A megoldás nem másnál van


Póda Erzsébet  2017.12.8. 3:34

Sokféleképpen próbáltam már segíteni a barátnőmön, de nem sikerült...

Kedves Olvasónk! Ön is fordulhat első lépésben tanácsadó rovatunkhoz. Szívesen közöljük álláspontunkat a felvetett élethelyzetről. A life coaching vagyis az életvezetési tanácsadás azonban igazán akkor hatékony, ha négyszemközt találkozik egy coachcsal, és rendszeres ülésekre jár az adott helyzet/probléma megoldásáig.


"Már megtanultam, hogy minden ember a saját életéért felelős, de most mégis a barátnőm miatt írok, mivel szeretem, és nagyon aggódom érte. Próbáltam már sokféleképpen segíteni neki, de nem sikerült. Az a helyzet, hogy három éve elhagyta az élettársa, akivel egyébként (így kívülről szemlélve és a barátnőm elmondása szerint is) jól kijöttek. Viszont a férfi egyik napról a másikra összepakolt, és egy másik nőhöz költözött. Azóta a barátnőm csak önmaga árnyéka. Régen vidám, bulizós csaj volt, mostanában meg úgy viselkedik, mint egy megkeseredett vénasszony. Mosolyogni alig látom, a születésnapi bulikra se jön el, teljesen negatív beállítottságú lett. Körülbelül egy éve pedig különböző ezoterikusokhoz, jósnőkhöz, gurukhoz jár. Erre költi szinte az összes pénzét. Jósoltat, ingáztat, kártyát vettet magának, keresi a választ a kérdésére: miért hagyta el a barátja? Akár több száz kilométert is képes elutazni, hogy részt vegyen fura szeánszokon. Hiába próbálom meggyőzni, hogy van még férfi a világon, hiába próbálom jobb kedvre deríteni, nem hallgat rám. Teljesen kétségbeejtő számomra, amit csinál. Beszéljem rá, hogy menjen el pszichológushoz? Egyáltalán tud még valaki segíteni rajta?"Válasz:

A barátnője viselkedése valóban kétségbeejtő! Sajnos azonban, ha nem fogadja el öntől a támogatást, nem igazán lehet a helyzettel mit kezdeni. Nagyon sok ember várja a segítséget másoktól, keresi a választ az ismeretleneknél. Ezért is élhetik világukat a különböző földön kívüli dimenziókkal és lényekkel kapcsolatot tartó csoportok, és egyéb mágusok.
Sajnálatos, hogy a barátnője, bár másoktól várja a megoldást, mégsem azokhoz fordul, akik őt ismerik és szeretik, például önhöz. Elkeseredésében, úgy tűnik, teljesen elveszítette lába alól a talajt, és már nincsenek tájékozódási pontjai sem. Ha ezen az úton megy tovább, lassan elveszítheti a kapcsolatát a szeretteivel. Pedig az ember járhat közeli vagy messzi földön élő gurukhoz, jósokhoz, remetékhez, a választ nem kívülről fogja megkapni, a döntést nem az idegenek fogják megtenni helyette, és a megoldást sem mások fogják tálcán felkínálni neki.
Próbáljon meg még egyszer komolyan elbeszélgetni vele. Ha valóban ennyire komoly a helyzet, akár azt is felajánlhatja neki, hogy elkíséri egy szakemberhez. Azt azonban mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy csak akkor lehet a másikon segíteni, amennyiben azt ő is akarja.

(A cikk szerzője életvezetési tanácsadóként dolgozik)

További információk: Barátnő Life CoachingHozzászólások

Tóth Valéria, 01. 07. 2018 05:50:09
Igazán hasznos volt számomra a cikk, szeretnék én is tanácsot kérni,családi ügyben!
@


Kapcsolódó cikkek

Anyós a családban

Póda Erzsébet

Mint minden érzelmi galibára, az "anyósproblémára" is nehéz értelmes megoldást találni

2018.4.3.    12


Nekem is kijár a boldogság!

Póda Erzsébet

Házasság, párkapcsolat, boldogtalanság - hogyan tovább? (Életvezetési tanácsadás)

2017.1.20.    23


Élősködő családtag

Póda Erzsébet

Vannak felnőtt emberek, akik gátlástalanul kihasználják családtagjaikat.

2015.3.25.    6


Nekem kell mindent megoldanom!

Póda Erzsébet

Nehéz a házastársak egyikének, ha mindent neki kell elvégeznie, az ő vállát terheli minden felelősség. Lehet ezen változtatni?

2014.9.11.    1


Állandó együttlét

Póda Erzsébet

Nem olyan nagy titok: attól jó egy párkapcsolat, ha két teljes értékű ember él benne.

2014.7.31.   


A korkülönbség nem számít

Póda Erzsébet

Létezik egyáltalán olyasmi, hogy "ideális korkülönbség"?

2014.6.20.   

A rovat további cikkei

Hatékony válságkezelés

Az érzelmi intelligencia fontossága a hatékony válságkezelésben.

2020.2.27.   


Mikor lehettem önmagam?

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Jó lenne, ha az év minden napján odafigyelnénk a lelki higiéniára.

2019.11.22.    3


Kríziskezeléssel a lélekért

A kríziskezelés őszinteségen és türelmen alapul, a problémák leküzdése fokozatosan történik.

2019.10.22.   


Rivalizálás a munkahelyen

Dienes Mirtill

Egy munkahely sajnos nem mindig csak arról szól, hogy a munkatársakkal közösen elvégezzük a ránk bízott feladatokat, és egy csapatként érjük el a kitűzött célokat.

2019.9.3.   


Most van itt az ideje

Póda Erzsébet

Itt az ősz előttünk, akkor is, ha bizonyára élvezhetünk még idén nyári meleget.

2019.9.1.   


Tíz idézet Buddhától

Kiss Adrienn Éva

A mai napig milliók követik Buddha tanításait, idézetei pedig nem csak a buddhisták számára jelenthetnek útmutatót.

2019.5.23.  1