Juniorok


Puha Andrea  2013.2.4. 3:13

Gyerekkoromban nagy kedvence volt kortársaimnak a Junior című film.

Gyerekkoromban nagy kedvence volt kortársaimnak a Junior című film, melyben Arnold Schwarzenegger domborodó pocakkal, nőnek öltözve, parókában járt terhes tornára, készülve a nagy napra: a szülésre.

Vidultunk is a látványon, hogy az izomkolosszus, generációnk Terminátora, anyukaként tetszeleg legújabb filmjében, már csak azért is, mert azt azért mindannyian tudtuk, hogy gyereket kihordani csak a nők tudnak. Ámultunk-bámultunk, hogy jé, és tényleg, a Terminátor hasából kijött a gyerek, hogy izzad, minden ér kidagad rajta, és még a fogát is csikorgatja. Ó, te jó ég!

Megéltük és láttuk a nagy ellentétet és vitát nők és férfiak között. A nő szül, mos, főz, takarít, a férfi dolgozik, hozza a pénzt a házhoz. A férfiak verik a mellüket, hogy ők dolgoznak, fáradtak, erősek, a nők senkik, a szülés semmi, kibírnák ők is.

Mondhatták, mert sohasem élték át. Biológiai képtelenség lett volna. Ám a mai modern kor vívmányaival már ezt is le lehet tesztelni. Valóban bírnák a férfiak a szülést?

Két holland tévés, Dennis Storm és Valerio Zena műsoruk legújabb epizódjában kipróbálták, milyen fájdalmakat él át egy nő vajúdás közben. A két férfi testére elektródákat erősítettek, melyekkel a lehető legpontosabban szimulálták a szülési fájásokat. Az első összehúzódásoknál Dennis és Valerio még próbálták elviccelni a dolgot, azonban hamarosan fetrengeni és üvölteni kezdtek. Valerio előbb feladta a küzdelmet, Dennis is csak nagyjából két órán keresztül volt képes elviselni a szülési fájdalmakat. Zena a kísérlet után megjegyezte, hogy ezek után egyáltalán nem biztos abban, hogy a majdani feleségét ki szeretné tenni annak, hogy átélje ezt a kínt.

Ma már (majdnem) egyenrangúság van nők és férfiak között. Ma már nincs akkora jelentősége ennek a videónak, mint régi időkben lett volna. De azért néhány vidám perc erejéig megéri végignézni a két tévés „vajúdását".

Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A marionett bábuk

Oriskó Renáta

A marionett bábuk nap, mint nap magukra csatolják a láthatatlan zsinórokat, hogy mások kedvükre rángathassák őket.

2017.7.24.    13


A szépség ezer arca

Oriskó Renáta

A világ állandóan változik, mindig más a követendő példa, mások az aktuális trendek.

2017.6.1.    14


Foltok

Póda Erzsébet

Ül a számítógép mögött.

2017.4.26.    9


Magzatvíz

Póda Erzsébet

A magzatvíz vizsgálat – meg ami mögötte van és lehet...

2017.4.24.  1    31


Mindenki függ?

Oriskó Renáta

Ragaszkodás, hozzászokás, nem bírom nélküle állapot, függőség... Azt jelenti, rabjai vagyunk valaminek.

2017.3.24.    21


Megegyezés

Póda Erzsébet

Avagy a női lélek minden anyagiak felett.

2017.3.14.    11


Nellie Bly

Busai Hajnalka Lilla

Azaz eredeti nevén Elizabeth Jane Cochran volt az első női oknyomozó újságíró. A leghíresebb Viktória-korabeli nő, tíz napig élt beépülve egy akkori tébolydában.

2017.3.6.    24


Kényszer és ártalom

Tompa Orsolya

A nők elleni erőszak évek óta beszédtéma. Mindig hallhatunk, olvashatunk róla, láthatunk sokkoló videókat, amelyek a témáról szólnak. Kis házi felmérésünk a témáról.

2017.2.27.    4


Átlagos lányok

Póda Erzsébet

Úgy vagyunk szépek, ahogyan természetesen vagyunk.

2017.2.8.    18


Figyelem, bérszakadék!

Kabók Zita

A franciaországi nők idén úgy döntöttek, felhívják a figyelmet egy időpontra, egy fontos témára.

2016.11.17.    6


Eltévedt feminizmus

Póda Erzsébet

Egy ideje mélyen hallgatnak a feminista mozgalmak képviselői. Ma már nem feszülnek olyan vehemensen egy-egy női témának, mint mondjuk másfél évvel ezelőtt.

2016.10.17.  16    14


Komfortzónában

Molnár Andrea

Mi, emberek, folyton önigazolást keresünk.

2016.9.21.    18