Az élet miértjei


Kabók Zita  2005.10.27. 18:34

Az életben sok dolog van, amire nem tudjuk megadni a választ. Alábbi írásunk is egy ilyennel foglalkozik.

A patriarchális társadalmak egyértelműen mindig is arra törekedtek, hogy a nőkbe belesulykolják az alacsonyabb rendűség érzését. (Sikerült is nekik.) A tizennyolcadik és a tizenkilencedik században például férfiak állítottak össze moralizáló (és álságos) irományokat arról, hogyan kell „megfelelően” viselkedni a lányoknak, nőknek. Férfiak, akiknek fogalmuk sem volt arról, milyen a női lét – de nem is érdekelte őket. De ennél is visszásabb a helyzet, ha egy nő tanácsol nőknek olyasmit, ami semmi másról nem szól, mint arról, hogyan kell megalázkodni a férfinem előtt…

A következő könyvkivonat egy lányoknak íródott szexuális felvilágosítást nyújtó könyvből származik a huszadik század hatvanas (!) éveiből. A könyv az Egyesült Királyságokban jelent meg, írója pedig meglepően egy nő (!).

„…Esténként mielőtt a lefekvéshez készülsz, légy gyors és pontos! Az intim higiénia betartása maximális fontossággal bír, fáradt férjed munkából hazajövet nem sorakozni vágyik a fürdőszoba ajtaja előtt. Ne feledd, mindig a legjobb formádat hozni, mikor ágyba készülsz!

Fontos, hogy mindig próbálj vonzó küllemet varázsolni magadnak anélkül, hogy unalmassá válnál. Ha éjjeli arckrémet felvitelét és hajcsavarok használatát tervezed, csak férjed elalvása után tedd, mivel a látvány sokkoló hatásként érheti álomba szenderülése előtt.

Ne feledkezz el a házassági esküdről az intim kapcsolatkor sem, kiváltképp az elkötelezettségről, mely kimondja a férjed iránti engedelmességed. Ha párod úgy érzi, azonnali alvásra van szüksége, akkor te helyeselj, és minden körülmények között a férjed kívánságai vezessenek, semmilyen hatást sem gyakorolva az intimitás ösztökélésére. Amennyiben férjed összebújásra vágyik, alázatosan érts vele egyet, és mindvégig tartsd szem előtt, hogy egy férfi elégedettsége sokkal fontosabb, mint egy nőé. Ha eléri a kiteljesülés pillanatát, akkor egy gyenge sóhaj tőled bőven elegendő, hogy az esetleges élvezeted kimutasd.

Ha netán férjed szokatlan dolgokat praktizálna, légy szófogadó és nem panaszkodó, az idegenkedés jelét azonnal értelmezd, ha csöndben maradást észlelsz. Valószínűleg férjed azonnal álomba szenderül, lehetővé téve számodra, hogy felöltözz és felkend az éjjeli krémedet, használd esetleges hajcsavaróidat. Ezek után beállíthatod az ébresztőt, hogy meg férjed ébredése előtt felkelj, hogy reggeli teáját elkészítsd!…”

Ugye nem fontos, hogy további kommentárt fűzzünk a leírtakhoz?Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek
A rovat további cikkei

Viperafészkek

Póda Erzsébet

Nők – ezerfélék. A közvélemény nincs túl jó véleménnyel róluk, és ők sem egymásról.

2024.1.24.    25


Nők a kutatásban és az IT területein

PR-cikk

A nemek közti egyensúly hiánya továbbra is kiemelt probléma a kutatási és az IT területeken. Sajnos mai napig tény, hogy mind globálisan, mind országonként vizsgálva a nők jelentősen alulreprezentáltak ezekben a szektorokban.

2024.1.14.   


A világ legjobban fizetett női sportolói

PR-cikk

A sport óriási pénz- és szórakozási forma világszerte, bár a nemek között még a 21. században is hatalmas szakadékok vannak.

2023.4.2.   


Valentin-napi nagy Ő lista

Busai Hajnalka Lilla

Talán meg kellene tanulnunk elfelejtkezni a női magazinok által belénk sulykolt módszerekről...

2023.2.12.    9


Nincs felmentés

Jády Mónika

A szexuális zaklatásra vagy erőszakra soha nincs és nem is lehet semmilyen mentség, semmilyen felmentés!

2022.4.2.    11


Holtomiglan-holtodiglan

Faar Ida

A bűnügyi hírekben sajnálatos módon mindennapossá vált a családi tragédiák sora.

2022.3.25.   


Női kategóriáink

Póda Erzsébet

Nők: férjezettek, elváltak, szinglik, újraházasodtak, gyermektelenek, sokgyermekesek.

2021.2.26.    26


Egyedül

Póda Erzsébet

Nemrég egy idézet indult körútjára a közösségi oldalon: „Ha összebarátkozol saját magaddal, sosem leszel egyedül.”

2020.10.17.    17


Független

Tilajcsík Dóra

A „függetlenség” kifejezést hallva az utóbbi években valahogy mindenki elborzad.

2020.6.27.   


És mivel folytatódik? (2)

Póda Erzsébet

A lélekbúvárok szerint az egész nagyon egyszerű: az ember papírt és ceruzát vesz a kezébe, és feljegyzi a házasság mellett szóló érveket.

2020.5.8.    9


Az esküvővel kezdődik (1)

Póda Erzsébet

A házasság arról szól, hogy a kezdeti eufórikus, érzelmekben gazdag időszakot felváltják a szürke hétköznapok.

2020.4.26.    10


Nőnap – a miénk!

Póda Erzsébet

Ünnepeljük-e a nőnapot vagy sem? Egy ideje nagy dilemma.

2020.3.8.    31