Mentsük meg a – férjeinket!


Póda Erzsébet  2009.3.15. 14:14

A különböző tévé- és rádiócsatornák ellenőrizetlenül ontják magukból a butaságokat.

Hogy, hogy nem, a női műsorok az élenjárók ebben. A minap egy egészséges életmódról szóló rádiós műsorban például az hangzott el, hogy a férfiak hamarabb meghalnak, mint a nők. Ezzel semmi újat nem mondott nőtársam: a statisztikák ezt mutatják. Egyik okként viszont azt jelölte meg, hogy mi nők öljük meg a férfiakat azzal, hogy túl sok finomságot főzünk nekik... Azt hittem, már megint rosszul hallok, de tudtam, hogy nem, mert az utóbbi egy-két évben sorozatosan hallottam/láttam már ilyen és ehhez hasonló, egetrengető ostobaságokat a médiában. Sok az özvegyasszony, folytatta közvélemény-alkotó nőtársam, de hát ők tehetnek arról, hogy megözvegyültek, hiszen éltükben nem óvták-védték férjük egészségét. Bezzeg a finn nők! Már évekkel ezelőtt olyan transzparensekkel vonultak az utcára, melyekre az volt írva: Mentsük meg férjeinket! Állítólag meg is mentették őket, sokkal jobb náluk a helyzet özvegység-téren.

Ej-ej, mi nők! Újabb bűnünkről szerezhettem tudomást: halálra etetjük párunkat, ezért halnak korábban. Szívesen emeltem volna a telefont, hogy behívjak a szerkesztőségbe, s azonnal feltegyem a kérdést a bölcs asszonynak: de hát a feleség, meg a család többi tagja nem ugyanazt az ételt eszi? Nos, eléggé elítélhető módon nem tettem. Csak reménykedem abban, hogy néhány női hallgatónak eszébe jutott ugyanez.

A tévéműsorok sem kevésbé maradnak alul a bölcsességosztásban. Egy dramatizált bírósági tárgyalás tanúja lehettem a minap. A történet szerint a válókeresetet a férj adta be, mert felesége nem akar gyereket szülni, sőt csak a munkájának él: koreográfus egy színházban. Hát micsoda asszony az ilyen? A nő próbál védekezni: szereti a munkáját, a férjét is, a szexuális életet annál kevésbé – neki elegendő a havi egyszeri házasélet. És igaz, hogy tíz évvel idősebb a férjénél, de úgy érzi, elég erős és egészséges, ráér még a gyerekszüléssel. Tanúk jönnek pro és kontra. Végül a bíróság ítéletet hirdet: a fiatal házaspárt elválasztja egymástól. De a történet nem ér véget itt. A pátoszos hangú kommentátor még elmondja, hogy a nő nem sokkal a tárgyalás után sérülést szenvedett, melynek következményeként soha többé nem dolgozhat a szakmájában. Így most már teljesen egyedül maradt, se férje, se gyereke, se senkije, akivel megoszthatná az életét. Magányosan ülhet szép lakása közepén, de úgy kell neki, miért nem választotta a nőnek való életet: a családot, a gyerekszülést és -nevelést.

Újabb két „tanulságos” történet, rejtett utalásokkal arra, hogy a nők már megint (?) nem tudják, hol a helyük, nem viselkednek rendesen, nem élnek úgy, ahogy kellene.

Csak ajánlani tudom, hogy képzeljük el ugyanezt a két történetet fordított szereposztásban, és aztán gondolkodjunk el azon – valóban minden úgy van-e, ahogy ezt a médiában elénk tálalják?Hozzászólások

kati, 18. 03. 2009 09:37:01
Szia Erzsike! Tudod nálunk a faluban volt egy ili néni.az az iazi hárpia.mikor 80 éves lett a férje , egyfolytában a fejéhez vágta, hogy milyen jó a barátnoinek, mert már mind ozvegyasszony,bezzeg o.mit tesz isten, péter bácsi 2 évvel túl lte Cili nénit, és o, a maga régivágású úriemberi hozzáálásával kiment a temetobe Cili néni új biciklijén , és ezt mondta a sírjánl: Látod Cili, most már legalább használhatom a bicajt! Csak ennyit akartam elmesélni.puszika
    
PE, 18. 03. 2009 12:51:59 Re:
Meg kellett volna írnod cikkben:). Hát akkor most mégis inkább szegény férfiak???!!! E.
        
kati, 18. 03. 2009 14:38:42 Re: Re:
Azért van rá példa, ezt el kell ismerni!
            
PE, 18. 03. 2009 16:48:52 Re: Re: Re:
Mesélj, Katika...!!! A kivételekre is szükség van:))) Szegény férfiakról akarok hallani!!!:) (Tudom ám, hogy vannak kivételek... Keressük együtt!) E.
@


Kapcsolódó cikkek

Furcsa párok

Póda Erzsébet

Furcsa párokkal bárhol találkozhatunk: az utcán, a moziban, a pubban vagy akár a fodrásznál is...

2016.3.17.   


Mentsük meg! Kit is?

Póda Erzsébet

A nyakak és fejek örökös problémái...

2012.1.20.    3


Mese, mese... meskete

Póda Erzsébet

A kedves és szép lány úgy képzelte az életét, mint ahogyan az a mesékben szokott történni.

2011.9.1.  4   


Várakozás

Póda Erzsébet

Az élet sokkal kacifántosabb történeteket tud produkálni, mint bármely emberi fantázia.

2011.6.3.  1   


Fejek és nyakak

Póda Erzsébet

Öten vannak: három nő és két férfi.

2011.5.2.    9


Fáradhatatlan nők

Póda Erzsébet

Szeretjük olvasni, hallani, látni, hogy más nők sem fáradtak el az ünnepi maratoni sütés-főzés-takarítás-vendéglátás ideje alatt.

2011.1.13.  2   

A rovat további cikkei

Viperafészkek

Póda Erzsébet

Nők – ezerfélék. A közvélemény nincs túl jó véleménnyel róluk, és ők sem egymásról.

2024.1.24.    25


Nők a kutatásban és az IT területein

PR-cikk

A nemek közti egyensúly hiánya továbbra is kiemelt probléma a kutatási és az IT területeken. Sajnos mai napig tény, hogy mind globálisan, mind országonként vizsgálva a nők jelentősen alulreprezentáltak ezekben a szektorokban.

2024.1.14.   


A világ legjobban fizetett női sportolói

PR-cikk

A sport óriási pénz- és szórakozási forma világszerte, bár a nemek között még a 21. században is hatalmas szakadékok vannak.

2023.4.2.   


Valentin-napi nagy Ő lista

Busai Hajnalka Lilla

Talán meg kellene tanulnunk elfelejtkezni a női magazinok által belénk sulykolt módszerekről...

2023.2.12.    9


Nincs felmentés

Jády Mónika

A szexuális zaklatásra vagy erőszakra soha nincs és nem is lehet semmilyen mentség, semmilyen felmentés!

2022.4.2.    11


Holtomiglan-holtodiglan

Faar Ida

A bűnügyi hírekben sajnálatos módon mindennapossá vált a családi tragédiák sora.

2022.3.25.