Az élet titkai


  2012.3.18. 18:30

Coachaink ezúttal Zselízre kaptak meghívást, az Az élet titkai elnevezésű egészségnapra.

A meghívást a Lévai Regionális Művelődési Központ munkatársától, Juhász Esztertől kaptuk, hogy az egészségnap keretein belül, bemutathassuk a life coachingot azaz életvezetési tanácsadást is.

Bolemant Éva és Póda Erzsébet akkreditált coachok ezúttal is új utakat, új szemléletmódot és új megoldásokat kínáltak a résztvevőknek.

A sokrétű és érdekes programokat (pszichológiai és orvosi tanácsadás, egészséges életmód, jóslás, masszázs, ezotéria stb.) kínáló egészségnap délelőttjén Bolemant Éva a családállításról és a rendszerállításról tartott előadást, melynek mondanivalóját Denis Waitley gondolatával lehet összefoglalni: „Két alapvető választás van az életben: vagy elfogadjuk a körülményeket úgy, ahogy vannak, vagy elfogadjuk a megváltoztatásukkal járó felelősséget”.

Ezután Póda Erzsébet a tranzakció analízis alapfogalmaival ismertette meg a jelenlévőket. Előadásának üzenete: „Ha felismerjük a bennünk lévő gátló erőket, és azokat ösztönző erőkké alakítjuk, képesek vagyunk a változásra. Mert tudatos, autonóm módon cselekedve minden ember képes megoldani a saját problémáit – ha valóban, őszintén arra törekszik, hogy jól érezze magát a bőrében.”
Az előadások és foglalkozások sok érdeklődőt vonzottak.

A délelőtti előadások után egy rövid rendszerállításos bemutatóra került sor, miáltal a „bátor önkéntesek”, saját elmondásuk szerint, különleges élményben és újfajta tapasztalatokban részesülhettek.

Délután az érdeklődők egyéni life coaching foglalkozásra jelentkezhettek, melyen problémamegoldó útmutatókat kaptak. Az ajánlott módszerek és technikák segítenek abban, hogy a hétköznapok sokszor évekig húzódó problémáit (természetesen ezeket alkalmazva és tudatosan odafigyelve), meg lehessen oldani.

Coachaink szintén gazdag tapasztalatokkal, újabb benyomásokkal és ismeretekkel a tarsolyukban búcsúztak el az egészségnap résztvevőitől, és továbbra is szívesen állnak minden érdeklődő rendelkezésére!



Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Lépések a megoldások felé (II/3,4)

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás második tréningsorozatának utolsó két színhelyén, Alsóbodokon és Zsérén megrendezett life coaching csoportos foglalkozás.

2012.12.1.   


Lépések a megoldások felé (II/1,2)

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás második tréningsorozatának első két színhelyén, Kalászon és Kolonban megrendezett life coaching csoportos foglalkozás.

2012.11.11.    15


Újabb bemutatkozás

Ismét részt vehettünk egy rendezvényen! Ezúttal Kalász községben, a Generációk Találkozóján mutatkoztunk be az érdeklődőknek.

2012.7.10.    3


Lépések a megoldások felé (6)

Nagy sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás projektje, melynek utolsó helyszínén, Szőgyénben is nagyszerű találkozásra került sor!

2012.1.27.   


Lépések a megoldások felé (5)

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás tréningsorozatának ötödik színhelyén, Kürtön megrendezett life coaching csoportos foglalkozásunk is.

2012.1.23.   


Lépések a megoldások felé (4)

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás tréningsorozatának negyedik színhelyén, Gútán megrendezett life coaching csoportos foglalkozásunk is.

2011.12.12.    6

A rovat további cikkei

Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.