Kedves nők!


Fodor Tekla  2010.1.17. 18:38

Elmesélem, amit a minap tapasztaltam.

Reggel van. Szürke, monoton hétköznap. Ismerős ugye? Mindenki munkába siet, így inkább a mélabússág jellemező mindenkire. Én is sietek, ugyanis szinte mindig késésben vagyok. Nem csoda hát, hogy gyakran az íróasztalon felejtem újonnan kapott mp3-om. Pedig zenehallgatással a húszpercnyi buszozás hamarabb eltelik, mint anélkül. No, de sebaj, nem féltem magam, lesz más elfoglaltságom. Szeretem figyelni az embereket, és, bár nem illik, néha belehallgatok beszélgetéseikbe.
– Képzeld, nem hívott fel, holott megígérte! Pedig fél órát csókolóztunk! Hívjam én, vagy várjak még? – kérdezi barátnőjétől nagy aggodalommal egy körülbelül tizenötéves fiatal lányka.

Komoly gondok, kérem szépen, komoly gondok. Hol a muzsikám? Hogy felejthettem már megint otthon?!

A hátam mögött ülő fiatal, harmincas nő épp telefonon beszélget (gondolom, a legjobb barátnőjével): „Igen, romantikus vacsorát készített. Egyes egyedül! Spagettit és gyümölcsös tortát ettünk. Nagyon finom volt. Azt hiszem ő az igazi...”

Ekkor már nagyon vágyom a zeném után. Még kilenc óra sincs, és már elegem van a férfitémából! Előkapok egy magazint a táskámból, fellapozom és megakad a szemem a következő hirdetésen: „Sürgősen férjhez adnám 35 éves, egyetemet végzett lányom! Jelige: Téged kereslek.”

Ide fajult a társadalmunk?! Sürgősen, legyen már férjnél? A tulajdon lánya? Mosson, főzzön, takarítson, s a többi nem számít... ?

Árulja már el valaki, miért beszélgetünk folyton a férfiakról?! Miért kell a buszon a tinédzserlányoktól a felnőtt nőkig róluk beszélniük? Felhívott? Nem hívott? Hogy nem téged választ? Megcsalt? És te visszafogadod? Szerelmes vagy?

Nem beszélhetnénk néha valami másról? Például egy jó könyvről, vagy egy új receptről. Azt sem bánom, ha a diétázásunkat osztjuk meg másokkal, vagy lehet téma a soványság és a teltkarcsúság – de hagyjuk a férfiakat egy csöppet! Rendezgessük otthonunkat, menjünk moziba, író-olvasó estekre, habfürdőzzünk, vagy szidjuk az alsó szomszédot. És a felsőt is. Az sem baj. Csak ne szenteljünk már annyi időt a hímneműekre...!

…Köszönöm!...Hozzászólások

Pandi, 17. 01. 2010 19:58:43
Mert a nők sokszor mindenáron akarnak maguknak pasit..annyira, hogy a megszállottjai lesznek:) De lehet, hogy csak épp kifogtál egy olyan napot:) Nem hinném, hogy minden nő csak a hímneműekkel foglalkozna:)
R.H.R, 17. 01. 2010 20:13:11
A hozzászólást a moderátor törölte.
ivike, 17. 01. 2010 20:29:23
a nők tényleg ennyire csak a pasikkal foglalkoznak. szinte egész életük a pasikról szól. sajnálom nők de tényleg ilyenek vagyunk! elég szomorú ez...
R.H.R, 17. 01. 2010 20:56:55
József Attila - Szeretők lázadása -Ennyi a válasz, szerintem! Olvasható az interneten, hallható, látható a Youtube-on! :-)
B. Szabi, 17. 01. 2010 21:04:59 Ez fordítva is így működik ám :)
"Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar - a férfi nőt - a nő férfit." (Karinthy Frigyes)
    
Sanyi, 17. 01. 2010 21:30:30 Re: Ez fordítva is így működik ám :)
Igaz! Nekem is van néhány ismerősöm, akik azzal kergetnek a halálba, hogy folyamatosan azt szajkózzák, hogy nőt akarnak. Nem dumálni kéne róla... :)
Tekla, 17. 01. 2010 21:10:01
nem mindig, de bizony gyakran előfordul, hogy ilyenek vagyunk, ilyenek (egyes) nők... és az is lehet, hogy ez csak egy ilyen nap volt, de megtörtént. és bárkivel, bármikos megeshet. vannak páran. vagyunk páran?
cicuka, 18. 01. 2010 13:45:31
azert csak szemleljuk tenyszeruen, a nok igenis sokkal tobbet beszelnek a pasikrol, mint forditva....!!!! mert a pasik nem szoktak a buszon ulve egyfolytaban a nougyeiken nyavalyogni. de forditott esetet mar en is tapasztaltam nagyon sokszor. sot szinte mindig... tokeletesen egyetertek a cikk irojaval!!!!!
Tünde, 18. 01. 2010 18:22:08
A cikk írójával én is egyetértek. Ennek ellenére a nők életében sokkal fontosabb szerepet játszik a kapcsolatuk, ezért természetes, hogy sokkal többet beszélnek róla. Bár néha túl sokat.
@


A rovat további cikkei

Viperafészkek

Póda Erzsébet

Nők – ezerfélék. A közvélemény nincs túl jó véleménnyel róluk, és ők sem egymásról.

2024.1.24.    25


Nők a kutatásban és az IT területein

PR-cikk

A nemek közti egyensúly hiánya továbbra is kiemelt probléma a kutatási és az IT területeken. Sajnos mai napig tény, hogy mind globálisan, mind országonként vizsgálva a nők jelentősen alulreprezentáltak ezekben a szektorokban.

2024.1.14.   


A világ legjobban fizetett női sportolói

PR-cikk

A sport óriási pénz- és szórakozási forma világszerte, bár a nemek között még a 21. században is hatalmas szakadékok vannak.

2023.4.2.   


Valentin-napi nagy Ő lista

Busai Hajnalka Lilla

Talán meg kellene tanulnunk elfelejtkezni a női magazinok által belénk sulykolt módszerekről...

2023.2.12.    9


Nincs felmentés

Jády Mónika

A szexuális zaklatásra vagy erőszakra soha nincs és nem is lehet semmilyen mentség, semmilyen felmentés!

2022.4.2.    11


Holtomiglan-holtodiglan

Faar Ida

A bűnügyi hírekben sajnálatos módon mindennapossá vált a családi tragédiák sora.

2022.3.25.   


Női kategóriáink

Póda Erzsébet

Nők: férjezettek, elváltak, szinglik, újraházasodtak, gyermektelenek, sokgyermekesek.

2021.2.26.    26


Egyedül

Póda Erzsébet

Nemrég egy idézet indult körútjára a közösségi oldalon: „Ha összebarátkozol saját magaddal, sosem leszel egyedül.”

2020.10.17.    17


Független

Tilajcsík Dóra

A „függetlenség” kifejezést hallva az utóbbi években valahogy mindenki elborzad.

2020.6.27.   


És mivel folytatódik? (2)

Póda Erzsébet

A lélekbúvárok szerint az egész nagyon egyszerű: az ember papírt és ceruzát vesz a kezébe, és feljegyzi a házasság mellett szóló érveket.

2020.5.8.    9


Az esküvővel kezdődik (1)

Póda Erzsébet

A házasság arról szól, hogy a kezdeti eufórikus, érzelmekben gazdag időszakot felváltják a szürke hétköznapok.

2020.4.26.    10


Nőnap – a miénk!

Póda Erzsébet

Ünnepeljük-e a nőnapot vagy sem? Egy ideje nagy dilemma.

2020.3.8.    31