A megoldás nem másnál van


Póda Erzsébet  2017.12.8. 3:34

Sokféleképpen próbáltam már segíteni a barátnőmön, de nem sikerült...

Kedves Olvasónk! Ön is fordulhat első lépésben tanácsadó rovatunkhoz. Szívesen közöljük álláspontunkat a felvetett élethelyzetről. A life coaching vagyis az életvezetési tanácsadás azonban igazán akkor hatékony, ha négyszemközt találkozik egy coachcsal, és rendszeres ülésekre jár az adott helyzet/probléma megoldásáig.


"Már megtanultam, hogy minden ember a saját életéért felelős, de most mégis a barátnőm miatt írok, mivel szeretem, és nagyon aggódom érte. Próbáltam már sokféleképpen segíteni neki, de nem sikerült. Az a helyzet, hogy három éve elhagyta az élettársa, akivel egyébként (így kívülről szemlélve és a barátnőm elmondása szerint is) jól kijöttek. Viszont a férfi egyik napról a másikra összepakolt, és egy másik nőhöz költözött. Azóta a barátnőm csak önmaga árnyéka. Régen vidám, bulizós csaj volt, mostanában meg úgy viselkedik, mint egy megkeseredett vénasszony. Mosolyogni alig látom, a születésnapi bulikra se jön el, teljesen negatív beállítottságú lett. Körülbelül egy éve pedig különböző ezoterikusokhoz, jósnőkhöz, gurukhoz jár. Erre költi szinte az összes pénzét. Jósoltat, ingáztat, kártyát vettet magának, keresi a választ a kérdésére: miért hagyta el a barátja? Akár több száz kilométert is képes elutazni, hogy részt vegyen fura szeánszokon. Hiába próbálom meggyőzni, hogy van még férfi a világon, hiába próbálom jobb kedvre deríteni, nem hallgat rám. Teljesen kétségbeejtő számomra, amit csinál. Beszéljem rá, hogy menjen el pszichológushoz? Egyáltalán tud még valaki segíteni rajta?"Válasz:

A barátnője viselkedése valóban kétségbeejtő! Sajnos azonban, ha nem fogadja el öntől a támogatást, nem igazán lehet a helyzettel mit kezdeni. Nagyon sok ember várja a segítséget másoktól, keresi a választ az ismeretleneknél. Ezért is élhetik világukat a különböző földön kívüli dimenziókkal és lényekkel kapcsolatot tartó csoportok, és egyéb mágusok.
Sajnálatos, hogy a barátnője, bár másoktól várja a megoldást, mégsem azokhoz fordul, akik őt ismerik és szeretik, például önhöz. Elkeseredésében, úgy tűnik, teljesen elveszítette lába alól a talajt, és már nincsenek tájékozódási pontjai sem. Ha ezen az úton megy tovább, lassan elveszítheti a kapcsolatát a szeretteivel. Pedig az ember járhat közeli vagy messzi földön élő gurukhoz, jósokhoz, remetékhez, a választ nem kívülről fogja megkapni, a döntést nem az idegenek fogják megtenni helyette, és a megoldást sem mások fogják tálcán felkínálni neki.
Próbáljon meg még egyszer komolyan elbeszélgetni vele. Ha valóban ennyire komoly a helyzet, akár azt is felajánlhatja neki, hogy elkíséri egy szakemberhez. Azt azonban mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy csak akkor lehet a másikon segíteni, amennyiben azt ő is akarja.

(A cikk szerzője életvezetési tanácsadóként dolgozik)

További információk: Barátnő Life CoachingHozzászólások

Tóth Valéria, 01. 07. 2018 05:50:09
Igazán hasznos volt számomra a cikk, szeretnék én is tanácsot kérni,családi ügyben!
@


Kapcsolódó cikkek

Anyós a családban

Póda Erzsébet

Mint minden érzelmi galibára, az "anyósproblémára" is nehéz értelmes megoldást találni

2018.4.3.    12


Nekem is kijár a boldogság!

Póda Erzsébet

Házasság, párkapcsolat, boldogtalanság - hogyan tovább? (Életvezetési tanácsadás)

2017.1.20.    23


Élősködő családtag

Póda Erzsébet

Vannak felnőtt emberek, akik gátlástalanul kihasználják családtagjaikat.

2015.3.25.    6


Nekem kell mindent megoldanom!

Póda Erzsébet

Nehéz a házastársak egyikének, ha mindent neki kell elvégeznie, az ő vállát terheli minden felelősség. Lehet ezen változtatni?

2014.9.11.    1


Állandó együttlét

Póda Erzsébet

Nem olyan nagy titok: attól jó egy párkapcsolat, ha két teljes értékű ember él benne.

2014.7.31.   


A korkülönbség nem számít

Póda Erzsébet

Létezik egyáltalán olyasmi, hogy "ideális korkülönbség"?

2014.6.20.   

A rovat további cikkei

Az utóbbi hónapok margójára

Dienes Mirtill

Az elmúlt időszak gyökeresen felforgatta eddigi életünket, méghozzá minden téren. De amit muszáj megoldani, az megoldódik.

2020.9.17.   


Csalódásaink

Póda Erzsébet

„Soha ne bízz senkiben, (...), s a legkevésbé azokban, akiket csodálsz! Tőlük kapod a legnagyobb pofonokat.” Carlos Ruiz Zafón írja ezt A szél árnyéka című regényének elején.

2020.9.2.   


Hatékony válságkezelés

Az érzelmi intelligencia fontossága a hatékony válságkezelésben.

2020.2.27.   


Mikor lehettem önmagam?

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Jó lenne, ha az év minden napján odafigyelnénk a lelki higiéniára.

2019.11.22.    3


Kríziskezeléssel a lélekért

A kríziskezelés őszinteségen és türelmen alapul, a problémák leküzdése fokozatosan történik.

2019.10.22.   


Rivalizálás a munkahelyen

Dienes Mirtill

Egy munkahely sajnos nem mindig csak arról szól, hogy a munkatársakkal közösen elvégezzük a ránk bízott feladatokat, és egy csapatként érjük el a kitűzött célokat.

2019.9.3.