Emma Watson újabb beszéde


Kulcsár Tímea Ágnes  2015.1.30. 2:21

Mi kell ahhoz, hogy megváltoztassuk a feminizmussal szembeni ellenszenvet? Emma Watson!

Emma Watson szeptemberben elmondott beszéde a HeForShe projektről hatalmas sikert aratott! Férfiak százai iratkoztak fel a programhoz, hogy segítsék azt, megmutassák, hogy egyetértenek azzal az erős, intelligens nővel, akivé a színésznő érett.
Emma Watson azonban nem érte be ennyivel. Újabb beszédében, amiben visszatekint az elmúlt hónapokra, belátta, hogy nyilvánvalóan nemcsak lenyűgöző szavai okozták a megmozdulást, hanem az is, hogy sokan látják ugyanúgy a helyzetet.
Sokan megkeresték, hogy most, hogy feliratkoztak a HeForShe oldalára, mi a teendő. Mit kell tenniük, hogy megváltoztassák ezt az egyenlőtlen világot. Miss Watson nem adott konkrét választ, hiszen mindenki máshogy segíthet. Másként tehet azért, hogy egy kicsivel egyenlőbb legyen mindenki, és itt nemcsak a nő és férfi közötti különbségről van szó!


A kedves olvasónak szintén a maga útját kell járnia, hogy egyenlőbbé tegye a környezetét. Hogy harcol-e a jogaiért, vagy csak egyszerűen egyenlő félként tekint a másikra, ez rajta áll. De valamit tenni kell!

Fogyatékkal élők, szegények, otthontalanok, nők vagy férfiak, mindegy ki az, akinek segítő kezet nyújtunk, csak tegyük meg! Azzal is jót teszünk, ha egy hidegtől didergő hajléktalantól nem kérdezzük, mire fogja elkölteni a neki adott aprót. Hiszen gondoljunk csak bele: mit tennénk az ő helyében?
Férfitársaim, ne azzal mutassátok meg, hogy mennyire férfiasak vagytok, hogy kidüllesztett mellel sétáltok az utcán, mindent és mindenkit lenézve! Legyetek úgy férfiak, hogy bátorságot gyűjtötök ahhoz, hogy a gyengédségeteket mutatjátok meg! Talán mások sebezhetőnek gondolnak majd, talán kevésbé látszol az ő szemükben férfinak, de az ő véleményük nem számít. Csak azoké, akik mosollyal, megértéssel és hálával tekintenek majd fel rád.
Kedves lányok, nők, asszonyok! Ne azzal legyetek nőiesek, hogy kirakjátok a portékát mindenki szeme láttára! Legyetek kedvesek, okosak és erősek! Vegyetek példát Emma Watsonról! Attól, hogy megmutatjátok a bennetek élő tigrist, még nem váltok férfiakká, csak erősebbé.

Mindenkinek azt tanácsolom, hogy vállalja fel azt, aki ő valójában, és hogy azzal a tekintettel nézzen másokra, amit a szembejövőktől is szívesen látna! Így válhatunk igazán egyenlőkké: férfiak és nők, szegények és gazdagok, fogyatékkal élők és épek.
Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

HeForShe - Férfiak a nőkért

Kulcsár Tímea Ágnes

HeForShe – Mert a feminizmus nem a férfiak elleni irányzat!

2014.9.26.   

A rovat további cikkei

Nőnap – a miénk!

Póda Erzsébet

Ünnepeljük-e a nőnapot vagy sem? Egy ideje nagy dilemma.

2019.3.7.    31


Kényszer és ártalom

Tompa Orsolya

A nők elleni erőszak évek óta beszédtéma. Mindig hallhatunk, olvashatunk róla, láthatunk sokkoló videókat, amelyek a témáról szólnak. Kis házi felmérésünk a témáról.

2018.11.25.    5


És mivel folytatódik? (2)

Póda Erzsébet

A lélekbúvárok szerint az egész nagyon egyszerű: az ember papírt és ceruzát vesz a kezébe, és feljegyzi a házasság mellett szóló érveket.

2018.5.8.    9


Az esküvővel kezdődik (1)

Póda Erzsébet

A házasság arról szól, hogy a kezdeti eufórikus, érzelmekben gazdag időszakot felváltják a szürke hétköznapok.

2018.4.26.    10


Valentin-napi nagy Ő lista

Busai Hajnalka Lilla

Talán meg kellene tanulnunk elfelejtkezni a női magazinok által belénk sulykolt módszerekről...

2018.2.14.    9


A marionett bábuk

Oriskó Renáta

A marionett bábuk nap, mint nap magukra csatolják a láthatatlan zsinórokat, hogy mások kedvükre rángathassák őket.

2017.7.24.    14


A szépség ezer arca

Oriskó Renáta

A világ állandóan változik, mindig más a követendő példa, mások az aktuális trendek.

2017.6.1.    15


Foltok

Póda Erzsébet

Ül a számítógép mögött.

2017.4.26.    9


Magzatvíz

Póda Erzsébet

A magzatvíz vizsgálat – meg ami mögötte van és lehet...

2017.4.24.  1    31


Mindenki függ?

Oriskó Renáta

Ragaszkodás, hozzászokás, nem bírom nélküle állapot, függőség... Azt jelenti, rabjai vagyunk valaminek.

2017.3.24.    21


Megegyezés

Póda Erzsébet

Avagy a női lélek minden anyagiak felett.

2017.3.14.    11