A világ legjobban fizetett női sportolói


PR-cikk  2023.4.2. 16:58

A sport óriási pénz- és szórakozási forma világszerte, bár a nemek között még a 21. században is hatalmas szakadékok vannak.

A női sportolóknak sokkal jobban kell támaszkodniuk a szponzorálásra és megjelenésre, mint a férfiaknak, ahhoz, hogy sikeresek legyenek.Szerencsére a világ nagyvállalatai egyre több pénzt fordítanak erre, amely észlelhető a megnövekedett fizetéseken is.

Miről árulkodik a statisztika?

Ha ön a gyengébbik nem képviselője és női sportolóként szeretne pénzt keresni, a legjobb megoldás az, ha a teniszt vagy golfot választja. Ha pedig csak a sport iránti szenvedélye hajtja, hogy drukkoljon kedvenceinek, akkor is érdemes eme két sportágat megismerni, amelyek értelemszerűn az online fogadóirodák, valamint a sportfogadási bónuszok között is relevánsak.Az eredmények magukért beszélnek!

Bár a sport az a közeg, ahol különösen a teljesítmény kéne, hogy számítson a férfiak és nők közötti fizetéskülönbségek mindig is érezhetőek voltak, de rengeteg a pozitív változás. A fizetések és a létesítmények egyenlőtlenségei, a média figyelmének hiánya mellett a változatosság az, ami kissé megdöbbentő. Persze ennek az is a magyarázata, hogy a futball-, baseball-, kosárlabda és autóversenyek a legjobban fizetett sportok, amelyet főként férfiak játszanak.

Ennek ellenére azt látjuk, hogy évről-évre javul a statisztika, és akárhogy is, a női sportolók példaképként állnak a fiatal lányok előtt, akik egyre több példát látnak arra, hogy a nők a sportban, a családban és az üzleti életben is kimagaslóan teljesítenek. A Forbes által közzétett, a világ legjobban fizetett női sportolóinak 2022-es rangsorát Naomi Osaka nyitja meg (51,5 millió dollár), akit Serena Williams (41,3 millió dollár) követ. Hozzájuk csatlakozik meg 10 professzionális teniszsztár és hét golfozó, amely összesen 223,9 millió dollár bevételt jelent a két sportágra nézve.

Íme a TOP 3 befutó sportolói a világon a Forbes 2022-es összeállítása tükrében!

1. Naomi Osaka – 51,1 millió dollár

A Japánból származó, rendkívül fiatal teniszező az egyik legbefolyásosabb sportoló és immár közszereplő. A Grand Slam tornákat figyelembe véve csak a Williams-testvérek rendelkeznek nála több egyéni trófeával az aktív női teniszezők közül, de pályán kívüli szerepvállalásával is a tenisz egyik legismertebb arcává és a legjobban kereső női sportolójává tornászta fel magát. Az Osakát körülvevő érdeklődés folyamatosan nő, már a Netflix is készített róla egy háromrészes dokumentumfilm sorozatot.

2. Serena Williams – 41,3 millió dollár

Az egykori világelső női egyéni teniszező minden idők legjobban fizetett női sportolója, akinek 23 Grand Slam-címe van egyesben. Tény, hogy Serena könnyűszerrel elérte volna a női sportolók bevételi rekordját, ha nem lépett volna közbe Osaka 45,9 millió dollárral 2021-ben. De így is élsportoló, aki ráadásul ügyvezető producer volt a 2021-es King Richard című filmben, amely édesapjáról készült. Annak ellenére, hogy a 42 éves játékos mindössze hat WTA Tour-tornán vett részt, és a női rangsorban a 41. helyen áll, továbbra is jelentős mágnesként vonzza a hirdetőket, együttműködik a Nike-al, a Gatorade-dal és legutóbb a DirecTV-vel.

3. Eileen Gu – 20,1 millió dollár

Különleges lány, hiszen nemcsak sikeres olimpikon, aki aranyérmes lett a téli olimpián, de keresett manöken is. A kínai anyától és amerikai apától származó sportoló 2019 óta versenyez kínai színekben, mindamellett „szabadidejében” neves márkáknak modellkedik, ami elnézve különleges arcát és tökéletes alakját, nem is csoda.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Valentin-napi nagy Ő lista

Busai Hajnalka Lilla

Talán meg kellene tanulnunk elfelejtkezni a női magazinok által belénk sulykolt módszerekről...

2023.2.12.    9


Nincs felmentés

Jády Mónika

A szexuális zaklatásra vagy erőszakra soha nincs és nem is lehet semmilyen mentség, semmilyen felmentés!

2022.4.2.    11


Holtomiglan-holtodiglan

Faar Ida

A bűnügyi hírekben sajnálatos módon mindennapossá vált a családi tragédiák sora.

2022.3.25.   


Női kategóriáink

Póda Erzsébet

Nők: férjezettek, elváltak, szinglik, újraházasodtak, gyermektelenek, sokgyermekesek.

2021.2.26.    26


Egyedül

Póda Erzsébet

Nemrég egy idézet indult körútjára a közösségi oldalon: „Ha összebarátkozol saját magaddal, sosem leszel egyedül.”

2020.10.17.    17


Független

Tilajcsík Dóra

A „függetlenség” kifejezést hallva az utóbbi években valahogy mindenki elborzad.

2020.6.27.   


És mivel folytatódik? (2)

Póda Erzsébet

A lélekbúvárok szerint az egész nagyon egyszerű: az ember papírt és ceruzát vesz a kezébe, és feljegyzi a házasság mellett szóló érveket.

2020.5.8.    9


Az esküvővel kezdődik (1)

Póda Erzsébet

A házasság arról szól, hogy a kezdeti eufórikus, érzelmekben gazdag időszakot felváltják a szürke hétköznapok.

2020.4.26.    10


Nőnap – a miénk!

Póda Erzsébet

Ünnepeljük-e a nőnapot vagy sem? Egy ideje nagy dilemma.

2020.3.8.    31


Eltévedt feminizmus

Póda Erzsébet

Egy ideje mélyen hallgatnak a feminista mozgalmak képviselői. Ma már nem feszülnek olyan vehemensen egy-egy női témának. (Egy régebbi írásunk a nőnap alkalmából...)

2020.3.7.  16    14


Érzékhiány

Póda Erzsébet

Azt mondják, a nők intuitív lények: előre megéreznek, kitalálnak dolgokat...

2019.10.16.    6


Az utolsó „boszorkány”

Jády Mónika

A svájci Glarusban fényinstallációval, valamint irodalom- és kultúrtörténeti körúttal emlékeznek a több mint 200 éve kivégzett Anna Göldire.

2019.9.7.    22