A megoldás nem másnál van


Póda Erzsébet  2014.10.9. 2:34

Sokféleképpen próbáltam már segíteni a barátnőmön, de nem sikerült...

Kedves Olvasónk! Ön is fordulhat első lépésben tanácsadó rovatunkhoz. Szívesen közöljük álláspontunkat a felvetett élethelyzetről. A life coaching vagyis az életvezetési tanácsadás azonban igazán akkor hatékony, ha négyszemközt találkozik egy coachcsal, és rendszeres ülésekre jár az adott helyzet/probléma megoldásáig.


"Már megtanultam, hogy minden ember a saját életéért felelős, de most mégis a barátnőm miatt írok, mivel szeretem, és nagyon aggódom érte. Próbáltam már sokféleképpen segíteni neki, de nem sikerült. Az a helyzet, hogy három éve elhagyta az élettársa, akivel egyébként (így kívülről szemlélve és a barátnőm elmondása szerint is) jól kijöttek. Viszont a férfi egyik napról a másikra összepakolt, és egy másik nőhöz költözött. Azóta a barátnőm csak önmaga árnyéka. Régen vidám, bulizós csaj volt, mostanában meg úgy viselkedik, mint egy megkeseredett vénasszony. Mosolyogni alig látom, a születésnapi bulikra se jön el, teljesen negatív beállítottságú lett. Körülbelül egy éve pedig különböző ezoterikusokhoz, jósnőkhöz, gurukhoz jár. Erre költi szinte az összes pénzét. Jósoltat, ingáztat, kártyát vettet magának, keresi a választ a kérdésére: miért hagyta el a barátja? Akár több száz kilométert is képes elutazni, hogy részt vegyen fura szeánszokon. Hiába próbálom meggyőzni, hogy van még férfi a világon, hiába próbálom jobb kedvre deríteni, nem hallgat rám. Teljesen kétségbeejtő számomra, amit csinál. Beszéljem rá, hogy menjen el pszichológushoz? Egyáltalán tud még valaki segíteni rajta?"



Válasz:

A barátnője viselkedése valóban kétségbeejtő! Sajnos azonban, ha nem fogadja el öntől a támogatást, nem igazán lehet a helyzettel mit kezdeni. Nagyon sok ember várja a segítséget másoktól, keresi a választ az ismeretleneknél. Ezért is élhetik világukat a különböző földön kívüli dimenziókkal és lényekkel kapcsolatot tartó csoportok, és egyéb mágusok.
Sajnálatos, hogy a barátnője, bár másoktól várja a megoldást, mégsem azokhoz fordul, akik őt ismerik és szeretik, például önhöz. Elkeseredésében, úgy tűnik, teljesen elveszítette lába alól a talajt, és már nincsenek tájékozódási pontjai sem. Ha ezen az úton megy tovább, lassan elveszítheti a kapcsolatát a szeretteivel. Pedig az ember járhat közeli vagy messzi földön élő gurukhoz, jósokhoz, remetékhez, a választ nem kívülről fogja megkapni, a döntést nem az idegenek fogják megtenni helyette, és a megoldást sem mások fogják tálcán felkínálni neki.
Próbáljon meg még egyszer komolyan elbeszélgetni vele. Ha valóban ennyire komoly a helyzet, akár azt is felajánlhatja neki, hogy elkíséri egy szakemberhez. Azt azonban mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy csak akkor lehet a másikon segíteni, amennyiben azt ő is akarja.

(A cikk szerzője életvezetési tanácsadóként dolgozik)

További információk: Barátnő Life Coaching



Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Nekem is kijár a boldogság!

Póda Erzsébet

Házasság, párkapcsolat, boldogtalanság - hogyan tovább? (Életvezetési tanácsadás)

2017.1.20.    1


Élősködő családtag

Póda Erzsébet

Vannak felnőtt emberek, akik gátlástalanul kihasználják családtagjaikat.

2015.3.25.    6


Anyós a családban

Póda Erzsébet

Mint minden érzelmi galibára, az "anyósproblémára" is nehéz értelmes megoldást találni

2015.1.13.    12


Nekem kell mindent megoldanom!

Póda Erzsébet

Nehéz a házastársak egyikének, ha mindent neki kell elvégeznie, az ő vállát terheli minden felelősség. Lehet ezen változtatni?

2014.9.11.    1


Állandó együttlét

Póda Erzsébet

Nem olyan nagy titok: attól jó egy párkapcsolat, ha két teljes értékű ember él benne.

2014.7.31.   


A korkülönbség nem számít

Póda Erzsébet

Létezik egyáltalán olyasmi, hogy "ideális korkülönbség"?

2014.6.20.   

A rovat további cikkei

Krízishelyzetből kiút

Oriskó Renáta

Az élet hozhat olyan helyzeteket, amelyekre nem vagyunk felkészülve, amelyek váratlanul és kiszámíthatatlanul érkeznek az életünkbe.

2017.1.23.    3


Tíz idézet Suki Kimtől

Tompa Orsolya

A koreai származású írónő különleges, felkavaró könyvéből idézünk, a regényt pedig mindenkinek ajánljuk elolvasásra.

2017.1.12.    4


Tíz rendhagyó idézet a szerelemről

Póda Erzsébet

"Ha képes vagy szárnyakat növeszteni és repülni egy nőért/férfiért, akkor szerelmes vagy."

2016.11.22.    4


Tíz jótanács szakítás után

Póda Erzsébet

Szakításkor mindig az van könnyebb helyzetben, aki kimondja, hogy: vége.

2016.11.4.    33


Tíz idézet Cecelia Aherntől

Tompa Orsolya

Az egyik legnépszerűbb kortárs ír származású írónő leggyakoribb témája a magány.

2016.9.16.    5


Tíz idézet Kaffka Margittól

Póda Erzsébet

A magyar irodalom egyik legjelentősebb írónőjét, Kaffka Margitot Ady Endre (méltán) nevezte a „nagyon-nagy író-asszonynak”.

2016.6.1.    14