya

„Mindenkinek szüksége van egy képzelt világra, ami segít a nehéz időkben.” (Olvasmányélmény)

2016.4.13.    5


Mosolyogni tessék!

Fekete Krisztina

Avagy mindaz, amit Janikovszky Évától tanultam...

2015.4.1.  1    56


Mitől lesz isten az ember?

Póda Csanád

Recenzió a Pesti Magyar Színház Frankenstein című előadásáról.

2015.3.3.    24


Swing – az új magyar sikerfilm

Kiss Adrienn Éva

A legújabb magyar gyártású vígjáték három különböző generációjú nő történetét dolgozza fel.

2015.1.21.    10