Esküvőt akarok!


Tompa Orsolya  2014.10.24. 2:50

Minden kislány arról álmodozik, hogy szép fodros-fehér ruhában áll az oltár elé, miután megtalálta élete szerelmét.

A herceg fehér lovon érkezik hozzánk, első látásra egymásba szeretünk, fényűző lagzink lesz, és boldogan élünk, amíg meg nem halunk. Aki azt mondja, sose álmodozott erről élete során, vagy egyszer sem jutott eszébe, az hazudik. (Azért kivétel biztosan akad, de nehéz elképzelni és elhinni, hogy léteznek lányok, akik sose ábrándoztak erről.)

Persze aztán felnövünk, az álmodozó kislányokból nagylányok lesznek, és jó pár dolgot megtapasztalnak a saját bőrükön. Többek között azt is, hogy nem minden úgy történik, ahogyan azt megálmodtuk, ahogyan a mesékben láttuk. A kerítés nem mézeskalácsból van, és a herceg nagy valószínűséggel nem fehér lovon fog értünk jönni. Ennek ellenére sokféleképpen elképzeljük, hogyan zajlik majd le a ceremónia, kiket hívunk meg, kik lesznek a koszorúslányok, és a többi, és a többi. Aztán felébredünk, és rájövünk (vagy, ha nem is, de titokban tudjuk), hogy nincs is mellettünk senki. Legalábbis nem az az ember, akivel le tudnánk élni az egész életünket.


Előfordul, hogy valaki annyira szeretne már oltár elé állni, hogy mindent megtesz, hogy a párja végre megkérje a kezét. Célozgat, menyasszonyi ruhákat néz, bedobja az esküvői témát, esküvői magazinokat nézeget meg gyűrűket, és még sorolhatnánk. Azonban hiába akarja, ha a társa a fülét-farkát behúzva menekül már az elkötelezettség gondolat elől is. Talán nem is sejtik, hogy a lányok olykor őrült dolgokra képesek, hogy elérjék céljukat. Ez főként olyankor jellemző, amikor már egyre jobban érzékelik (vagy érzékeltetik velük) az idő múlását. A férfiak megérzik, ha egy lány vagy nő kétségbeesve férjhez akar menni – előlük szabályszerűen elmenekülnek.

A férfiak a leggyakrabban nehezen adják be a derekukat, miközben a nők majd´ meghalnak azért, hogy végre gyűrűt kapjanak az ujjukra, és fehér ruhában illegjenek a rokonok és barátok előtt.

Ha jól belegondolunk, nem éri meg siettetni a dolgokat! Lehet, hogy épp a türelmetlenségünk vezet oda, hogy meg sem találjuk életünk igazi nagy szerelmét. Ezt bizonyítja az a sok-sok közismert eset, amikor az egy-két éve férjes asszonyok fergeteges szerelembe esnek – valaki mással.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Viperafészkek

Póda Erzsébet

Nők – ezerfélék. A közvélemény nincs túl jó véleménnyel róluk, és ők sem egymásról.

2024.1.24.    25


Nők a kutatásban és az IT területein

PR-cikk

A nemek közti egyensúly hiánya továbbra is kiemelt probléma a kutatási és az IT területeken. Sajnos mai napig tény, hogy mind globálisan, mind országonként vizsgálva a nők jelentősen alulreprezentáltak ezekben a szektorokban.

2024.1.14.   


A világ legjobban fizetett női sportolói

PR-cikk

A sport óriási pénz- és szórakozási forma világszerte, bár a nemek között még a 21. században is hatalmas szakadékok vannak.

2023.4.2.   


Valentin-napi nagy Ő lista

Busai Hajnalka Lilla

Talán meg kellene tanulnunk elfelejtkezni a női magazinok által belénk sulykolt módszerekről...

2023.2.12.    9


Nincs felmentés

Jády Mónika

A szexuális zaklatásra vagy erőszakra soha nincs és nem is lehet semmilyen mentség, semmilyen felmentés!

2022.4.2.    11


Holtomiglan-holtodiglan

Faar Ida

A bűnügyi hírekben sajnálatos módon mindennapossá vált a családi tragédiák sora.

2022.3.25.   


Női kategóriáink

Póda Erzsébet

Nők: férjezettek, elváltak, szinglik, újraházasodtak, gyermektelenek, sokgyermekesek.

2021.2.26.    26


Egyedül

Póda Erzsébet

Nemrég egy idézet indult körútjára a közösségi oldalon: „Ha összebarátkozol saját magaddal, sosem leszel egyedül.”

2020.10.17.    17


Független

Tilajcsík Dóra

A „függetlenség” kifejezést hallva az utóbbi években valahogy mindenki elborzad.

2020.6.27.   


És mivel folytatódik? (2)

Póda Erzsébet

A lélekbúvárok szerint az egész nagyon egyszerű: az ember papírt és ceruzát vesz a kezébe, és feljegyzi a házasság mellett szóló érveket.

2020.5.8.    9


Az esküvővel kezdődik (1)

Póda Erzsébet

A házasság arról szól, hogy a kezdeti eufórikus, érzelmekben gazdag időszakot felváltják a szürke hétköznapok.

2020.4.26.    10


Nőnap – a miénk!

Póda Erzsébet

Ünnepeljük-e a nőnapot vagy sem? Egy ideje nagy dilemma.

2020.3.8.    31