Esküvőt akarok!


Tompa Orsolya  2014.10.24. 2:50

Minden kislány arról álmodozik, hogy szép fodros-fehér ruhában áll az oltár elé, miután megtalálta élete szerelmét.

A herceg fehér lovon érkezik hozzánk, első látásra egymásba szeretünk, fényűző lagzink lesz, és boldogan élünk, amíg meg nem halunk. Aki azt mondja, sose álmodozott erről élete során, vagy egyszer sem jutott eszébe, az hazudik. (Azért kivétel biztosan akad, de nehéz elképzelni és elhinni, hogy léteznek lányok, akik sose ábrándoztak erről.)

Persze aztán felnövünk, az álmodozó kislányokból nagylányok lesznek, és jó pár dolgot megtapasztalnak a saját bőrükön. Többek között azt is, hogy nem minden úgy történik, ahogyan azt megálmodtuk, ahogyan a mesékben láttuk. A kerítés nem mézeskalácsból van, és a herceg nagy valószínűséggel nem fehér lovon fog értünk jönni. Ennek ellenére sokféleképpen elképzeljük, hogyan zajlik majd le a ceremónia, kiket hívunk meg, kik lesznek a koszorúslányok, és a többi, és a többi. Aztán felébredünk, és rájövünk (vagy, ha nem is, de titokban tudjuk), hogy nincs is mellettünk senki. Legalábbis nem az az ember, akivel le tudnánk élni az egész életünket.


Előfordul, hogy valaki annyira szeretne már oltár elé állni, hogy mindent megtesz, hogy a párja végre megkérje a kezét. Célozgat, menyasszonyi ruhákat néz, bedobja az esküvői témát, esküvői magazinokat nézeget meg gyűrűket, és még sorolhatnánk. Azonban hiába akarja, ha a társa a fülét-farkát behúzva menekül már az elkötelezettség gondolat elől is. Talán nem is sejtik, hogy a lányok olykor őrült dolgokra képesek, hogy elérjék céljukat. Ez főként olyankor jellemző, amikor már egyre jobban érzékelik (vagy érzékeltetik velük) az idő múlását. A férfiak megérzik, ha egy lány vagy nő kétségbeesve férjhez akar menni – előlük szabályszerűen elmenekülnek.

A férfiak a leggyakrabban nehezen adják be a derekukat, miközben a nők majd´ meghalnak azért, hogy végre gyűrűt kapjanak az ujjukra, és fehér ruhában illegjenek a rokonok és barátok előtt.

Ha jól belegondolunk, nem éri meg siettetni a dolgokat! Lehet, hogy épp a türelmetlenségünk vezet oda, hogy meg sem találjuk életünk igazi nagy szerelmét. Ezt bizonyítja az a sok-sok közismert eset, amikor az egy-két éve férjes asszonyok fergeteges szerelembe esnek – valaki mással.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Nőnap – a miénk!

Póda Erzsébet

Ünnepeljük-e a nőnapot vagy sem? Egy ideje nagy dilemma.

2019.3.7.    31


Kényszer és ártalom

Tompa Orsolya

A nők elleni erőszak évek óta beszédtéma. Mindig hallhatunk, olvashatunk róla, láthatunk sokkoló videókat, amelyek a témáról szólnak. Kis házi felmérésünk a témáról.

2018.11.25.    5


És mivel folytatódik? (2)

Póda Erzsébet

A lélekbúvárok szerint az egész nagyon egyszerű: az ember papírt és ceruzát vesz a kezébe, és feljegyzi a házasság mellett szóló érveket.

2018.5.8.    9


Az esküvővel kezdődik (1)

Póda Erzsébet

A házasság arról szól, hogy a kezdeti eufórikus, érzelmekben gazdag időszakot felváltják a szürke hétköznapok.

2018.4.26.    10


Valentin-napi nagy Ő lista

Busai Hajnalka Lilla

Talán meg kellene tanulnunk elfelejtkezni a női magazinok által belénk sulykolt módszerekről...

2018.2.14.    9


A marionett bábuk

Oriskó Renáta

A marionett bábuk nap, mint nap magukra csatolják a láthatatlan zsinórokat, hogy mások kedvükre rángathassák őket.

2017.7.24.    14


A szépség ezer arca

Oriskó Renáta

A világ állandóan változik, mindig más a követendő példa, mások az aktuális trendek.

2017.6.1.    15


Foltok

Póda Erzsébet

Ül a számítógép mögött.

2017.4.26.    9


Magzatvíz

Póda Erzsébet

A magzatvíz vizsgálat – meg ami mögötte van és lehet...

2017.4.24.  1    31


Mindenki függ?

Oriskó Renáta

Ragaszkodás, hozzászokás, nem bírom nélküle állapot, függőség... Azt jelenti, rabjai vagyunk valaminek.

2017.3.24.    21


Megegyezés

Póda Erzsébet

Avagy a női lélek minden anyagiak felett.

2017.3.14.    11


Nellie Bly

Busai Hajnalka Lilla

Azaz eredeti nevén Elizabeth Jane Cochran volt az első női oknyomozó újságíró. A leghíresebb Viktória-korabeli nő, tíz napig élt beépülve egy akkori tébolydában.

2017.3.6.    24