Emma Watson újabb beszéde


Kulcsár Tímea Ágnes  2015.1.30. 2:21

Mi kell ahhoz, hogy megváltoztassuk a feminizmussal szembeni ellenszenvet? Emma Watson!

Emma Watson szeptemberben elmondott beszéde a HeForShe projektről hatalmas sikert aratott! Férfiak százai iratkoztak fel a programhoz, hogy segítsék azt, megmutassák, hogy egyetértenek azzal az erős, intelligens nővel, akivé a színésznő érett.
Emma Watson azonban nem érte be ennyivel. Újabb beszédében, amiben visszatekint az elmúlt hónapokra, belátta, hogy nyilvánvalóan nemcsak lenyűgöző szavai okozták a megmozdulást, hanem az is, hogy sokan látják ugyanúgy a helyzetet.
Sokan megkeresték, hogy most, hogy feliratkoztak a HeForShe oldalára, mi a teendő. Mit kell tenniük, hogy megváltoztassák ezt az egyenlőtlen világot. Miss Watson nem adott konkrét választ, hiszen mindenki máshogy segíthet. Másként tehet azért, hogy egy kicsivel egyenlőbb legyen mindenki, és itt nemcsak a nő és férfi közötti különbségről van szó!


A kedves olvasónak szintén a maga útját kell járnia, hogy egyenlőbbé tegye a környezetét. Hogy harcol-e a jogaiért, vagy csak egyszerűen egyenlő félként tekint a másikra, ez rajta áll. De valamit tenni kell!

Fogyatékkal élők, szegények, otthontalanok, nők vagy férfiak, mindegy ki az, akinek segítő kezet nyújtunk, csak tegyük meg! Azzal is jót teszünk, ha egy hidegtől didergő hajléktalantól nem kérdezzük, mire fogja elkölteni a neki adott aprót. Hiszen gondoljunk csak bele: mit tennénk az ő helyében?
Férfitársaim, ne azzal mutassátok meg, hogy mennyire férfiasak vagytok, hogy kidüllesztett mellel sétáltok az utcán, mindent és mindenkit lenézve! Legyetek úgy férfiak, hogy bátorságot gyűjtötök ahhoz, hogy a gyengédségeteket mutatjátok meg! Talán mások sebezhetőnek gondolnak majd, talán kevésbé látszol az ő szemükben férfinak, de az ő véleményük nem számít. Csak azoké, akik mosollyal, megértéssel és hálával tekintenek majd fel rád.
Kedves lányok, nők, asszonyok! Ne azzal legyetek nőiesek, hogy kirakjátok a portékát mindenki szeme láttára! Legyetek kedvesek, okosak és erősek! Vegyetek példát Emma Watsonról! Attól, hogy megmutatjátok a bennetek élő tigrist, még nem váltok férfiakká, csak erősebbé.

Mindenkinek azt tanácsolom, hogy vállalja fel azt, aki ő valójában, és hogy azzal a tekintettel nézzen másokra, amit a szembejövőktől is szívesen látna! Így válhatunk igazán egyenlőkké: férfiak és nők, szegények és gazdagok, fogyatékkal élők és épek.
Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

HeForShe - Férfiak a nőkért

Kulcsár Tímea Ágnes

HeForShe – Mert a feminizmus nem a férfiak elleni irányzat!

2014.9.26.   

A rovat további cikkei

Viperafészkek

Póda Erzsébet

Nők – ezerfélék. A közvélemény nincs túl jó véleménnyel róluk, és ők sem egymásról.

2024.1.24.    25


Nők a kutatásban és az IT területein

PR-cikk

A nemek közti egyensúly hiánya továbbra is kiemelt probléma a kutatási és az IT területeken. Sajnos mai napig tény, hogy mind globálisan, mind országonként vizsgálva a nők jelentősen alulreprezentáltak ezekben a szektorokban.

2024.1.14.   


A világ legjobban fizetett női sportolói

PR-cikk

A sport óriási pénz- és szórakozási forma világszerte, bár a nemek között még a 21. században is hatalmas szakadékok vannak.

2023.4.2.   


Valentin-napi nagy Ő lista

Busai Hajnalka Lilla

Talán meg kellene tanulnunk elfelejtkezni a női magazinok által belénk sulykolt módszerekről...

2023.2.12.    9


Nincs felmentés

Jády Mónika

A szexuális zaklatásra vagy erőszakra soha nincs és nem is lehet semmilyen mentség, semmilyen felmentés!

2022.4.2.    11


Holtomiglan-holtodiglan

Faar Ida

A bűnügyi hírekben sajnálatos módon mindennapossá vált a családi tragédiák sora.

2022.3.25.   


Női kategóriáink

Póda Erzsébet

Nők: férjezettek, elváltak, szinglik, újraházasodtak, gyermektelenek, sokgyermekesek.

2021.2.26.    26


Egyedül

Póda Erzsébet

Nemrég egy idézet indult körútjára a közösségi oldalon: „Ha összebarátkozol saját magaddal, sosem leszel egyedül.”

2020.10.17.    17


Független

Tilajcsík Dóra

A „függetlenség” kifejezést hallva az utóbbi években valahogy mindenki elborzad.

2020.6.27.   


És mivel folytatódik? (2)

Póda Erzsébet

A lélekbúvárok szerint az egész nagyon egyszerű: az ember papírt és ceruzát vesz a kezébe, és feljegyzi a házasság mellett szóló érveket.

2020.5.8.    9


Az esküvővel kezdődik (1)

Póda Erzsébet

A házasság arról szól, hogy a kezdeti eufórikus, érzelmekben gazdag időszakot felváltják a szürke hétköznapok.

2020.4.26.    10